E3 2015: Fallout 4 - PS4-re is jönnek a PC-s modok?

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 16.
  • Hír
Link másolása
Tegnap két Xbox-exkluzív fícsört is bejelentett Todd Howard a Fallout 4 kapcsán, azonban úgy néz ki, hogy ezek közül az egyik csak ideiglenesen marad az Xbox One-játékosok kiváltsága.

Tegnap még Xbox-exkluzív fícsörként jelentették be, hogy a Fallout 4 Xbox One-os változata támogatja majd a PC-s modokat, a minap azonban erősen gyanússá vált, hogy csak ideiglenes exkluzivitásról lehet szó.

Todd Howard a YouTube E3-as műsorában célozgatott rá, hogy a PS4-es verzióval is használhatók lesznek a modok, ezt később a Bethesda hivatalosan úgy kommentálta, hogy ő maga is "reméli", hogy a Sony gépére is beköltözhetnek a PC-n készített rajongói munkák. Howard szerint az a céljuk, hogy a modok mindenki számára elérhetővé váljanak, viszont logikusabb volt az Xbox One-nal kezdeni a támogatás bővítését, mert a cégük jó kapcsolatot ápol a Microsofttal, és ugye az Xbox is jobb viszonyban van a PC-vel.

A Fallout 4 november 10-én landol a boltokba, a PC-sek 2016 elején kapják meg a szerkesztőprogramot - a tervek szerint ezt követi majd később az Xbox One-os támogatás, és úgy néz ki, csak ezek után jöhet a PS4-es.

A Fallout 4 másik Xbox-exkluzív érdekessége, hogy a játék mellé ajándékba jár a Fallout 3 egy Xbox One-os letöltőkódja, igaz, ezt a megjelenés után 90 napig válthatjuk csak be.

12.
12.
Juha
Valójában nem hiszek nagyon ebben a felállásban.
PC-n is háromszor utánanéz az ember, hogy feltegyen-e egy modot pl. A nexusról, és még így is gyakran összeakad egy másikkal, vagy csak szimplán nem megy, ilyenkor jön a biztonsági mentés visszamásolása.
Konzolon nem tudom az emberek hány %-a szeret próbálkozni ilyenekkel, de nem hinném, hogy sokan. Ha vmely csapat sorban végigellenőrzi a kompatibilitást egymásra épülve a modoknál, akkor már nem lesz ingyenes sztem, így gyakorlatilag elveszti a varázsát a moddolás, DLC pakkokat kap majd a vásárló, mindegy ki készítette.

Remélem ez nem jelenti azt, hogy az eddig is aktív modder-közösséget szétbarmolják, csak mert nem működik minden egyes platformon...
11.
11.
KeXxX
#1: Érthető, hiszen a konzolok mögött egy jóval nagyobb, masszívabb és fizető képes bázis áll.

#2: Elolvastad egyáltalán a cikket? Mert van egy sejtésem..
10.
10.
anarchoid
#6: nem figyeltel ? :) teljes backward compability jon ;)
9.
9.
Cuppak
Hát, nagyon jó rendszer-t kell csinálniuk hogy ne legyen gond a modolással.
8.
8.
Spectrum
#6: Gondolom a visszafelé kompatibilitás...
6.
6.
lordboxi
Fallout 3 xbox one-ra? Lemradtam volna vmiről? Lesz remasterelt verzió?
5.
5.
Hunszi
várható volt, hogy egy szép nap a konzolokon is megjelennek a módok, hatalmas közösség van mögöttük, kár kihagyni
2.
2.
PaulMarloW
naná kell pc-re jöjjön
1.
1.
mestermagyar
Mégegy lépés ahhoz, hogy a végén csak egyetlen platform maradjon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...