Összevonná az előfizetéseit a Sony Online

Közös előfizetési díjat vetne ki az MMO-ira a Sony Online Entertainment, vagyis az egyes címekre nem külön-külön kellene befizetni, hanem egyetlen játék havidíjáért mindegyikkel játszhatnánk.

Az előfizetéses MMO-knak egyre rosszabbul megy, és a legtöbbször ezt a problémát úgy hidalják át a kiadók, hogy free-to-play játékot csinálnak a címeikből, amiből aztán vagy lesz pénz, vagy nem. A Sony Online Entertainment rendhagyó dologra készül: inkább összevonná az előfizetési díjakat.

Ez azt jelentené, hogy az új rendszer bevezetése után nem kellene külön-külön előfizetni az egyes MMO-kra, hanem elegendő egy játék havidíjának megfelelő összeget (várhatóan 15 dollárt) kicsengetni, ami utána mindegyikhez hozzáférést biztosít. A free-to-play játékoknál nyilván a különböző fizetős extrák nyílnának meg.

A Sony Online fejese, John Smedley szerint eléggé "valószínű", hogy meglépik a dolgot, amire szerinte valódi játékportfólió híján csak kevés kiadó képes. Megjegyezte, hogy Európában kissé csúszhat az átállás, és hogy csak és kizárólag PC-n terveznek ilyet. A váltás után természetesen a cég többszörös előfizetői visszakapják a pénzüket, az egységesített hozzáférést pedig negyedéves, féléves és éves konstrukcióban is ki lehet majd váltani.

4 komment - szólj hozzá!