A Sony is rágyúr a virtuális valóságra

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 3.
  • Bejelentés
Link másolása
A Sony a berlini IFA előtt mutatta be a legújabb fejen hordható megjelenítőjét, a HMZ-T3W-t, miközben azt pletykálják, hamarosan VR-headsetet jelent be a PlayStation 4-hez.

A vezeték nélküli HMZ-T3W egy fejen hordható megjelenítő: a szemüveget magunkra téve olyan érzésünk lesz, mintha 20 méterről néznénk egy 19 méteres vásznat. Két darab 1280x720 pixel felbontású OLED-kijelző kapott helyet benne, ezek 3D-megjelenítésre is képesek.


A szemüveg játékra és filmnézésre egyaránt alkalmas, a Sony közleménye szerint vezeték nélkül 3 óráig bírja egyetlen feltöltéssel. A 320 grammos kütyü fejpántja és homloktámasza egyaránt testreszabható, és a képernyőlencséket is a saját szájízünk szerint lőhetjük be. 7.1-es hangzást biztosít, és bár van beépített fejhallgatója, más kiegészítőket is rádughatunk.

Idén novembertől lehet majd kapni.

Lesz még ennél durvább is?

Ami érdekes, hogy a bejelentéssel párhuzamosan olyan pletykák kaptak szárnyra, miszerint a Sony erőteljesen rágyúrna a virtuális valóságot biztosító headsetekre. Különbség, hogy míg a fent bemutatott eszköz egy egyszerű megjelenítő, addig a VR-headsetek (lásd Oculus Rift) egészen más élményt nyújtanak, például mert képesek a fej mozgásának lekövetésére és a játékbeli kamera ilyen módon történő mozgatására is.

Ilyen kütyüt készít majd állítólag a Sony is a PlayStation 4-hez, és bár a bemutatóját eredetileg a Gamescomra tervezték, végül csak a Tokyo Game Show során mutatkozhat be. Ha minden igaz, 2014-ben kerül boltokba a DriveClubbal tesztelt kiegészítő - hogy milyen áron, azt nem is merjük megtippelni.

51.
51.
Gery8922
ez lesz így a next gen nem a tvés
49.
49.
thelegendary
Elvileg az OR megjelenéskor full HD kijelzőket kaphat, ez kissé elhamarkodott a Sony részéről, Ha meg netán fél év múlva kiadják ennek a továbbgondolt verzióját az kész szívatás, ha meg ezt megvetted....
48.
48.
Henry82
#37: Én is ettől félek, ha ez tényleg ekkora móka, a világ háromnegyede kocka lesz és éjjel nappal nyomják majd, szerintem is tönkreteszi a szemet és még ki tudja milyen mellékhatásokkal jár, a migrén népbetegség lehet.
47.
47.
Yanez
#46: Szavakba öntve tényleg furcsának hangzik, de ki tudja, lehet gyakorlatban kényelmesebb, mint gondolnánk. Majd ez is kiderül.
46.
46.
Huntsman
#44: Mondjuk az elég furcsa érzés lehet játék közben az oculussal, hogy a fejeddel körbe tudsz fordulni, de ha meg akarsz mozdulni barmolhatod a kontroller, vagy a billentyűzetet. :)
45.
45.
Rocco-001
#42: Hàt ez tényleg húzós...de akkor ki a fene fogja venni a ps 4-hez?jó a milliomosok biztos..de nem hiszem hogy csak öket céloznà meg a sony....meg hàt a nyugati orszàgokban sincs kolbászbol a kerités...én hiszek neked de remélem nem lesz igazad...ha 100ezer körül adàk nàlam tuti vétel lenne.
44.
44.
Yanez
Az Ocolus Rift tudtommal csak bizonyos játékokat fog támogatni, ami a fej mozgásérzékelését illeti. Ez pedig jó mókának hangzik, már csak az ár legyen legalább felebaráti.
43.
43.
Rocco-001
#41: Ez jó volt...:D:D szerintem sem biztos de jövő nyárára màr tuti szerintem.Mekkora lenne màr az ha mondjuk nov.29. kidobnànak egy olyan csomagot: PS4+2db. kontroller+kamera+T3w+The ewilVithin jatékkal 3D tàmogatàssal......mondjuk olyan 750$-ért Uuuuuuuuuu de kemény lenne... de ez csak az én àlmom marad... :D
42.
42.
Adamknight
#40: Ha engem kérdezel a premieri árát kb 500ezer Ft-ra saccolnám (Tekintve, hogy a jelenlegi verzió is csak kicsivel kevesebb 300ezernél, ahogy azt már leírták néhány kommentel ezelőtt)
41.
41.
Huntsman
#40: Van egy olyan érzésemmel, hogy ezekkel még november végén nem fogod tudni tolni, túl drágák... Tippem, hogy ülj közelebb a tévéhez! :D
40.
40.
Rocco-001
Ez nagyon komoly gyerekek!!!pl horror jatéknà 3d-be.....jajjjj de varom mar nov 29.remélem ez a kütyü megfizethető áron lesz....annyira horror ára csak nem lesz hisz akkor nem nagyon vennék szerintem.Csupa jó hírek a sonynàl...
39.
39.
Adamknight
Én speciel az Ocolus Riftben jobban bízok. Tudtommal annak az ára is barátibb lesz. Persze, ha ugyanabban a témában fejlesztenek 2-3 kütyüt is, abból csak mi, felhasználók járunk jól, hiszen a verseny elméletileg a jobb és jobb produktomok elkészítésére fogja ösztönözni a fejlesztőket :). (Vagy túl naiv vagyok? :D)
38.
38.
zsoze
#10: hajrá csak dőlj már le a témáról pc mániások ....
37.
37.
Huntsman
#35: Ha ezt valaki rendszerességgel használná, szerintem tropára vágná neki.
35.
35.
Slan
#34: Az MS is dolgozik már évek óta ilyen kütyün, így ha mind a két cég előjön a szemüvegeivel, az az árakra is jótékony hatással lehet. Kérdés a szemünkre milyen hatása lesz :)
34.
34.
Falcon
nagyon drága, pedig nagy lehetőségek vannak benne! mobilisabb és egy lcd tv áramfelhasználásának a töredékével működik és kőnyebb magunkat beleélni a jkátékba filmbe mivel nem tudunk pl horrorjátékoknál a barátságos szobánkba kapaszkodni amit a periférikus látómezőnkbe van
33.
33.
Sun9us
#14: Nagyjából igen. Az eddigi head up -ok csak egy szembe tolt képernyők voltak, mintha egy 120 centis TV-t a fejedhez rögzítettek volna, de attól még egy álló kép volt, hiába mozgattad a fejed. A mostaniak, pedig így működnek:
http://gs.i.web4.hu/apix_collect/1211/oculus-rift/oculus-rift_screenshot_20130711155444_1_nfh.jpg

Nagy látószögben mozgatod a fejed, így lesz jobb az illúzió.
32.
32.
_Tappancs_
#4: Azt gondoltam, hogy max 60-70 ezer...jó nagyot tévedtem...
31.
31.
PrimYaz00
#13: ja csak a pc-n átlagban találsz a játékokhoz magyar szervereket + az internetkapcsolatok is sokkal tűrhetőbbek és nem kell 2x fizetned az internetet (gondolok itt a ps4re, ha akarsz pcn is internetezni) szóval nem kell elásni a pc-t se :)
30.
30.
azureknight0715
Én ebben sokkal több lehetőséget látok mint másban. Én azt mondom hogy ha ezt a ps4 mellé fogják adni egy külön kiadásban, persze biztos drágábban, de ettől független megéri elgondolkozni a megvételén, főleg ha olyan látványt nyújt mint amire én gondolok. Tehát ez egy nagyon okos döntés a sony-tól ami még meg is nyerheti neki a konzolháborút ha okosan csinálják.
29.
29.
Gamerdavid
28.
28.
Huntsman
27.
27.
Oldskoolgamer
Valahogy manapság minden játékipari cégnek az az irányvonala hogy segítsenek úgy kinézni mint egy zárt osztályról szökött idióta.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...