Lebutították a The Division grafikáját is?

  • Írta: zoenn
  • 2014. június 23.
  • Pletyka
Link másolása
A Whatifgamingnek nyilatkozó névtelen fejlesztő szerint a Watch Dogshoz hasonlóan a The Division végleges verziója sem úgy fog kinézni, ahogyan az E3-as bemutatókban láthattuk. Igen, a Ubisoft butított a grafikán.

A Whatifgamingnek nyilatkozó belsős forrás szerint a The Division látványvilágát is lebutította a Ubisoft Massive. A megkötések elsősorban a screen space reflectionst (SSR-t) érintik, egy névtelen fejlesztő elmondta, hogy a játék végleges verziója nem fog olyan jól kinézni, mint az E3-as bemutatón. Persze könnyen lehet, hogy hoaxról van szó, de a Watch Dogs példájából tanulva, elképzelhető, hogy van alapja a pletykának.

Az E3-as demó egyébként PC-n futott, ám a forrás szerint a következő generációs konzolok nem olyan erősek, hogy ugyanazt a látványt reprodukálni tudják. Ugyanez történt a Ubisoft Montreallal is, a stabilitás miatt egyszerűen szükség van a megkötésekre. Ez annyit jelent, hogy jó pár SSR-t kivettek a The Divisionből, és a csapat jelenleg a memóriakezelés tökéletesítésén dolgozik. Az úriember szerint a játék még mindig remekül fest, de nem olyan látványos, mint eredetileg.

Habár a vezető platform a PC, a Ubisoft soha nem engedné meg, hogy markáns látványbeli különbségek legyenek a számítógépes változat és konzolos verziók között - ezért lett a Watch Dogs PC-s verziója is csúnyább.

Ennek ellenére a franciák soha nem fogják elismerni a direkt butítás tényét, elkerülve ezzel a jogi retorziókat, de a fejlesztő abban reménykedik, hogy az iparág lassan túllép ezeken a dolgokon, és a kiadók nem fognak a hype kedvéért túlzott ígéreteket tenni, mert azzal senki nem jár jól.

100.
100.
KillThePower
Ééééés 100!
99.
99.
BadPeth
Szerintem az nem baj ,hogy butítva lesz a grafika , nagyobb probléma az optimalizálás ! Mert ha nem is néz ki olyan jól de legalább ne szaggasson! Amúgy meg ha a játszhatóság,szavatosság (muli-ra) odafigyelnek akkor tuti befutó lehet. De jön az ellenfele is (Homefront: The Revolution) de ez már nem ide tartozik :D Remélem inkább az optimalizálásra koncentrálnak és a szavatosságra !!
94.
94.
colonialmarine
Ja ez a Division úgy kell már mint testnek a kenyér.Jézusom haverral ezt mennyit fogjuk tolni,még akkor is ha kicsit gyengébb lesz a graf.
Emlékeztek a Colonial Marines című szentségtörésre?Az nem úgy nézett ki mint a bemutatott gémpléjbe,és egyből pereltek,világ felháborodás stb.
A Watch Dogsnál meg mindenki fejethajt,holott távolról sem úgy fest mint a vedeókon
89.
89.
dzsiádzsó
Mekkora hülyeség... Ezek a demok, valójában renderelt szarok a játékból, valaki komolyan gondolja egy 2 év múlva megjelenő játékból már tudnak demot csinálni :D? Render az egész, amikor meg valós ingame lesz rondább.. ennyi, elszámolják magukat fejlesztők, nem jól lövik be hogy tud kinézni majd élőbe
83.
83.
XStormsniperX
#81: Ezt ép ész érvekkel is alá tudnád támasztani? :) Mellesleg te mit értesz korlátort hardver alatt? Egy olyan gépet, ami 5 év után is gond nélkül futtatja a játékokat, és ahelyett, hogy rondábbak, egyre szebbek lesznek a hardver teljes kiagnázása miatt, vagy egy olyan gépet, amibe 5 év alatt bele ölsz több százezer forintot, amiért kapsz évente egy nagyjából 20-30%-ban kihasznált hardvert, amit ha nem ápolsz, 2-3 év alatt lowra, 4-5 év alatt pedig játszhatatlan állapotba kerül? Nem mindegy... Valójában a PC tartja vissza a játék ipart, mivel a konzolok kénytelenek az ultrás igényekhez igazodni, a low-medium PC-sekkel együtt. Ennek pedig az olyan játékok lesznek az eredményei, mint pl a Watchdog... Ezt viszont meg csak a PC fanok képtelenek beismerni... ;)

Az általad vízionált "kánaán" pedig majd akkor fog eljönni, ha a PC vagy átalakul, lásd Steam machine, vagy megszünik, mint játékplatform. Így a konzoloknak már nem kell az olcsó árral versenyezniük a PC-vel szemben, hanem jöhetnek az olyan 180-200 ezres konzolok, amik 2-3 évig a fix hardver, és a jó optimalizálás miatt simán tartják az ultrás színvonalat, és highon is kihúzzák a generáció végéig... És akkor talán a fejlesztök is megtanulják, hogy lehet konzolra is jó MMO-t, vagy RTS-t fejleszteni...
81.
81.
N!ghtmare
#64: Ez nem kitaláció, hanem tény, csak a konzolfanok képtelenek beismerni. Nem csak ultrás gépekből áll a világ de ezért van egy beállítás menü, hogy ott ha gyengébb géped van akkor lejjebb vedd a beállításokat. De nem is erről van szó "barátom" hanem arról, hogy PC-sként eleve nem kaphatom meg azt a grafikát amit a programozók nyújtani tudnának mert azt nem bírná a konzol és szentségtörés lenne ha az egyik tábor (főleg ahol nagyobb a warez) jelentősen szebb grafikát kapna.

Amúgy nem tűnt fel eddig, hogy a konzol tulajdonképpen egy korlátolt képességű PC? korlátolt, tudod, mint néhány ember. Vannak határai. Amihez igazodni kell. Majd ha megszűnik a korlát akkor lesz mindenkinek kánaán..
80.
80.
crashpipi
#78: Teljesen egyetértek. Ezek sem pc-re sem konzolra nem tudnak megfelelően optimalizálni. :(
Ennek semmi köze a konzolok erejéhez. Ha szimplán ennyi volna és emiatt "butítanák" a pc verziókat, akkor azok legalább röccenésmentesen futnának a közepes gémer gépeken is... de nem így van. A WD-al is kínlódnak még a "butított" grafikával is...

Azoktól a cikkektől meg feláll a hátamon a szőr, amikor leközlik, hogy hála a moddereknek, mert ugye a pc-seknek erre önti el csak igazán a vér azt a bizonyost, megcsinálták a grafika feljavítását az E3-as demó szintjére a WD-nál is.
De kérdem én mi a pélónak? Min fogják futtatni? :DDD
Tiszta vicc.
79.
79.
XStormsniperX
#73: És ha neked azt mondom harmadjára, hogy nem csak konzolokból áll a világ? Olyan nehéz fölfogni, hogy amit azokon a techdemókon mutogatnak, még NEM LÉTEZIK? Nem az számít, hogy egy játék hogy fut el egy high end gépen, hanem hogy egy játék hogyan fut el egy ÁTLAG gépen... A nextgen konzolok, (még az Xbone is) egy high, high és ultra közötti kategóriát képviselnek, amin minden játéknak el KELL futnia. A nextgen konzolok jelenleg az átlagos gamer hardver csoport kellös közepén vannak, abban a kategóriában, ami a LEGTÖBB "gamernek" van. Ezzel szemben az igazi, 200-300 ezres ultrás gépek nagyjából 10-20 százalékát teszik ki a PC-s tábornak. Ha pedig ezt több platformra bontjuk, hát nem kell nagy matematikusnak lenni, hogy kiszámoljuk, hogy az nem túl sok... Sokkal hihetöbb, mint egy alaptalan összeesküvés elmélet, nem igaz? Most pedig mindenki menyjen vissza a saját platformjára, egy jó kis Starcraftra, meg God of War-ra, egy Gears of War-ra, és hogy Norbira is gondoljunk, egy kis Marióra... :)
77.
77.
KillThePower
Zoenn érdekelne a saját véleményed a hírrel kapcsolatban, valamint a többi íróé is
76.
76.
KillThePower
Amúgy meg jönnek majd a modderek és a lebutíott pc-s változatot majd felturbózzák és íme: NEXT-GEN
75.
75.
KillThePower
Bodortamas: ahogy írtam DayZ meg star citizen, mást nem tudok mert nem szoktam pcn játszani
72.
72.
bodortamas1
#68: Nem igazán, bár kiemelhetnéd konkrétan, hogy melyikre / melyikekre gondolsz.
71.
71.
KillThePower
Elég sokan elhiszik amint látod
69.
69.
KillThePower
Van aki szerint a DayZ-ben egy fűszál jobban ki van dolgozva, mint akármelyik konzolos játék, meg lesz valami Star citizen is ami szintén durva lesz. Akkor? Nem értem a problémád
68.
68.
KillThePower
Vannak pc exkluzívok nem? Ott nem fogja vissza a konzol. Vagy eddig egyiktől sem ájultál el?
67.
67.
bodortamas1
Ez most mégis kit ért meglepetésként?
"Habár a vezető platform a PC, a Ubisoft soha nem engedné meg, hogy markáns látványbeli különbségek legyenek a számítógépes változat és konzolos verziók között"
Ezt sosem fogom megérteni... Miért engedik, hogy a konzol visszahúzza a PC-t? Miért nem csinálnak PC-re végre egy korszakalkotóan látványos játékot, a konzol meg elmehet a francba, ha nem képes reprodukálni azt a grafikai szintet.
66.
66.
Blackhard89
Mocskos szemét Uborka remélem remélem rendesen kapják az ívet mindenhol mindenkitől.
64.
64.
XStormsniperX
#63: Nincs semmilyen butítás barátom... Ez egy baromság, amit PC-sek találtak ki... Nem csak ultrás gépekböl áll a PC-s tábor. Ezeknek a játékoknak high-medium gépeken is el kell futniuk, hogy ne csak egy szük tábor érje el azokat. A techdemókon villognak, aztán belövik a grafikát, ééééééééééééés volt, nincs... Ennyi...
63.
63.
N!ghtmare
Elvileg az új konzolokkal meg kellett volna, hogy szűnjön ez a marhaság, hogy a PC-s látványt le kell fojtani, hogy ne húzzon el túlságosan a (gyorsan elévülő) konzolokkal szemben... ha már most elérték a korlátaikat a konzolok akkor a következő generációig (mikor jön, 3 év múlva?) továbbra is kapjuk PC-n a butítást? röhej.

A grafika nem minden? hagyjuk már ezt az ostoba dumát, ennyi erővel menjünk vissza a barlangba, minek a fejlődés...?!
62.
62.
headhunter86
Nem lenne ezzel semmi baj, ha Watch Dogsból is nem moddal kellene előcsalni az E3-mon látott grafikát. Én azóta úgy játszom, igaz -5 FPS de sokkal jobban néz ki bizonyos helyzetekben. Éjszaka főleg.
60.
60.
Benjago
Ez volt az első játék, ahol aszt mondtam: "Ez már kezd alakulni, egyre közelebb jutunk a fotórealisztikussághoz."
...erre most ._.
Hihetetlen!
59.
59.
xSHx
Ubi-t fikázni csak a grafikai szint miatt? Mintha csak az lenne. Mégis ötletek, történetvezetés és történet mélység oldalról nézve, az egyik legjobb kiadó. (sztem) Ott az Ac, GhostRecon, FC, SplinterCell.... van még.

Majd a jövőbe kiváncsi leszek a sírás-rívásra, mikor elképesztő tudatos gépigények társulnak a game-ekhez...
58.
58.
KillThePower
Az új konzolok ereje az exkluzív címekben fog megmutatkozni. Így volt az előző genben is, itt is így lesz. A multiplatform játékok mindig szebbek voltak pcn, de szvsz nem annyival, hogy rohanjunk pct venni. Az Ubisoftot meg hagyjuk már! Előttem is leírták páran mekkora egy balf*sz banda. Attól még, hogy ezek szerencsétlenkednek nem kell temetni a konzolokat. Lesznek itt még brutális játékok, amik grafikailag és tartalmilag is kiemelkednek majd.
57.
57.
xSHx
Ezaz, full hiteltelen forrástól értrsülve dühöngjetek csak. Ez olyan hiteles mintha a Blikk vagy a Story írta volna meg.
Én meg úgy hallottam tegnap, egy MS belsős fejlesztőtől, hogy holnaptól a Windows megszűnik mint játék futtató környezet. Uh mehettek szar konzolozni! Eléggé hiteles? :-)
53.
53.
spears
Nekem az a véleményem,hogy minden játékot konzolokra az olyan cégeknek kellene csinálni,mint a Naugthy Dog, ők már kiismerték a konzolokat és érdekes módon tudnak programozni is,ki tudják hajtani a gépekből a maximumot.Az ilyen fos cég mint az ubifos csak átbassza a jó népet és kurvára nem azt adják,amit megígérnek.Kicsit idegesítő,hogy már minden játéknál,amit bejelentenek és megmutatnak kiderül,hogy fele úgy sem fog kinézni mire megjelenik.A pláne az,hogy nem rég jelentek meg az új generációs konzolok,de már most küszködnek,holott úgy reklámozták őket,hogy bivaly erős gépek.Én vettem egy PS4-et,mert szeretek konzolon játszani,de most már megbántam,mert nekem az új generáció nem ezt jeleni. Tehetnek egy szívességet....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...