HWSW: Űrből integet az Apple Watch árazása

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 10.
  • Hardver
Link másolása
Az Apple nem szégyellt nagyot mondani, a csúcskivitelű okosóráért 16 ezer eurót kér a cég. A belépő modell persze ennél jóval olcsóbb, már 120 ezer forint körüli áron is megvásárolható - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Napra pontosan fél évvel ezelőtt rántotta le a leplet készülő okosórájáról az Apple. Az Apple Watch azóta tornyosul az órás piac fölé, ígéretként és fenyegetésként - nézőponttól függően. A cég szeptemberben egy fontos részlettel adós maradt a termék kapcsán: mennyibe fog kerülni az óra. Az elképesztő spekulációkat kiváltó titkolózásnak a gyártó tegnap véget vetett és bejelentette a termék (pontosabban óracsalád) hivatalos árazását.


A belépő, alumínium házas Sport modell nyitja a sort, ez 400 eurós illetve 450 eurós bruttó áron lesz előrendelhető a német online boltban (38 illetve 42 milliméteres verzióban), ebből következően Magyarországon legalább 120 ezer forintos árcédulát kap majd. Egy szinttel feljebb a rozsdamentes acélból készült verzió található, a 650 és 700 eurós belépő ár azonban a különböző bőr és fém szíjakkal 1250 euróig tornázható. Az árazópisztolyt a Watch Edition, az aranyból készült kiadás tekerte meg, a luxuskivitelű modellek legolcsóbbja 11 ezer eurótól indul, a lista vége pedig 16 ezer (tizenhatezer) közös európai devizát kóstál, ezért sárgaarany borítást, és Midnight Blue színű “klasszikus bőrszíjat” kap a kedves vevő.

Még nincs vége a cikknek, a további Apple-infókért irány a HWSW!

23.
23.
PS4jacksony
Ennyi pénzért még csak nem is néznek ki jól...
Nyilván nem a magyar népnek gyártották őket,hanem a felsőrétegnek akik bizony meg is fogják venni.Már csak divatból is.
20.
20.
K2 The Highest
Egy német órám van, ami kicsit több, mint aminek látszik :)
FullHD-ban vesz fel, hanggal együtt és állóképet is készít... 16GB belső memója van és még full fém háza is, szinte törhetetlen üveggel :)

Ja... 95 euró volt :D
18.
18.
markoci555
#16: azoknak az értéke a többszöröse is mint ezek a f*sok itt felül összeadva...
Nekem Casiom van, nemtom már hány éves, szerintem 5-10 körül. Csak ezt a pántos lóf*szt kellett cserélni eddig, mert elszakad vagy ilyesmi.
17.
17.
randall13
#16: Ezek az aksik kisebb-nagyobb szórással 100 töltési ciklust bírnak jelentősebb kapacaitásvesztés nélkül. Kb 3 év... De garantálom, hogy nem fog ennyit kibírni, mert előbb unod meg a félnaponta töltögetést és vágod a falhoz ártól függetlenül.
16.
16.
Csoki80
Van egy 50-es évei végét járó Cornavin órám ünnepnapra, és egy 27-éves Poljot órám hétköznapra. Kíváncsi vagyok ezek hány évig működnek majd......
15.
15.
rossitibi
Tőlem be is zárhatnak...
14.
14.
dzsiádzsó
Én örülök, eddig a icewatch órák voltak a legszánalmasabbak, műanyag tízezrekért, most itt az alma :D Persze azért nem szabad megfeledkezni a ruhamárkák noname óraszerkezetes 100e-es kincseiről sem, de ez nagyon tetszik, hogy némi arany reálhellése és gyártósoron összerakott 2 éven belül elavuló valami olyan értéket kóstál, mint egy luxus óra, amit emberi kéz és szakértelem rak össze, tartja az értékét, és 10 év múlva beolvasztva színesfémként is többet ér, mint ez.
Valószínűleg siker lesz :) már csak azért is, mert egy valamire való férfi, akinek számítanak az órák, az egyetlen igazi férfiékszerek, pontosan be tudja lőni kivel áll szemben majd, szánalmas lesz, aki ilyet hord és jó lesz ettől jóval többnek lenni, mert ma már sok embernek van 10.000 dollárja, de stílusa annál kevesebbnek, van amit nem pénzért adnak :)
12.
12.
Doc.
Vicces fiúkák. De nem minden termékük sz*r, pl az iPad Air-rel tökéletesen megvagyok elégedve.
11.
11.
br1Koo
#8: Az apple telefonok is feleslegesen drágák. Az amerikaik csak ahhoz értenek, hogy a szarból imidzset csinálva megdöntsék a világot. Lásd xbox, apple, harley davidson. Nem arról van szó, hogy jobbak, csak nagyobb körülöttük a felhajtás, ezért több pénzbe kerülnek.
10.
10.
Stranger
Túlárazott, felesleges sz@r mint az összes többi termékük. Sajnos annyira hülye a fogyasztói társadalom, hogy ezt is venni fogja. Egy normális világban egy ilyen cég kihalna.
9.
9.
strike19
Szerintem nem ez az okos óra ami megfogja reformálni az óra ipart ,se a tech ipart.
Majd ha nem kell tölteni akkor lehet.
8.
8.
Xavier001
Van pár bibi:
- az arany Swatch nem kapott semmilyen borítást, maga az óratest készül aranyból
- az adott minőségű kivitel miatt az árazás éppen, hogy nem nevezhető drágának, mert a hasonló kivitelű órákhoz képest olcsónak mondható (persze a megcélzott piac nem mi vagyunk), ebben az esetben lényegtelen, hogy okos, vagy mechanikus óráról van szó, a lényeg a felhasznált anyagokban és a gyártási minőségben van
- ez az árkategóriás termék nem az átlag usereknek szól, mint ahogy pl. egy Vertu Signature Touch-ot sem Pistike az 5/B-ből veszi meg 4-5 millióért
- az alap kivitelű modellek sem nevezhetők drágának, mert más gyártók droidos órái sem olcsóbbak, ha minőségi anyagokból készülnek (pl. LG Watch Urbane), csak ezek az Android Wear-es cuccok hardveresen és szoftveresen is lényegesen gyengébbek

El kell fogadni, hogy az okosóra rétegigény, akinek ilyen kell, az meg fogja ezt is fizetni.
7.
7.
randall13
Továbbá nagy különbség, hogy míg a hagyományos órák értéke még nőhet is, addig ez a sznob valami 1 év múlva már a tizedét sem fogja érni.
6.
6.
simon 555
Ezt a legdrágább modellt komolyan gondolták? Ki a frász venne olyat?
Annyi pénzből már olyan Rolexet veszel amilyet nem szégyellsz viselni... Kettőt is.
És azért egy Rolex kicsit komolyabb mint az Apple ha már valaki arra megy, hogy valami "menőt" viseljen a karján.(és az, hogy ez okosóra nem indokolja az árat)
És még randa is...
5.
5.
Yanez
Ébresztőnek jó lesz.
3.
3.
Jhonyy24
ilyen arak,hol elunk bazzeg?Kurva apple,jo megy a marketung mi?
1.
1.
Behold, a tökéletes módszer az idióták szűrésére.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...