Amazon AppStream - cloud-gaming mobilon

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Ha megszeretik a fejlesztők az Amazon új szolgáltatását, a felhőalapú AppStreamet, minden korábbinál látványosabb és összetettebb játékok jöhetnek az okostelefonokra és tabletekre.

Az Amazon múlt heti konferenciáján, a Las Vegas-i re:Inventen bemutatkozott AppStream ugyan célját tekintve hasonlít az OnLive-ra, viszont önmagában nem teljes értékű cloud-gaming szolgáltatás: inkább egy fejlesztői eszköz, amivel a mobiljátékok (illetve bármilyen más app) készítői streamelhetik a munkájukat a felhasználók kütyüire.

A TechCrunch jelentése szerint az AppStreamet használó programok az Amazon Web Services felhőjét használnák számítási feladatokra, így azok nem az okostelefonokat és a tableteket terhelnék. Ahogy az ehhez hasonló szolgálatásoknál lenni szokott, a júzerek ehelyett nagy felbontású videó formájában kapják meg (például) a játék képét, ami azután minden bökdösés, rángatás és gombnyomás adatát visszaküldi a távoli szervereknek, hogy kezdődhessen a folyamat elölről.

Noha a megoldás minden korábbinál látványosabb mobiljátékokat ígér, az ilyen technológiáknál a szűk keresztmetszetet még mindig a késleltetés jelenti. Az Amazon azt ígéri, nem lesz probléma, remélhetőleg az előzetes tesztelések során meg tudunk valami konkrétabbat is ezzel kapcsolatban.

3.
3.
Csoki80
Azért van a wifi nem? Már sok új vonaton, buszon is van. Sok helyen köztereken, kávézó, váróterem, még kocsmákban is. stb.
2.
2.
MrBrooks
Országa válogatja, hol mennyi az adatforgalmi díj, vagy hogy van-e egyáltalán... Nem Magyarországból kell kiindulni. (sajnos)
1.
1.
mestermagyar
hurrá, már élvezettel várják az emberek, hogy majd eme szolgáltatás adatforgalmáért havi 30ezreket dobnak csak úgy ki az ablakon...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...