Gran Turismo 6 - videón a Goodwood Hill Climb

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 12.
  • Videó
Link másolása
A Polyphony Digital kacsintott egyet a britek felé, a Gran Turismo 6 ugyanis tartalmazza az Egyesült Királyságban található Goodwood Hill Climb pályát is. A legújabb koncepciós videó erről a helyszínről szól.

Mégis mi a nagy pályamustra valódi oka? Semmi különös, csupán annyi, hogy a fejlesztők támogatják a Goodwood Hill Climben rendezett 2013-as versenyt. Ha ellátogatunk Goodwoodba, akkor kipróbálhatjuk a Gran Turismo 6 exkluzív demóját is, amely a nevezett pályát tartalmazza és egy sor járművet is.

48.
48.
47.
47.
Ragnarox007
#44: Köszönöm a gyors választ, amint lesz időm elolvasom, és igyekszem belőle minél többet tanulni :D
46.
46.
#43: Ja, és mielőtt felsülne az agyad a nagy erőlködéstől, megsúgom a blog megoldását is: ez itt i-ró-ni-a!

IRÓNIA! hihi! Tudod, ééééérted! xD
45.
45.
#43: hogy nehogy nagyon megterhelő legyen, rögtön ajánlanám is ezt:

http://www.gamekapocs.hu/tag/praesagus/blog/5168/best_fifa_video

xD
44.
44.
#43: Olvasd el valamelyik blogomat, és tanulj xD
43.
43.
Ragnarox007
#38: Jól van komám, látom te se értetted a mondanivalóm lényegét :D Egyébként pedig neked is gazdag a szókincsed... De most őszintén, az "xD"-n kívül ismersz más kifejezést is? Nem bántásból kérdezem, csak őszintén kíváncsi vagyok :D
38.
38.
#37: "az Renault, és nem rönó..."

lol

Jólvan komám, látom te sem vágod mi fán terem az irónia! xD
37.
37.
Ragnarox007
#35: Ilyen felfogással neked is csak gratulálni tudok :D Tény ami tény, nem éppen ezt a módját kellett volna választania, mikor hozzászólt az adott témához, mivel ezzel tényleg csak a saját értelmiségi szintjét villantotta meg, de ahogy elnézem a válaszodat, nos, maradjunk annyiban hogy te se vagy különb :D "a szar rönód árából már autót vehettél volna..." Ehhez is csak gratulálni tudok, egyébként pedig az Renault, és nem rönó... De gondolom nehéz feladat volt helyesen leírni :D
36.
36.
tabu3x
Nekem folyton megáll a letöltés 5 és 20% között. Több órás etapok után lelőttem a letöltéseket.
Másnak nem volt gondja vele?
31.
31.
SP4C3F0X
Akkor ezúton kérek elnézést minden kedves PS3 tulajtól hogy negatív színben tüntettem fel a játékot, és kritizálni mertem. Egy az hogy 8 éve van jogosítványom, kettő pont azóta nem érdekelnek az autós játékok. Szerintem pont azoknak nincs jogsijuk vagy kocsijuk akik ilyesmivel jönnek. Videón keresztül meg tényleg nem szép a látvány, legalábbis az út környékén.
27.
27.
LAZLOW20
#26: Ez sajnos egy elterjedt hír/eszme hogy a játekosoknak,vagy úgymond Gamereknek nincsen életük :).
25.
25.
LAZLOW20
#22: Szerinted egy újjab sport autóba mit érzel 160 km/h-s sebességnél?....Szó szerint semmit,mintha 80 km/h val mennél.Amúgy meg egy videórol megállapitani a sebességérzetet.......
24.
24.
Belerofon
#19: Az út gagyi?Idézet a cikkből:"Gran Turismo 6 ugyanis tartalmazza az Egyesült Királyságban található Goodwood Hill Climb pályát is."

Szóval menj Angliába és keresd meg az illetékeseket,akik a pályát tervezték és reklamálj nekik,mi nem tetszik a pályában,mivel a GT-ben szereplő pálya pontosan arról lett mintázva.

Nem porzik?:D:D

Láttál te már egyáltalán autót,amikor éppen közlekedik egy ilyen pályán nagy sebességgel?Ha port akarsz,akkor játssz a Colin Mcrea valamelyik részével.

És hogy a mozgás nem élethű...Szerintem neked is pont az nfs széria való,vagy valami rallys játék,nem ez.:)
22.
22.
Flashly
Ha már a videó ilyen unalmas, akkor a játék mennyire lesz az?
Semmire sebesség érzet...
21.
21.
LAZLOW20
#19: Erre mindent lehet mondani,csak azt nem hogy csúnya.Mar a GT5 be is voltak(in-game)olyan pillanatok hogy összetéveszthetö volt majdnem a valósággal,és már ott is porzott az út,söt még a fü is mozog ahogy elhúzol mellette.Nem fikázni kéne hanem egyszer kipróbálni Full HD tv-n.
19.
19.
SP4C3F0X
Akárki akármit mond, ez csúnya. A mozgás nem élethű, az út pedig gagyi, tűlsűgosan szabályos, és nem porzik. Egyedül a háttér nyújt valami látványt, dehát az édeskevés.
18.
18.
Porcupine Tool
#16: Hmm..PS2-es Ace Combatok,de jók is voltak...
17.
17.
#4: Egyébként a második videónál már némiképp sántít a dolog... Egyébként pont ez volt az a sebesség melyet említettem is, egy F1-es versenyautó 300 km/h-s sebességét már nem igazán adták vissza a régi GT-k sem.

Mivel a Forzában nem tudok ilyen versenyekről, így ott nem tudom hogyan festene ez a dolog.

De ez valószínűleg nem a játék bűne lesz...

Szerintem a helyzet az hogy kinőttük a 60 fps-t. A grafika már ott van, de a sebesség még elmarad a valósághoz képest. Talán ez okozza az érzéki csalódást is mely miatt a valóság pergősebbnek hat.

Vajon a való élet minden iramban bombáz minket képekkel?
16.
16.
#15: Jók voltak az összehasonlítás videóid, igazad van abban is amit mondasz, anno Ace Combat-ben éppen ezért suhantunk át hidak alatt, házak között, minél közelebb szálltunk a földhöz: nagyon adta! :D

Én még annyival kiegészíteném a témát, hogy nyilván könnyebb a szemnek egy fix pontban álló tévére összpontosítania mint a körülötte valós térben elsuhanó tárgyakra, formákra és színekre.

Egyébként ez az a játék amit sajnos még nem próbáltam a HD TV-men, sajnos a GT5 nincs meg a PS3-as havernak. Lehet hogy ha ennyi év után valós gameplay közben hasonlítanám össze a Forzával akkor már másképpen vélekednék, ki tudja...

A következő GT-t már mindenképpen ki szeretném majd valahogy próbálni, már csak az összehasonlítás végett is.
15.
15.
Porcupine Tool
#13: Vizuálisan gyakorlatilag hibátlanul van kalibrálva a sebesség (értsd: a táj "futása") a GT-ben. A vizuális érzékelést befolyásolja,hogy mennyire vannak közel hozzánk az elsuhanó tárgyak (GT4:Citta Di Aria-szűk utcák?) ,illetve korlátozza,hogy csak előre látunk a képernyőn,nincs periférikus látás. Ha menet közben oldalra nézel (GT6 demóban lehet) vagy visszajátszásban oldalra,kifelé tekintesz az autóból, egészen más a tempó. A valódi autózás-élményhez pedig nagyon kellenének a fizikai erőhatások,de olyan az átlagos háztartásokban sose lesz.
14.
14.
LAZLOW20
#13: A sebesség vizuális megjelenitése és sebesség érzet között nagyon nagy különbség van,utóbbiban a GT5 nagyon is jó.Arról meg hogy nem érezni a lóerőt,legyen elég annyi hogy próbálj ki a Gran Turismo-ba minden segitség használata nélkül egy 5-600 lóerös hátsokerék meghajtasú verdát....
13.
13.
Hé-hé-hé!

A Gran Turismo első része volt anno az első PS1-es játék ami a gépemben pörgött, és az 5. rész kivételével mindegyikkel toltam!

Nyugodjatok meg, nem akartam igazságot tenni a két rivális szimulátorsorozat között, ami azt illeti én mindkettőt szeretem. Az csak egyéni véleményem hogy némi húzóerő beleférne még azokba a járgányokba, sokszor az volt régen is az érzésem hogy be vagyok csapva, és az autó ilyen sebesség mellett már nem ilyen érzést nyújtana a való életben.

Meg kell jegyeznem hogy nincsen jogosítványom és vezetni sem vezettem még, mindössze az a benyomásom, hogy vannak olyan sorozatok melyek reálisabban kezelik a versenyek pergős hangulatát, s jobban visszaadják azt.

Imádom a GT-t, de ezt régen is így véltem.

Egészen a 4. résztől lett feltűnő ez, a 3. részig - talán az erősebb arcade benyomás miatt- még nem így éreztem.


Egyébként ültem olyan ismerősök mellett akik ízelítőt adtak számomra arról, hogy vizuálisan milyen érzés is az ha közelítünk a 150-hez, ezért is ezt a számot írtam.
Szerintem a Forzá-ban egy picit érezhetőbb a helyzet kiszámíthatatlansága, igaz, helyt adok azon véleményeknek is melyek szerint ez azért van mert a fizika ott
ótvaras f*s xD

Egyébként a Codemaster F1-szériája hogyan viszonyul a valós sebességérzethez?

Abban éreztem először olyat hogy az a benyomásom támadt hogy már képtelenség a vizualitásra hagyatkozni, s majd hogy nem egy csőpályán végzek rutinszerűen apróbb elmozdulásokat különböző irányokba.

Szerintem egy ilyen spéci versenyautóban már ezt az élmény kellene kapnunk 250 fölött, nem?
12.
12.
trion96
Nekem a gyorsaság érzettel amúgy sem volt bajom. Az f1 2011 jó volt, pedig az "csak" 30fpssel megy. Nem is tudtam pl h a gt5 60nal megy
11.
11.
trion96
Unrealnoise jókat ír. Jó játék a forza de közelse olyan jó benne vezetni mint a gt6ba
10.
10.
unrealnoise
#3: jah és még valami. Forza? sebességérzet? jah, az lehet van, de ott az autók fizikája olyan, mintha űrhajók lennének, nem pattog az autó, nincsenek az aszfalton buckák, nem ráznak, nincs semmi, olyan mintha tükörsima jégből lenne az útfelület. (cockpit nézetből mindenképp)

és az eddigi videók alapján ugyanez lesz a Forza 5-ben is... A GT6 meg még jobb lett a demo alapján ebben is, mármint nem csak a Forza 5-höz képest, hanem korábbi saját magához mérten is...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...