Bemutatkozik a Dragon Age Keep

Úgy néz ki, a BioWare megtalálta a módját, hogyan lehetne átcipelni a mentéseinket a jelenlegi generációs gépekről a next-genekre: a Dragon Age Keep keretein belül kell majd beállítanunk mindent.

Bár egy-egy platformon magától értetődik, hogy átvigyük a játékunk mentéseit a folytatásba, a Dragon Age: Inquisition esetében már közel sem lesz ilyen egyértelmű a dolog: miután a játék már nemcsak PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra fog megjelenni, hanem PS4-re és Xbox One-ra is, elképzelhető, hogy a játékosok egy része egy teljesen másik gépen folytatja a játékot. Illetve maga a motor is változik, ami megint nehézségeket jelent.

A BioWare most egy kevésbé körülményes, ám ugyanakkor nem is annyira elegáns megoldással állt elő ennek áthidalására: a Dragon Age Keep egy alkalmazás lesz, amiben a játékos maga állíthatja be, szabhatja testre az elmúlt két játékban történteket - ergo a fontosabb és a folytatás sztorijára kiható döntéseit manuálisan kapcsolgathatja be az új részben.

A kezdetben a weben bemutatkozó program kísérletezésre is lehetőséget ad, elvégre anélkül "dönthetünk másképp", hogy ehhez végigjátszottuk volna a korábbi részeket - a BioWare szerint pont annyira változtathatják meg a játékosok Thedas világát, amennyire akarják.

A Dragon Age Keep még az Inquisition megjelenése előtt elrajtol, a bétájára itt tudtok jelentkezni. A BioWare egyébként még foglalkozik a kérdéssel, hogyan tudná megoldani a mentések tényleges átemelését is.

5 komment - szólj hozzá!