Bezár az Irrational Games

Jelenlegi formájában gyakorlatilag megszűnik az Irrational Games, tizenöt ember kivételével mindenkit elküldenek. Ken Levine, a csapat fejese döntött így: egy olyan projektbe vágná a fejszéjét, amihez másfajta felállás szükséges.

Az Irrational Games alapítója és kreatív igazgatója, Ken Levine nyílt levélben jelentette be, hogy vége a fejlesztőcégnek.

Levine szerint a jövőben egy olyan projektbe szeretné vágni a fejszéjét, amibe a jelenlegi felállás nem fér bele, így tizenöt ember kivételével mindenkit elküldenek a csapattól, ő pedig a többiekkel egy új formációt hoz létre a Take-Two berkein belül.

Az új - kizárólag digitális formában megjelenő - játék elvileg a stúdió minden korábbi projektjétől különbözik, hardcore játékosoknak készül, sztorivezérelt lesz, és nagyon sokszor újra lehet majd játszani, ha minden igaz. Levine elmondása szerint a projekthez laposabb szervezet szükséges, és minél közvetlenebb kapcsolattartás a játékosokkal.

Az Irrational Games 1997-ben alakult, első játéka az 1999-es System Shock 2 volt, de ez a csapat jegyzi a Freedom Force-részeket, a SWAT 4-et, a BioShockot és a BioShock Infinite-et is.

36 komment - szólj hozzá!