Blogajánló: Féljünk a jövőtől?

Ezen a héten is eltérünk a megszokott formulától, ugyanis ezúttal nemcsak a blogokat, de a bevezetőt is ti írtátok, a ti írásaitok és kommentjeitekből idéztünk. Egy kattintás, és olvashatjátok is őket!

Az Oculus Rift és vele a virtuális világ már kézzel fogható közelségbe került. Nincs olyan gamer, aki ne vágyna már erre évek, évtizedek óta. Yanez viszont felhívja a figyelmet arra, hogy mennyi veszéllyel is jár egy ilyen új világ. A Vesztünkbe a Technikával című blogjából idézünk:

„Egy virtuális világ sok örömöt okozhat, de ha ennek a testi épségünk, ergo az egészségünk az ára, akkor bárhogyan is nézzük, nem éri meg. Az elmúlt évtizedben elvégzett statisztika alapján, a tinédzserek fizikai kommunikációja, évről évre csökkent 1-2%-ot, hála a számítógépeknek,
ergo az internetnek. A legutóbbi jelentések szinte már katasztrofálisak! Vagyis a fiatalok társadalmában a szexuális tevékenység az elmúlt egy év alatt 15%-ot csökkent, ami mellesleg az elkövetkezendő 2-3 évre már 30%-ra emelkedhet.”

Lássuk, hogy mit reagáltak erre a többiek!

Barackostej: Nem hiszem, hogy ilyesmin kellene aggódni. Lehetetlen megjósolni, milyen találmányok, technikai újítások fognak napvilágot látni a következő 50 évben. Az 1900-as évek elején kiszámolták, hogyha olyan ütemben növekszik a forgalom Budapesten, mint akkoriban, akkor az ezredfordulóra térdig lószarban fognak gázolni az emberek.

babl3tyo2,9: Azt mondanám, hogy egész egyszerűen meg fog szűnni a hagyományos emberi érintkezés, mint olyan. A való életben nem vagyunk olyan izgalmasak, hiszen nincs mögöttünk az internet egész tárháza, nem tudunk mindig érdeklődési körünknek megfelelő társaságot választani. A mostani fiatalság bizarr kettős élete pedig itt bukik a felszínre leginkább, hiszen egyik oldalon szende nerdeket látunk, de a Facebookon tárolt hétvégi képeikre tekintve állatok módjára tomboló vadembereket, szánalmasan lerészegedve.

Barackostej: Őseink kiröhögnének, hogy azon problémázunk, hogy fogjuk megoldani a társadalom problémáit kényelmes foteljeinkből, míg ők háborúkat, betegségeket és éhínségeken küzdötték át magukat.

Trapyd: Az emberiség kéccáztizenyóccal, csukott szemmel, habzó szájjal, fülig érő vigyorral száguld a vesztébe. Teszi mindezt, miközben hátba veregeti önmagát. Mindenki egyénileg felelős a saját sorsáért és a saját sorsunkon keresztül alakítjuk az emberiség jövőjét.

Ti mit gondoltok? A virtuális világ áldás vagy átok lesz hosszútávon?

***

Természetesen nem ez az egy blog volt a múlt héten, amit érdemes elolvasni. Íme, a többi kiemelt:

Segítség! A számítógépem a barátnőm

A Nő című filmben a főszereplő szerelmes lesz a számítógépe mesterséges intelligenciájába. FrankBlackkel ez már rég megesett, ugyanis ő már a kilencvenes években szerelembe esett az Amigájába. Sokan nosztalgiával gondolunk vissza a gondtalan gyermekkora, a tévé, monitor előtt eltöltött számos órára, de a fiataloknak is érdemes elolvasniuk az írást, hogy tudják, honnan is indult el a gamer korszak. A terjedelmes blogban bizony igazi szerelmi vallomást is találunk és valljuk be, mérföldekkel jobb, mint a Twilight.

"Az Amiga volt a barátnőm, mert maga a szó is ezt jelenti, és hát a gépben lévő grafikus és hang chipnek is Paula és Lisa volt a neve. De aztán jött az igazi barátnő. Lényegében a nejemet is az Amigának köszönhetem, mert az hozott minket össze."

The LEGO Movie Videogame

A mozifilm feldolgozások általában olyan rosszak szoktak lenni, hogy egy igényesebb gamer keresztet vet, ha meglátja őket a madarasteszkóban. Kivételt képeznek ez alól a LEGO-feldolgozások. Most azonban a saját filmjükből készítettek egy játékot. Vajon ezúttal is sikerül minőséget letenniük az asztalra?

„Megmerem kockáztatni, hogy most kapjuk a legtöbb humoros jelenetet a többi epizódhoz képest. Ez pedig nagyon jó hatással van a lelkünkre. A játék egy pillanatra sem veszi komolyan magát, ez pedig mindenképpen pozitív pont jelen esetben.”

Uncharted 3: Drake's Deception

Dentorel már harmadik hete szerepel az ajánlóban. Nem csoda, hiszen az Uncharted mindegyik része kiválóra sikeredett. Eljutott a sorozat harmadik, legújabb részéhez, és nem árulunk el nagy titkot vele, hogy ez is tetszett neki.

„Összegezve mit is tudnék most jelen pillanatban mondani? Igazából azon jár az eszem, hogy remélem, lesz megint több szabadnapom, amikor ismét nekiülhetek eme játéknak.”

Contract Wars

Ki gondolta volna, hogy a Facebookon van olyan FPS, ami még élvezhető is? Kicsit kételkedtünk ebben, de LtK blogja meggyőzött minket.

„Egy ilyen kinézettel rendelkező FPS Facebookon? Na, ne viccelj. Eddig maximum Mario vagy medvedisznóemberfarm volt itt.”

Trust GM-1520 Gamepad

Aki konzolos tudja, miért jó gamepaddel játszani. Aki PC-s, az már jobban húzza a fogát, és az istennek se engedné ki a keze alól az egeret. Kredencferenc tesztelt egy gamepadet a Trust kínálatából.

„Összességében a 3500 és 4000 Ft-os ártartomány egyik legjobb kontrollere, legalábbis véleményem szerint.”

***

Ennyi lett volna az ajánló. Ne felejtsetek el blogot írni, kommentelni, hátha jövő héten ti is bekerültök!

12 komment - szólj hozzá!