Jön az új Call of Duty, de kevesebbet várnak tőle

Az Activision Blizzard is közzétette a maga pénzügyi helyzetjelentését, amiből kiderült többek között, hogy jön az új Call of Duty, de kevesebbet vár tőle a kiadó, miközben a World of Warcraft játékostábora megint kisebb lett.

Mielőtt azonban bárki elkezdené temetni a kiadót, muszáj megjegyeznünk, hogy az Activision Blizzard nagyon jó negyedévet zárt, a december 31-ét megelőző három hónapra a vártnál jobb eredményeket könyvelhetett el.

A forgalma 2,408 milliárdról 2,595 milliárd dollárra nőtt az előző év hasonló időszakához képest, a részvényenkénti eredménye 62 centről 78 centre hízott. A teljes évre 4,987 milliárd dolláros bevétel és 1 dollár 18 cent részvényenkénti nyereség jutott neki, szemben a tavalyi 4,489 milliárd dolláros forgalommal és a 93 centes részvényenkénti eredménnyel. A digitális úton szerzett bevétel 1,6 milliárd dollárra rúgott a 2012-es évben, ez a 32 százaléka az összforgalomnak.

Lássunk néhány fontosabb információt és számot!

  • A Call of Duty: Black Ops II mindössze 15 nap alatt termelt 1 milliárd dolláros bevételt, a forgalmat tekintve az egész évben ez a játék volt a legkeresettebb Európában és Amerikában.
  • 2013-ban jön az új Call of Duty, a cég viszont konzervatív elvárásokat fogalmazott meg az új címmel szemben a next-gen konzolokra történő átállás miatt.
  • A Skylanders több mint 1 milliárd dollárt termelt, a kiegészítő figurákból 100 millió darabot adtak el világszerte.
  • A Diablo III a legkeresettebb PC-s játék volt, 12 millió darabot adtak el belőle világszerte.
  • A World of Warcraft: Mists of Pandaria a harmadik legkeresettebb PC-s játék volt, az MMORPG játékosainak létszáma 9,6 millió főre csökkent.
  • Mindkét Blizzard-játék friss tartalmat kap hamarosan.
  • Az Activision Blizzard szerint kiábrándítóan rajtolt a Wii U, a next-gen konzolok kapcsán egyébként a költségei növekedésére számít.
  • A kiadó továbbra is befektet a Call of Duty- és a Skylanders-sorozatba, valamint a Blizzard All-Starba és a Bungie-féle Destinybe is.
35 komment - szólj hozzá!