Blogajánló: Saints, Star, Spider

Most, hogy mindenki megitta a sört és megette a virslit, nézzük, milyen blogok készültek a hónap végén: ezúttal hat írást emeltünk ki a sok közül, csak egy kattintás az eheti blogajánló!

Ha azt mondjuk, május elseje, egyre kevesebb embernek jut eszébe a felvonulás, a zászlólengetés és a piros nyakkendő. A majális, a virsli és a sör szerencsére azonban továbbra is kötelező kellék ilyenkor. Most, hogy a fiúk elégedetten dőlnek hátra, hogy sikeres volt a májusfa állításuk, és a lányok is elaléltak reggel, mikor meglátták, mit kaptak, ideje megtekintetünk, milyen volt a hó vége a blogok terén. A május elseje ugyanis azt is jelenti, hogy egyúttal a blogversenyünk is lezárult.

Saints Row: The Third

A szentek városa sose öltözött vörösbe. Mindig is jobban szerették a lilát. A Saints Row harmadik részének megjelenésekor még nem volt egyértelmű, hogy vajon egy sikertelen GTA-klónt fogunk látni, vagy a sorozat kinövi ezt a címkét, és meg fog állni a saját lábán. A készítők mindent megtettek azért, hogy különbözzenek a GTA-tól, épp ezért lett a játék egy abszurd őrület, a szó pozitív értelmében. Claymen vezet be minket ebbe a dilis városba.

"Az egész város elmebeteg. Az ember az utcán, a kabalafigurák. Ha felrobbantunk valakit, az emberek megállnak, és lefényképezik. Maximális őrület uralkodik az egész játékon. Elképesztő jó kikapcsolódást nyújt."

Spider-Man

A legújabb Pókember-filmet immár a mozikban vetítik, Sun9us azonban nem ezt vesézi ki, hanem áttekinti, milyen rajzfilmsorozatok készültek a témában. Pókmalacos azonban sajnos még mindig nincs.

"Ő a kedvenc szuperhősöm, és éppen ezért ő ennek a posztnak a főszereplője. Miért pont ő? Mert egy senki a sok közül. Minden szuperhősnek meg van a keresztje, és ez Peter Parkernek a mindennapi élet."

Black Lagoon

Ha már megvoltak a nyugati mesék, jöhet egy keletről is, a Black Lagoon egy "kajánul vigyorgós véres szórakozás". Legalábbis kredencferenc így mutatja be nekünk ezt az animét.

"Akár a Ford Fairlane kalandjai, itt sem múlik el egy komoly mozzanat sem cigaretta nélkül. A züllés, az ivás meg a fű oszlopos részét képezik a történetnek. Óriási jellemfejlődésekre nem kell számítani, ugyanis kb. egyenlő arányban éri egymást a vérontás, picsogás és az olcsó poénok."

Top 6 anime

Ha egy anime nem lenne elég, tessék itt van egyből hat. Giga321 összeszedte a kedvenceit. Lesz itt minden, mint a céllövöldében: One Piece, Fairy Tai, Sket Dance, Black Lagoon, Highschool of the Dead, Ghost in the Shell.

"A végére hagytam a legkomolyabbat és az örök kedvencemet. Igazi hamisíthatatlan cyberpunk anime remek társadalomkritikával és a cyberbűnözés velejárójával."

Temetjük a Star Warst

Az igazi hardcore fanatikusok bizony rendesen kiakadtak, amikor kiderült, hogy egy tollvonással meg nem történté tették, a kánonon kívülre helyezték kedvenc Star Wars-könyveiket, képregényeiket. Praesagus bizony nem rejti véka alá a véleményét az ügyben.

"Lényegében 15 éve nem kapunk értékelhető alkotást, ha Star Wars-ról van szó, csak azt, melyet az univerzumért rajongó külsős alkotók hoztak létre, Lucas látszólagos engedélyével!"

A női játékosokról

The Nick komoly témában merül el. Átveszi, mit jelent gamernek lenni, ezen belül is milyen szerepet töltenek be a nők, és hogy hogyan viszonyul egyik gamer a másikhoz.

"Lennünk kéne annyira civilizáltnak, hogy nem a széthúzásban, az ócsárolásban leljük örömünket, hanem hogy megoszthatjuk élményeinket, szórakozásunkat, saját világunkat és világnézetünket másokkal."

***

Ennyi lett volna az ajánló. Ahogy már említettük, a blogverseny véget ért, új indulók már nem lehetnek, viszont a lájkokat még lehet gyűjteni. Jövő héten izgalmas ajánlónk lesz, hiszen nyertest fogunk hirdetni.

15 komment - szólj hozzá!