GDC 2013: Részletek az új Alice-játékról

American McGee csapata, a Spicy Horse készen áll arra, hogy új Alice-játékot készítsen, s arra vár, hogy az EA rábólintson az ötletre. A produktum nagyban épít majd a felhasználók által készített tartalmakra.

A Joystiqnak adott interjújában American McGee kifejtette, hogy csapata készen áll egy új Alice-játék fejlesztésére, ám a friss projekt korántsem lesz olyan AAA-kategóriás cím, mint az elődök. Ehelyett a Spicy Horse a Kickstarterre vinné a projektet, amely kooperatív lehetőségekkel lenne felvértezve, a felhasználók készíthetnének hozzá pályákat, valamint cross-platform lehetőségeket is élvezhetnénk.

Jelenleg minden Alice-hez kapcsolódó jog az EA-nél van, s ha a kiadó nem bólint rá a harmadik részre, a fejlesztők kénytelenek lesznek a saját sarkukra állni. Az új fejezetet úgy kell elképzelni, hogy hősnőnk London utcáin bolyong és különféle emberekkel találkozik, s beleköltözhet azok elméjébe, vagyis azok "Csodaországába". Ahány ember, annyiféle pálya vár Alice-re. A lány sokat tanult saját utazásaiból, így lehetősége van arra, hogy kárt tegyen bennük, vagy meggyógyítsa az emberek elméjét. A játék egyébként Alice in Otherland néven futna.

London utcáin ezer meg ezer portál nyílik más emberek Csodaországába. Ezeket a pályákat akár a felhasználók is elkészíthetik. McGee abban reménykedik, hogy az ötletük megnyeri az EA döntéshozóit. Ha nem, a Spicy Horse kénytelen lesz megvásárolni a jogokat. Várjuk a kiadó reakcióját!

11 komment - szólj hozzá!