PSN-hack 2011 - további 15 milliós kompenzáció

A Sony Computer Entertainment America közel 15 millió dollár értékű digitális tartalom elajándékozása mellett döntött kártérítésként azok számára, akiket a 2011-es PlayStation Network-hackelés érintett.

A Sony még 2011 áprilisában beismerte, hogy a PSN rendszerét feltörték, és a hackerek a felhasználók adataihoz is hozzáfértek.

A biztonsági hiba következtében a hálózat három hétig elérhetetlen volt, akkor a Sony egy ajándékcsomag felajánlásával próbálta kompenzálni a hoppon maradt felhasználókat, melynek tartalma két PS3- és PSP-játék, valamint harminc, illetve hatvan nap PlayStation Plus-előfizetés volt - attól függően, hogy a felhasználónak milyen meglévő szolgáltatás fűződött a nevéhez.

Ezzel nem volt mindenki maradéktalanul elégedett, így három évnyi pereskedés után a Sony a megállapodás szerint további 15 millió dollár értékben fog digitális tartalmakat szétosztani a PlayStation-tulajdonosok között. A bírói döntés egyelőre még várat magára, de amennyiben az egyezség hivatalossá válik, a játékosok a következő nap már élvezhetik a kompenzációt.

A 2011-ben PSN-fiókkal rendelkezők, akik nem váltották be az akkori ajándékot, a következő lehetőségek közül választhatnak kettőt (akár kétszer ugyanazt is): egy PS3- és egy PSP-játék tizennégy felajánlott cím közül, három PS3-téma hat lehetőségből, illetve három hónapnyi PlayStation Plus-előfizetés.

Azok, akik három éve elfogadták az akkori ajándékokat, csak egyet választhatnak majd a felsoroltak közül. A Sony Online Entertainment-vásárlók négy és fél dollár Station Cashre jogosultak, továbbá a Qriocity-felhasználók egy hónap ingyenes Music Unlimited-elérést zsebelhetnek be - írta a CVG.

A hír beküldéséért köszönet KisFlexnek!

14 komment - szólj hozzá!