Blogajánló: Indie Lara beutazna

8 bites ellenőrnek állunk, megcsodáljuk Larát, elvitatkozunk egy anime kapcsán, valamint filmes érdekességek között szemezgetünk. Csak egy kattintás az eheti blogajánló.

A héten a kedélyeket egy animeajánló borzolta fel a leginkább. Nem maga az ajánló, hanem az, hogy egyesek szerint aki animét néz, az bizony gyerekes, és abszolút nem illik egy felnőtt emberhez az ilyen. Őszintén megmondva rácsodálkoztunk erre a kijelentésre.

Nem is várnánk mást egy Élet és Irodalom oldalon, na de egy gamer magazinnál ez azért elég furcsa. Tegyük a szívünkre a kezünket, mi is sokszor megkaptuk már a magunkét, hogy 20-30-40+ éves fejjel még mindig elvarázsol minket a videojátékok világa. Ha ez gyerekes, akkor mi erre csak azt tudjuk kérdezni: az miért lenne baj? Szerintünk mindenkinek jár az életében pár olyan perc amikor önfeledten ismét gyerek lehet.

Ti mit gondoltok a témában? Valóban csak a gyerekeknek valók az animék? (Zárójelben megjegyeznék, hogy az anime nem egyenlő a Dragon Ballal, Narutóval és társaival, bár természetesen azok is nagyszerű sorozatok.)

De mielőtt véleményt mondanátok, olvassátok el kik voltak a legjobbak a múlt héten.

Jegyeket, bérleteket:

Nap, mint nap halljuk ezt a felkiáltást, és valljuk be, minden egyes alkalommal elfog minket az utálat, még ha van érvényes jegyünk, akkor is. Személyes zaklatásnak vesszük a dolgot, és nem is gondolunk abba bele, hogy az ellenőröknek milyen nehéz lehet a munkájuk. A Papers, Please című játékban egy disztopikus világban kell helytállnunk és eldöntenünk, kit engedünk be az Arstotzkába, és kit nem. Sloth felcsapta a karszalagot, és beállt ellenőrnek, majd elmesélte nekünk, mennyire lesz nehéz dolgunk ebben a 8 bites indie játékban.

„Nagyon jó kis indie játék lett, remek ötlet, nagyszerűen megvalósítva, emiatt mindenképpen ajánlanám mindenkinek… hogy miért csak ajánlanám? Amikor bemutattam szobatársaknak ezt az alkotást, a vélemények elég megosztóak voltak, afelől, hogy játék-e ez a játék.”

Tomb Raider (Definitive Edition - PS4):

Nem egy beszámolót olvashattunk már Lara legújabb kalandjáról, de mivel next-genre is kiadták, így ismét jó szívvel ajánlunk egy blogot a témában. Maktub megnézte, mennyire domborodik ki a látvány PS4-en.

„Ami az újgenerációs gépekhez igazított grafikát illeti, az többnyire tényleg elég meggyőző. Lara az, akire maximális figyelmet szenteltek. A megjelenése roppant fotórealisztikus, a készítők pedig minden adandó alkalmat megragadnak, hogy sárral vagy vérrel kenjék be, ami tovább növeli a valódiságát.”

Anime ajánló - Angel Beats:

Mit szólnál hozzá, ha halálod után egy olyan túlvilágon ébrednél fel, ahol természetesen nem tudsz meghalni, viszont folyamatosan harcolnod kell az angyalok ellen, hogy el ne ragadjanak? Csak egy módon maradhatsz a jelenlegi helyen, ha csatlakozol egy frontvonalhoz, akik nem szeretnének továbblépni egy bizonytalan világba. Ezt a fura animét Shannaro ajánlotta.

„Személy szerint én a humoros részek miatt kezdtem bele, de egy percre sem bántam meg, hogy a poénok nem tartanak ki végig. Mindenkinek ajánlom a megtekintését, aki szereti a szomorkás hangvételű animéket, és nem riasztja el a „halálos” humor, valamint az akciókat is kedveli.”

Érdekességek a filmek világából:

Yanez jubilál. Immár az ötvenedik vasárnapi blogját írta meg nálunk, és mi sem lenne ennél nagyszerűbb alkalom, minthogy egy régi sorozatához térjen vissza. Ezúttal filmes érdekességeket szedett össze. Íme, egy a sok közül:

„Ha valaki olyan tetkót szeretne, mint amilyen Michaelnek a Prison Breakben volt, akkor jobb ha tudja, hogy vagy 200 órát fog igénybe venni és kb. 15.000-20.000 dolcsitól szabadítja meg.”

***

Ennyi lett volna az eheti blogajánló. Ne feledjétek, hogy a blogverseny továbbra is tart! Írjatok szorgalmasan és lájkoljátok a nektek tetsző blogokat! Ha érdekelnek a részletek, akkor azokat ITT olvashatod el.

19 komment - szólj hozzá!