A Lizard Squad lecsapott a Blizzard szervereire

DDoS-támadás érte a Blizzard európai és amerikai szervereit, így a csapat több játéka, mint például a World of Warcraft vagy a Diablo, jó ideig játszhatatlan volt, ahogy a Battle.net szolgáltatásai se működtek tökéletesen.

Váratlan meglepetés érte a Blizzardot, a Lizard Squad nevű hekkercsoport ugyanis DDoS-támadást indított a cég szerverei ellen, így azok egy időre teljesen működésképtelenné váltak, ezzel akadályozva, hogy a rajongók az esti órákban World of Warcraftot, StarCraftot vagy Diablót játszhassanak. A Blizzard időközben a Twitteren jelezte, hogy már elhárították a hibát, jelenleg működnek a szerverek és a Battle.net szolgáltatásai is.

Hogy már megint mi értelme volt mások szórakozását elrontani, nem derült ki, de a Lizard Squad nagyon büszke az eredményre, hiszen az európai és az észak-amerikai szervereket is sikerült megbénítaniuk. Állítólag több Blizzard-alkalmazott levelezését is megszerezték.

Sokak szerint a csoport mindössze így bosszulta meg, hogy a Blizzard leállította az egyik legnépszerűbb rajongói World of Warcraft-szervert, a Nostalriust.

12 komment - szólj hozzá!