Megjelent az Oculus Rift

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 29.
  • Megjelenés
Link másolása
Történelmi pillanaton vagyunk túl, a gyártó elkezdte leszállítani az egyik leginkább várt VR-headsetet az előrendelőknek. Elsőként azok kapják meg, akik támogatták a Kickstarter-kampányt. Az Oculus Rift 30 nyitójátékkal startolt el.

Hosszú évek fejlesztése után az Oculus Rift végleges verziója végre elérhető lett a felhasználok körében. A gyártó tegnap elkezdte leszállítani az első példányokat a 2012-es Kickstarter-kampány támogatóinak. Akik a hivatalos honlapon rendelték elő a kütyüt, azoknak még ezen a héten adják fel a csomagot - cég folyamatosan dolgozik az ügyön.

Ha valaki ma rendelné meg az Oculus Riftet 700 euróért, számoljon azzal, hogy júliusnál hamarabb nem kapja meg.

A Rift 30 nyitójátékkal startolt el.

15.
15.
#14: Sokan be fognak hanyni majd ha kezhez kapjak, twitchen majd nezhetjuk eloben lol :-)
14.
14.
dcba
#12: Miert lenne vagyalom? Anno a full hd tvk is 1 millio korul indultak, mostmeg 100 ezerert kapsz kb 42 colosat. Egyszeruen most ez az uj orulet, aztan amikor mar a Tesco is sajat VR megoldassal jon elo, akkor nem lesznek ezek ilyen dragak, plusz nem lesz az amit Angry Joe is mondott, h a jatek heveben majdnem lerantotta a gepet az idiota zsinor miatt. Ja es 2db USB?!! Igy is allandoan USB hianyban vagyok.

Nem ketlem, h baromi jopofa dolog a VR, de sztem ez is csak egy hirtelen orulet, aztan ez is elul, mint a legtobb dolog.

Amit nem tudom, h oldottak es kivancsi lennek az a jelenseg, amikor mondjuk jobbra forditod a fejed, de mondjuk az egeret balra rantod. Erre tobb helyen is azt olvastam, h azonnali hanyast jelent. Ha meg csak a fejemmel celzok, akkor elegge idiota dolog lenne jatszani es kozben dancelni.
12.
12.
Formula1fanatic
#2: 100 euro persze, annyi szerintem sosem lesz:) 250-300-at tartok majd reálisnak, de lehet az is 2-3 év mire bekövetkezik, remélem nincs igazam.
11.
11.
psy123
Én a Vive mellett döntöttem, miután végigolvastam milliónyi fórumot.
Volt dk1-em, dk2-m is, viszont a vivehoz már most jár a kontroller, de ami a legfontosabb a szobát és téged figyelő érzékelők. ha leköveti a fejed minden mozdulatát, és a kezedet, az megszünteti a azt a betegséget, ami a rift-ben sosem fog megszünni. ha ülsz egy székben és közben rohangálsz vagy hullámvasutazol a játékban, fejlesztések ide-oda, el fogod hányni magad fél óra után max. Nekem a dk2-ben 10perc után fájt a fejem, ha mozgott a karakter. Viszont a Dont Let Go -ban ahol csak egyhelyben kellett ülni és nézelődni, ott semmi bajom nem volt.
A PSVR-nál sem tudom elképzelni, hogy hogy ülsz majd a kanapén, a játékban meg repkedsz egy madár hátán ezerrel , azt az agyad hogy fogja hányinger vagy szédülés nélkül feldolgozni.
Szerintem a VR tényleg csak így tud tünetmentesen működni, mint a Vive.
Természetesen ennél is csak a szobában járkálós cuccok, nem a repülősök.

Vive teszt app:
https://www.youtube.com/watch?v=XCrnEbxOR60

A legjobban viszont ezek miatt a kreatív dolgok miatt várom :

sculptvr :
https://www.youtube.com/watch?v=a3WR_d4OIeg

tilt brush:
https://www.youtube.com/watch?v=pQFIFoomYPg

Szép napot mindenkinek!
10.
10.
crytek
Kevés dolog van a játékiparban ami kicsit sem érdekel, de a VR egésze az ami toronymagasan vezet az érdektelenségi listán.
9.
9.
ADMlN
#2: A 100 euro inkább vágyálom mint valóság, de olyan 300 euro reális lenne értük.

A HTC Vive szerintem is a legjobb választás jelenleg. Lehet, hogy ez a legdrágább megoldás, de ez adja a legtöbbet is. Benne vannak a VR kontrollerek és a Lighthouse is, ami teljesen egyedülálló megoldás a piacon. És az sem elhanyagolható, hogy a SteamVR adja hozzá a szoftveres alapot, és ez lesz az ami eldönti, hogy melyik a domináns platform.
8.
8.
AirMech-hez és DG2-höz mi a picsának VR? Nézegeted fentről aztán annyi, sokat hozzátehet az élményhez :D
7.
7.
hedzsooo
#6: 1ébként "fogyasztóknak" akart lenni az meg ott az előbb, de talán 2017-re itt is lesz egy történelmi pillanat, ha itt is lesz végre szerki gomb a kommentekhez. ^^ :D
6.
6.
hedzsooo
Na jó, ezt persze én sem gondoltam komolyan az előbb, de egyébként a HTC Vive+Steam párosban jelenleg nagyobb potenciált látok. ;) De a legjobb ugye, ha csak egyszerűen hátra dőlünk és várunk még ezzel, aztán hamarosan meglátjuk, hogy az első igazi tesztelők majd miket írnak ezekről az idei, már fógyasztóknak szánt VR kütyükről... :)
5.
5.
hedzsooo
Én inkább a Vive-ra gyűjtök, hátha a Steamen le lesz árazva már az idén, év végén 50%-al. :P xD
4.
4.
Edgar26
#3: Szerk.: mondatod
3.
3.
Edgar26
#2: Az utolsó mondatot a nagyon távoli jövőnek tűnik jelenleg, de én is valami hasonlót szeretnék:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...