Street Fighter V - 2018 előtt nem valószínű

A Capcom producere, Tomoaki Ayano szerint hosszú lesz az út a Street Fighter ötödik részének elkészítéséig, mint mondta, nem is valószínű, hogy 2018 előtt megjelenhet a játék.

Tomoaki Ayano, a Capcom producere interjút adott a VG247-nek, amiben elmondta, valószínűleg 2018 előtt nem lesz ötödik része a Street Fighter-sorozatnak: "A játékfejlesztés hosszú és fáradságos folyamat. Ha visszatekintesz a sorozat múltjára, hat évig tartott, míg a Street Fighter II után elkészült a Street Fighter III, és kilenc évig, míg a Street Fighter III után megjelent a Street Fighter IV."

Ayano ezzel egyértelműen elismerte, hogy folytatódhat a széria, ami jó hír, az viszont kevésbé, hogy még sokat kell rá várni - és addig talán még több újrakiadása születhet a negyedik résznek.

Apropó, újrakiadás! Ayano ezen kívül azt is elregélte, hogy az Ultra Street Fighter IV új karakterei - Elena, Rolento, Hugo és Poison - hiába szerepeltek már a Street Fighter X Tekkenben, nem egyszerű copy-paste módszerrel emelik át őket a Street Fighter IV-be - aggodalomra semmi ok! A két játék ugyanis alapvetően más játékmechanizmussal dolgozik, a Street Fighter IV-ben például nincsenek Boost Combók, amiket ellensúlyozni kell valahogy, így valójában "a háttérben lázas munka folyik".

12 komment - szólj hozzá!