Monochroma - dermesztő platformjáték készül

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 17.
  • Bejelentés
Link másolása
A török Nowhere Studios egy filmszerű, komor hangulatú platformjátékot készít Monochroma címmel. Egy testvérpár rémálomszerű utazását élhetjük át az 1950-es évek szürke disztópiájában.

A Monochromát független török fejlesztők kalapálják Isztambulban, első ránézésre a Limbo és a Brothers: A Tale of Two Sons szerelemgyermekének tűnik. A rejtvények realisztikus megközelítése kulcsfontosságú tényező a játékban, amely átvezetők és párbeszédek nélkül meséli el a borongós témájú történetet. A produktum Kickstarteren tör babérokra, 80 ezer dollár kell a sikerhez.

A látvány fekete-fehér, egy-két vörös szín azért befigyel. Az alternatív 1950-es években járunk, egy testvérpár kapja a főszerepet, akik összetűzésbe kerülnek a vidéket uraló vállalattal, amely robotokat ad el a városlakóknak és épületeket húz fel. A cég természetesen nem tiszta eszközökkel gazdagodott meg, s egy nap a fiú és a testvére egy igazán szörnyű bűncselekmény tanúi lesznek, amit a vállalat illetékesei követtek el. A fiúknak menekülniük kell: egyedül találják magukat az esőben, hat órát kell túlélniük, miközben ördögien kemény fejtörőket oldanak meg, annak érdekében, hogy megmentsék a világot a zsarnokságtól.

A Monochroma játékmenete igazán egyedi: a fiatalabb testvér elvesztette a lábát, így a bátyjának a hátán kell vinnie az öccsét, így az nem tud ugrani, sem futni. Ha rejtvényeket kell megoldanunk, le kell tennünk a kistestvérünket, aki persze fél a sötétben, így csak világos ponton rakhatjuk le. Mindkét fiúnak túl kell élnie a megpróbáltatásokat, ha valamelyik meghal, nincs gond, a gyors checkpoint-rendszer segítségével szinte ott folytatjuk majd a kalandot, ahol elbuktunk.

A játék fizika-alapú rejtvényekre rendezkedett be, több, mint hatvanat találunk belőlük.  Monochroma négy fejezetre oszlik, amely hatórás játékidőt biztosít. A cím 2013 decemberében jelenik meg PC-re, Macre és Linuxra, de a srácok ouyás, PS4-es és Xbox One-os változatot is szeretnének.

Tetszettek a látottak és az olvasottak? Akkor próbáld ki a demót!

9.
9.
mocs4k
Limbo nekem is tetszett. Elsőre ez is... majdnem támogattam is őket kickstarteren, de aztán kipróbáltam a játék demóját. Alaposan elbizonytalanított...
8.
8.
Yanez
Tenyleg Limbo-s, nagyon varom!
6.
6.
giga321
3x toltam ki a Limbót, imádtam mind a háromszor. Nagyon várom ezt is.
5.
5.
KopyAti
Monó koma! :)
4.
4.
KopyAti
Limbo klón! YEAHHHH!
3.
3.
suresz
én egy ps3-mas verziónak örülnék
2.
2.
balint23h
Kicsit Limbo hangulata van. Tetszik.
1.
1.
Solid Snake1984
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...