Menetrendszerűen estek az Xbox 360-eladások

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 27.
  • Biznisz
Link másolása
Közzétette a Microsoft az idei első pénzügyi negyedévének eredményeit: ahogy az várható volt, az Xbox One érkezése előtt menetrendszerűen csökkentek az előző generációs Xbox eladásai.

Az első pénzügyi negyedév a júliustól szeptemberig húzódó időszakot jelenti, és az elmúlt három hónapot szépen zárta a Microsoft "Devices and Consumer Hardware" részlege: 37 százalékkal növekedett a forgalma (1,49 milliárd dollár), a bruttó eredménye pedig 210 millió dollár volt - ez egyébként durván 50 százalékos csökkenést jelent, ami részben az új Xbox bevezetésének költségeivel magyarázható.


A legutóbbi negyedév forgalomnövekedését viszont nem éppen az Xbox 360-nak köszönheti a cég: inkább a Surface tabletek szerepeltek jól, az Xboxból mindössze 1,2 millió darabot értékesítettek, ami 29 százalékos - az Xbox One érkezése miatt nem túl meglepő - csökkenést jelent éves szinten. A "Devices and Consumer Other" részleg (ide tartoznak a first-party játékok és az Xbox Live is) eladásai 17 százalékkal, 1,64 milliárd dollárra nőttek, a bruttó eredmény itt 350 millió dollár volt. A Bing és az Office 365 Home Premium mellett az Xbox Live is hajtotta a forgalmat, a rendszeren keresztül érkező bevétel 25 százalékot nőtt tavalyhoz képest.

A Microsoft forgalma egyébként 16 százalékot nőtt, ami 18,53 milliárd dollárt jelent, ehhez 4,5 milliárd dollár profit tartozik. Bővebben a HWSW-n olvashattok a cég jelentéséről.

14.
14.
felegyi
#13: Sokan várnak a NextG.-el... brutális áraik vannak, a játékok ára sem olcsóság! Kiforratlan hibák, egyenlőre nincs modolhatóság... ezek is fontos szempontok egy vásárló számára!
13.
13.
Henry82
#12: Szerintem is jó fej a gyerek, olyan debilen vicces:) Én a másik ügyeletes troll írásait is élveztem, aki mindig a PS3 exluzívokkal jött:)

Egyébként én csodálkozom, hogy egyáltalan valaki vesz még X360-at, azt hittem már mindenki a next genre gyűjt, vagy már rég rendelkezik jelen generációs konzollal. Kivéve ugye Norbiii-t, de neki PS3-a lesz még remélhetőleg ebben az évezredben és akkor már csak 14 milliószor fogja leírni;) respect
12.
12.
Edgar26
#11: Ne bántsátok, Kemuri az Isten:) Ha troll, ha nem én mindig jól szórakozok rajta, mi kell ennél több az életben:)
11.
11.
FlexSteel
#6: Hagyd a francba. Szándékosan csinálja. Sokan próbáltak neki segíteni, mert azt hitték esetleg külföldi, de most már ahogy olvasgatom a kommenteket minden egyes hír alatt 100%, hogy direkt csinálja a gyerek. Alapvető hibákat ejt, amiket max direkt lehet minden egyes esetben elkövetni. A Google fordító helyesebben ír. Ez egy amolyan retardált, erre élvezős troll. Szokd meg mert még sokat fogsz találkozni vele.
10.
10.
JackBauer
#6: ez most szerintem egy fölösleges kötekedés volt, nézd én sem kezdtem nagybetüvel a mondatot, sőt egy nagybetüvel fogom befejezni a mondatomat, de attól méf befejeztem az általánost:D
9.
9.
DON GONDOCS
Remélem menetrendszerűen csökkeni fognak a gépek és játékok árai is.
7.
7.
Norbiii
Persze biztos, hogy köze van az Xbox One-hoz, de azért már elég sokat eladtak belőle, szóval gratula az MS-nek! :)
4.
4.
EBR2000
#2: Nem, nem...)Nem feltétlenül) Legalábbis a sok új Bundle miatt nem... GTA, AC, TLoU, Beyound. Sokan ezekért )kivéve ugye az AC) vesznek konzolt...

Amúgy sejteni lehetett. Én se lennék meglepődve ha a ps-é is esne...
2.
2.
felegyi
Akkor a PS3 eladások is esnek... konzol, konzol!
1.
1.
RangerFox
Szeretem az ilyen számokkal megtömött cikkeket. :D Amúgy várható volt az xbox eladásainak visszaesése.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...