GDC 2014: Lelépett a Castlevania-producer

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 18.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Koji Igarashi, a Castlevania producere is előadást tart majd a Game Developers Conference-en, azonban már nem a Konami színeiben: az úriember március 15-én lelépett a kiadótól, hogy saját stúdiót alapítson.

Koji Igarashi több mint húsz évet dolgozott a Konaminak, és igen sokáig volt a Castlevania-sorozat producere, március 15-én viszont elhagyta a kiadót, méghozzá azért, hogy saját stúdiót alapítson.


"Úgy döntöttem, elindulok a saját utamon, hogy olyan játékokat készíthessek, amilyeneket tényleg szeretnék, és olyanokat, amilyeneket a korábbi játékaim rajongói is szeretnének" - nyilatkozta a Polygonnak. "Óriási döntés volt elhagyni a Konamit, és nem is volt egyszerű meghozni - elvégre az egész karrierem ott töltöttem, rengeteg barátot szereztem, és számos lehetőséget kaptam -, de remélem, minden játékos és rajongó, aki támogatott korábban, velem együtt izgatottan várja, hogy mit hoz a jövő. Szurkoljatok!"

Igarashi 1990-ben csatlakozott a Konamihoz, a Castlevania: Symphony of the Night munkálataiban már aktívan közreműködött, később pedig a sorozat producerévé vált. Egészen 2010-ig babusgatta a címet - ekkor került át a játék a MercurySteamhez.

2.
2.
RetecH
#1: igen szerintem is jó sok játékot jó kap majd csak ne adfel
1.
1.
Cristiano
Sok Sikert új stúdióhoz remek játék készítést
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...