Elérhető a Heroes of Might & Magic III HD Edition

  • Írta: zoenn
  • 2015. január 30.
  • Videó
Link másolása
Egy régi nagy klasszikus támadt fel hamvaiból, ez pedig a körökre osztott stratégiák koronázatlan királya, a Heroes of Might & Magic III. A ráncfelvarrott kiadás már elérhető PC-n és tableteken. Launch trailerünk is van.

Tegnap óta elérhető az immáron 15 éves klasszikus felújított változata, a Heroes of Might & Magic III HD Edition. Az alkotás grafikáját immáron HD-ben élvezhetjük és támogatja a szélesvásznú megjelenítőket is.

Hét izgalmas kampány, ötven skirmish térkép, helyi multiplayer és pályaszerkesztő várja a veteránokat és az újoncokat. A PC-sek új multiplayer lobbynak örülhetnek, továbbá a cím teljesen Steamworks-kompatibilis.

Kellemes nosztalgiázást!

26.
26.
pecek
#25: Nekem pont hogy a várak jöttek be nagyon a negyedik részben, mert kurva jól összerakták őket, plusz az a rengeteg varázslat amit tartalmaztak, illetve ahogy lentebb is említették, baromi jó volt olvasni a szövegeket benne, mert nagyon be tudta szippantani az embert. A harmadik rész is nagyon jó volt, mondjuk engem elsőre annyira nem fogott meg, de később megtetszett . Az 5-6. volt az amivel nagyon keveset játszottam, mert azoknál szerintem nagyon mellényúltak a készítők, ahogy Te is mondtad, nekem is rohadtul üresség érzetem volt, játszottam de valahogy annyira monoton volt és olyan érzésem volt egész végig, hogy "aha...totál nem köt le és igazából nem is érdekel" annak ellenére, hogy nagyon vártam őket, mert nagy Heroes rajongó vagyok.
25.
25.
Stranger
#22: "Amúgy minden Heroes-ban más volt jó."
Ez így van. Én az első 2 résszel nem játszottam. A 3. számomra a legjobban eltalált, legjobb hangulatú rész. A 4. részben voltak érdekes újítások, csak pl. a várak unalmasak lettek, nem volt meg az a letisztultság érzés mint a 3-nál, nem is játszottam vele sokat. Az 5. rész már jobb volt ilyen téren, csak az meg olyan üresnek hatott, nem jött át. Nézegetem ezt a 7. részt is, hát nálam már a grafikája miatt bukó. Inkább menjenek vissza ehhez a rajzolt stílushoz.
24.
24.
Gery8922
23.
23.
Banszien
Nekem első helyen egyértelműen az 5. rész áll. Nagyon szeretem a kampányokat, de nekem a heroes legnagyobb része mindig is a multi a haverokkal. Ilyen szempontból (is) szerintem ez a legerősebb. A factionok ennél a legkiegyensúlyozottabbak. Sokaknak a meseszerű grafika nem tetszett, viszont nekem az is bejött. A skill és a varázslatrendszer is itt a legjobb szerintem, összességében sokkal kifinomultabb lett, mint a 3.

Második helyen erősen a 3 van viszont, ebből viszont bármennyire is nézem racionálisan, meg nem tudom mondani, hogy mennyi a nosztalgiafaktor. Valószínűleg sok. De ennek ellenére a maga idejében egy olyan szintű játékélményt nyújtott, hogy az hihetetlen. Ezzel is nagyon sokat játszottunk, maga játék hangulata meg elképesztően jók, és az eddigi részek közül szerintem a zenéje is ennek sikerült a legjobban.

Ez után jön a 6, ami önmagában véve nem lenne egy rossz játék, viszont az egész heroes hangulat valahogy nem volt meg benne nekem. Annak ellenére, hogy voltak jó változtatások is, a legtöbb nem tetszett, nagyon leegyszerűsítették az egészet. Bár erről 100%-ban a ubisoft tehet, nem a Black Hole, pont most olvastam egy bolt BH dolgozó írását erről, nagyon érdekes.

Az utolsó helyen pedig a 4 áll. Annyira nem szidom mint a nagy többség, mivel nem is játszottam vele sokat, viszont nekem nagyon nem jött az a kis idő sem. Értékelem, hogy változtatni szerettek volna, és új dolgokat kipróbálni, de sajnos számomra nem a jó irányba mentek.

A 7. pedig nagyon remélem meg tudja előzni az 5-öt nálam, eddig nagyon ígéretesnek tűnik, rettentően szurkolok, hogy tényleg nagyon jól sikerüljön.
22.
22.
Naridar
Tableten eddig nem futottam bele bugokba. Sajnálom hogy nincsenek benne a kiegészítők, azok rengeteget dobtak az alapjátékon, főleg a nemhivatalos "In the wake of gods". Tabletre jó, PC-n meg ott van a GOG-ról a complete verzió 8 euróért akinek az kell.

Amúgy minden Heroes-ban más volt jó. A 3-ban a kalandtérkép volt nagyon változatos, főleg a kiegészítőkkel együtt (WoG-ban már több száz interaktív objektum volt!), meg a lények kiegyensúlyozottsága. A 4-ben a humor és a történet sokkal jobban megfogott mint bármelyik másikban (a tünde, kalóz és nekromata campaign-ok különösen), de a városépítős rész és a csaták sajnos minősíthetetlenül rosszak voltak. Az 5. résznek a képességrendszere, a kétirányú lényfejlesztés és a csaták adták a sava-borsát, a 6-ban pedig a Conflux rendszer lett nagyon jól eltalálva és különösen tetszik hogy mintegy viheted magaddal a hőseidet a különböző pályák között. Ha ezeket elegyíteni tudják a Heroes VII-ben, alighanem előrendelés lesz a vége :D
21.
21.
Habbobitas
Sokakkal ellentétben nekem nagyon tetszett a negyedik rész. Imádtam, hogy olyan sok képessége lehet a hősnek, meg hogy 70-es szinten egyedül mentem vele, és mindent taroltam, és a kampányokban is volt egy pár történet amit öröm volt olvasni. Az ötödik is nagy kedvenc, főleg a kampánya miatt, emlékszem, hogy maggammal multiztam benne, én irányítottam benne 8 játékost. A harmadikban főleg a Rampart világa és annak lényei fogtak meg. A hatodik résszel nem játszottam, de szerintem a második rész a legnehezebb Heroes, főleg a kiegje a Price of loyality, emlékszem, hogy vért izzattam egy-egy pályán, hogy különböző trükkökkel próbáltam az ellenséges hőst meggyengíteni.
Ha kellene legkevésbé jó részt mondanom, akkor az az első rész, de az is egy bőven jó játék.
18.
18.
thelegendary
Február 28.án lesz 16 éves az alapjáték játék! :)
Azóta semmi se múlta felül, semmilyen platformon ezt az élményt...
17.
17.
jani091
#14: 1. Azért a rajongók is erősen követelőztek egy Heroes 3 újra kiadásért. Gyakorlatilag minden kiposzolt hír alatt ment a nyafogás.

2. Véleményem szerint nem elsősorban a PC volt a célplatform. A kinek megvan a H3 complete, és számítógépen játszik, annak nyilván nem éri meg megvenni. Ez a játék inkább azoknak szól, akik telefonon, meg táblagépeken szeretnék nyomatni a heroest.
15.
15.
Banszien
#14: Nem tagadom, hogy a ilyenek nagy része valóban erről szól, de kivételek mindig akadnak. Én a legelejétől figyelemmel követem a 7 fejlesztését, a srácok akik mögötte vannak hihetetlen mértékben bevonják a fanokat, és már most is nagyon sok tanácsot megfogadtak, csak azért, hogy jobb legyen a játék. Ebbe kivételesen nem kell többet belelátni, évforduló volt, és ez egy kedves gesztus a fejlesztőktől a rajongóknak. Senkinek nem fognak fegyvert a fejéhez, hogy meg kell venni.
14.
14.
eszem
#13: Az Én szememben ez akkor is egy szimpla újbóli pénzlehúzás mint a többi HD/remastered/stb játékok 90%. Ajándéknak nevezni meg elég erős túlzás.
13.
13.
Banszien
10: Nem, ez a döntés arról szólt, hogy nem kevés munkával, kedvezzenek egy kis "ajándékkal" a fanoknak, az évforduló alkalmából. Ahogy előttem írták is, a kiegészítőknek a forráskódjához nem fértek hozzá a készítők. Meg amúgy sem tudtak volna sokkal több időt erre szánni, mivel mint mondtam, eléggé el vannak foglalva a 7. résszel. Annyira nem szeretem, amikor megy az ész nélküli fikázás úgy, hogy valaki semmit nem tud az adott dolog hátteréről.
12.
12.
Stranger
Azért remélem ha jól lesznek az eladások kiadják a kiegeket is. Tudom, hogy elvileg eltűnt a forráskód, de akkor csinálják újra. xd
11.
11.
Dio papa
#10: A kiegeknek elveszett a forráskódja, ezért nem lettek felújítva.
10.
10.
eszem
#9: Ez a döntés nem szólt másról, hogy alapvetően kevés munkával még jobban megfejjék a Heroes sorozat talán, ha nem a legjobb darabját még egyszer. Látunk már ilyet nem először. (Főleg, hogy HD mod, ha nem is hivatalosan már régóta létezik.) Az meg, hogy a 2 kiegészítő miért nem került bele részemről érthetetlen.
9.
9.
Bedincus
#6 Kíváncsiságból megnéztem mit írnak Steam-en és a negatív kritikák főleg arról szólnak, hogy nincsenek benne a kiegészítők és csak az alapjátékot kapod, bugról egy két helyen írnak vmit. (amit reméljük gyorsan orvosolnak)

Sztem azért mert valaki nem olvassa el rendesen, hogy mit vásárol nem a játékot kell hibáztatni és lehúzni...a promókban is világos volt, hogy ez csak az alapjáték lesz. Ahogy lent is írtam nekem is fájó pont, hogy rengeteg szuper dolgot kihagytak és az már más kérdés, hogy mennyire volt ez okos döntés az Ubisofttól...
8.
8.
Banszien
Steam-en azért megy a picsogás, mert hogy ez csak az alap játék, és a kiegészítőket nem tartalmazza. Nem mintha ez ne lett volna előre tudatva, csak nem árt elolvasni 1-2 dolgot az esztelen letöltések előtt...

Amúgy meg teljes erővel a 7. részen dolgoznak ugye, ez az évforduló alkalmából kiadott plusz a fanoknak, annak pedig tökéletes. Soha nem is volt a céljuk teljes egészében az egészet felújítani, hogy most ez mekkora remake. Tableteken való eljátszogatásra szerintem tökéletesen megfelel. :)
7.
7.
Bedincus
Én is örülök az újrakiadásnak ebben az esetben, csak azt sajnálom, hogy a random map kimaradt!! :((( ...a kiegészítőket és emiatt valószínűleg a Conflux várat nehéz szívvel, de még megbocsájtom!

Bár ha már 15év és újrakiadás akkor igazán megérdemelt volna egy Heroes of Might & Magic III Complete HD Edition-t
6.
6.
eszem
#2: Érdemes elolvasni a steames értékeléseket... Itt nem a virágbolti "szar".
5.
5.
miskafia
tableten inkább kipróbálnám, mint pc-n. Az egy kicsit újként hatna :)
2.
2.
Gorrister
#1: Hát nem tudom, szerintem akik panaszkodnak a bugok miatt azok lehet, hogy a "virágboltban" vásárolták meg. Végigtoltam benne egy skirmish map-ot, ami bele telt pár órámba, és ez idő alatt egy darab hibával sem találkoztam.
De az is lehet, hogy konfiguráció specifikus a bugok jelenléte és nekem szerencsém van.
1.
1.
rexsimus
Úgy hallottam, elégg bugos lett, és sokan csalódtak benne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...