Tropico 4 - küszöbön a nukleáris apokalipszis

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 19.
  • Letöltés
Link másolása
Új DLC-t kapott a Tropico negyedik része, bizonyára jó móka lesz, míg megérkezik a 2014-re ígért Tropico 5. A kiegészítő a nukleáris apokalipszisre koncentrál, a hidegháború kezd eldurvulni.

Már letölthető a Tropcio 4 legújabb DLC-je, az Apocalypse.

A PC-re és Xbox 360-ra is megjelent kiegészítő 5 dollárba kerül, és a nukleáris háborúra készíti fel banánköztársaságunkat: az új küldetésben (How I learned to love the bomb) össze kell szednünk magunkat az esetleges rakétatámadásokig, el kell döntenünk, hogy milyen frakciókat és erőforrásokat akarunk megmenteni. A munkában egy új ruha, jellemvonás és épület is segít bennünket.

11.
11.
Normen1976
Óriási sorozat. Nekem a kedvenc stratégiai játékom. Remek humora van és egyszerűen megunhatatlan. Ráadásul nagyon szépen van megvalósítva. Az első részben (Tropico Paradise ISland) még szinkron is volt, és nem akárki volt a narrátor szinkronhangja :D). Az első részt végigtolta minden kampányban legalább 6 alkalommal. A 2 részt egyszer vittem végig, itt kalóz szigetet kellett építgetnünk és ez nem jött be annyira mind a diktátor szimulációs változat. A harmadik rész szintén nagyon jó lett. A 4. részt is megvásároltam, de ezt már STEAM-en. Rengeteg órát beletettem és nem tudom szintén megunni.

Minden rész magyar felirattal érkezett, kivéve a negyediket. Sajnos nem is fordította le senki így egy kicsit csökkent az élvezeti szintje számomra. Remélem az 5. rész a hagyományokhoz híven magyar fordítással érkezik, akkor biztos vétel lesz.

Aki szereti a stratégiai játékokat, vagy a gazdasági jellegű, menedzsment típusú játékokat, vagy a politikai csatározás alapú játékokat nekik mindenképpen ajánlom. Rengeteg listában, diagrammon, statisztikai rendszeren követhetjük végig ténykedésünket. A játék úgy van elkészítve hogy a többszáz méteres magasságból letekintve látható ködbevesző szigetünket akár az utcán, vagy erdőben haladó polgár fizimiskájáig is bezumolhatjuk. Amiben verhetetlen, az a játék karib tengeri hangulata és egyedi atmoszférája. Igazi diktátor szimulátor :)
10.
10.
markoci555
#2: plutóniumcsempész :D
9.
9.
bodortamas1
Van ebben multiplayer lehetőség?
7.
7.
mestermagyar
Rövid ismeretető, mert sok a tudatlan:

Ez a játék egy részben humorral megtoldott városmanagelős játék, ahol egy 50-es évekbeli trópusi szigetcsoportot kell diktátorként kormányozni, miközben a kommunista Szovjetúnió, és a kapitalista USA iránti kapcsolatokat kell ápolnod, és pitizned nekik, hogy ne helyezzenek embargót országodra, és ne szálljanak meg. Tele van politizáló humorral, és tipikus politikusok karikaturizálásával. Persze emellett még Kína, Európa, és talán valami 3. országgal is kereskedhetsz, és természetesen ők is szerethetnek/utálhatnak. PL. Az amerikaiak kishatalmi adót kérnek tőlünk, "ami nem kötelező, de nem akarjuk, hogy egy gyakorlatozás közben kilőtt atombomba véletlen pályát tévesszen", vagy "Legyünk szép kis diktátorok, és csináljunk ezt azt". :D

Persze a fő cél a küldetések teljesítése mindig, hogy az emberek "jól" éljenek, és gyűljön a zsé a saját privát számládon, melyet "nyugdíjas" éveidre tartogatsz.

Minden egyes lakost külön mutat, és külön tulajdonságaik vannak, melyek megadott házakban élnek, különböző kényelmi szinttel ellátva. Figyelni kell az utak struktúrájára is, hogy senki se sétáljon a munkába (mert akkor sokkal kevesebbet dolgozik), és senki se ragadjon fenn dugóban az alternatív utak hiánya miatt. Kell figyelni a betegségekre, a szórakozásra, a kajaellátásra stb.

Vannak választások is, és választások. Tehát illik jóban lenni a kapitalistákkal, a vallásosokkal, a kapitalistákkal, a militaristákkal, vagy különben mindenféle sztrájkok, tiltakozások, épületblokkolások, rongálások, és lázadások léphetnek fel. Természetesen a választásokon mindig nyerni kell, amit rossz hírnév esetén el lehet érni illegális módszerekkel, ami persze rossz kihatással is lesz, avagy be lehet szüntetni őket (ha jól játszol, erre nem szokott szükség lenni). Vannak ígéretek, kampánybeszéd, és ami néha még van,hogy szponzorálnak a nagyhatalmak is.

Gazdaság terén lehet utazni olajtól kezdve a halakon át, a kokó termesztésig, és a bányászásig mindent lehet. A szennyezés, és a földrajzi elhelyezkedés is behatással van a növényekre, és állatokra persze, nomeg az emberekre is. Van turizmus, és szolgáltatás is, ami szintén jövedelmező ágazattá nőhet ki. Van gyártás is, amit elláthatsz nyersanyaggal önerőből, avagy importtal. Apropó mondtam már, hogy figyelni kell a munkákra is, mert ha rosszul fizet, akkor nem biztos, hogy bevállalják?

Nem is beszéltem még a katonaságról, amit fenn kell tartani a lázadók támadásához, és pl. a már alapjátékban is meglévő atom-projekttel meg megelőzheted a nagyhatalmi megszállást.

Nagyon összetett játék, és hihetetlen a humora, aki sim cityzik, annak megéri kipróbálni.
5.
5.
killer13
Ebben a játékban háborúzni is lehet? :)
3.
3.
bodortamas1
Kihalt ez a cikk, látom nem sok embert érdekel ez a játék :) (én sem ismerem és nem is fogom) Ha eddig elkerülte a figyelmemet, és itt GK-n hallottam először róla valószínűleg jobb, ha nem is ismerem meg.
2.
2.
theo9311
A egyik bunkeres képen ott az a nő zombi vagy csöves?

Amúgy az a baj ezzel a játékkal, hogy az MI olyan elképesztően ostoba, hogy a hajam tudnám tépni tőle, azon meg egy DLC aligha segít.
1.
1.
Gamerdavid
Jól hangzik. Bár a játék nincs meg )és nem is lesz), szívesen kipróbálnám.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...