Veszélyben a montreali videojáték-ipar

  • Írta: Arell
  • 2014. június 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Carlos Leitão pénzügyminiszter játékipart érintő 20 százalékos adójóváírás-megnyirbálása komoly bajba sodorhatja a montreali székhelyű stúdiókat, mely akár költözésekhez is vezethet - figyelmeztetett Martin Carrier.

A nemrégiben bejelentett adójóváírás-csökkentés gondokat okozhat a Quebec provinciai játékfejlesztőknek. A 20 százalékos csökkenés akár elbocsájtásokhoz és költözésekhez is vezethet - hívta fel a figyelmet Martin Carrier a helyi Alliance Numérique videojáték érdekcsoport igazgatója.

Carrier arra figyelmezteti a kormányt, hogy a montreali székhelyű fejlesztőcsapatoknak nem kell hosszas keresgélésbe bonyolódni, ha kedvezőbb feltételekkel szeretnének címeiken dolgozni. Anglia, Louisiana és még Ontario is nagyszerű célpont lehet, hogy a stúdiók Montreal helyett más városokban teremtsenek munkalehetőségeket.

Bár az adózás változásai minden játékfejlesztőt érintenek a régión belül, a La Presse értesülései szerint a nagykutyák, mint a Ubisoft és a Warner Bros. 2019-ig mentesülnek a sarcolástól, mely a két cég korábbi kormányokkal kötött privát megállapodásainak köszönhető.

David Anfossi, az Eidos Montreal vezérigazgatója, és Yanick Roy a BioWare Montreal feje aggodalmát fejezte ki az egyenlőtlenséggel kapcsolatban, melyet ezen megállapodások eredményeznek, mivel ez egészen komoly előnyöket jelenthet a szerencsés konkurencia számára, akik így versenyképesebb fizetéseket és egyéb csábító ajánlatokat tehetnek a helyi munkaerőnek.

A kormány ezidáig táplálta a játékipar fejlődését a provinciában. Az adókedvezmény pedig olyan nevek felbukkanásához vezetett a területen mint az EA, a BioWare, a Gameloft, a Funcom, az Ubisoft és a WB. A pénzügyminiszter, Carlos Leitão szerint azonban a kedvezmény költséges és tisztességtelen előnyöket okozhat.

   

A kormány szeretné, ha az ösztönző csomagok kevésbé specifikusan működnének egy-egy iparágban, így fokozatosan átalakítják azokat, hogy növeljék az előnyöket és csökkentsék az adminisztratív terheket a vállalkozásokon. Az adójóváírások csökkentésével 348 millió kanadai dollárt remélnek megspórolni a költségvetésben 2016-ig.

4.
4.
#1: Aza baj hogy egyik se tud hosszu tavon gondolkodni.
Egy rakas dolog van amit huszarvagassal oldanak meg nem nezve a hosszu tavu kovetkezmenyet mert mire kicsusosodika problema mar meg lesz vagyon aztan meg se kell hogy szavazzak.
3.
3.
Ez szuper. Megint valami penzehes alja mocsok alatesz azoknak akik odatettek(szavazok).
A faszomert nem lehet ezeket a geciket mar beleloni a napba (az osszeset ).
A politikus (jelentese: korrupt, tisztessegtelen, hazug, alja, gane) elmeletileg azert van hogy a probelmakat megoldja, de ezek a moslekok csak arra jok hogy csinaljak azt.
Aztan ratoljak a kovetkezo garniturara akik szarnak az egeszre es csinalnak ujat.
Es meg ez beszel tisztessegtelensegrol.
Rohej.
Nekik a tisztesseg egy idegen kifejezes.
2.
2.
névtelenség
Kanada. Pár hét és minden rendben lesz.
Nem a habzószájú ausztrálokról beszélünk...
1.
1.
Teuton
Hosszabb távon (amire igazán figyelnie kéne egy politikusnak) ez több kárt okozna nekik mint hasznot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...