Ez a játék is ingyen jár az Oculus Rift mellé

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 31.
  • Hír
Link másolása
Az Oculus bejelentette, hogy a Lucky's Tale nevű platformer is ingyen jár majd az Oculus Rift mellé. A VR Mario 64-éhez nagy reményeket fűznek a szemüveg készítői, mutatunk belőle egy gameplay videót is.

Első blikkre a Lucky's Tale egy egyszerű platformernek tűnik, azonban az Oculusnál és a játékot fejlesztő Playfulnál többet várnak a címtől: azt szeretnék bebizonyítani, hogy óriási potenciál van a VR-ra tervezett platformjátékokban, és hogy a közhiedelemmel ellentétben nem csak a belső, de a külső nézetű anyagok is remekül működnek a szemüvegekkel.

A Lucky's Tale-ben például sokkal jobban szemügyre vehetjük a terepet, ami révén természetesen az ügyességi jelenetek is bonyolíthatók. Az alábbi gameplay felvétel ugyan nem friss, de nagyjából megmutatja, hogy mire számíthatunk:

Az Oculus Rift a jövő év első negyedében kerül boltokba, az előrendeléseket az év elejétől veszik majd fel. Azok, akik előre bizalmat szavaznak a tervezőknek, és előre megrendelik a kiegészítőt, az EVE: Valkyrie-t is megkapják majd ajándékba, nemcsak a Lucky's Tale-t.

6.
6.
FreeKatana
#1: Ugyanaz, mint bármelyik másiknak. Ott van pl a célzottan OR-re készült Mythos of the World Axis demo, ami egyfajta izometrikus platformer és működő koncepció. De ha mondjuk egy RTS-ről van szó, az olyan, mintha terepasztal fölött állnál. Miért hiszi mindenki, hogy csak fps-t lehet játszani OR-el? Tény, hogy azzal a legjobb, de attól még lehet értelme egy TPS-nek is. Csak érjük meg, míg kinövik a mesegrafikát meg a lebegő Rayman kezeket, ami egyenlőre nagyon jellemző a VR specifikus játékokra.
5.
5.
markoci555
Ez tényleg olyasmi amiért nem adnék pénzt :)
Egyébként a videót nézve kicsit fura a kamera, ilyen hülyén stabilizálódós cuccnak tűnik, lehet hogy kemény hányinger jönne vr szemüvegben játszva.
4.
4.
_Tappancs_
Most akkor hány fps-el kell futtatnom a játékokat, hogy ne hányjak be? Engem csak ez az egy érdekelne ,de nagyon....:D
3.
3.
dcba
Atyaeg, ettol a grafikatol egy VR sisakban 10 perc utan osszeesnek es meghalnek. Siman hagyomanyos uton meg ellennek vmi ilyesmivel, de ezt VR sisakban nagyon nem talalom jonak.
2.
2.
fenor
Jaa, így akkor már értem, hogy miért lesz olyan drága az oculus. :)
1.
1.
Baracker
Mi értelme egy third person platformernek VR-ban?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...