Világrekorder a 8000 darabos Nintendo-kollekció

Egy 33 éves dubaji rendőr tulajdonát képezi a világ legnagyobb, több mint százmillió forint értékű Nintendo játék-, konzol- és relikviagyűjteménye, melyet a Guinness-világrekordok közé is regisztráltak.

Ahmed bin Fahad, egy 33 éves Nintendo-rajongó az Egyesült Arab Emírségekből bekerült a Guinness-rekordok közé a több mint 100 millió forint értékű játék- és emléktárgygyűjteményével, melyet az évek során a japán vállalat termékeiből vásárolt össze. A nappal rendőrként dolgozó dubaji férfi tulajdonát képező, 8000 tagú kollekció az Ázsiában és Európában tett látogatásai után került otthonába.

"Tudom, hogy ez egy drága hobbi, de meg akartam dönteni ezt a rekordot, hogy a világ lássa, hogy az arabokat nem csak a gyors kocsik és a villogás érdekli" - közölte Fahad egy vele készült interjúban.

Az 1980-as évek során a Famicom játékainak bemutatására használt Nintendo M8 egység mellet számos büszkeség gazdagítja a férfi Triforce-formájú polcait és relikviákkal megpakolt szobáját.

"Először a nagybátyámnál láttam egy játékot és kérleltem a szüleimet, hogy nekem is vegyenek egyet. Közel egy évvel később meg is kaptam a konzolt ajándékba" - emlékezett vissza Fahad a húsz éve kezdődő hobbijára. Azóta a gyűjtő elmondása szerint minden játékot két példányban vásárol meg. Egyet játékra, egyet pedig a többi bontatlan doboz közé a polcra.

29 komment - szólj hozzá!