Hétfőn mutatkozik be John Romero új játéka

  • Írta: zoenn
  • 2016. április 21.
  • Teaser
Link másolása
Igaznak bizonyultak a korábbi szóbeszédek, tényleg FPS-en dolgozik a Doom és a Quake atyja. A projektbe beszállt az id Software társalapítója, Adrian Carmack is. A lepellerántásra jövő hét hétfőn kerül sor.

John Romero a héten egy meglehetősen árulkodó tweetben utalt rá, hogy egy új PC-s shooteren dolgozik. Az úriember azóta kirakott egy videót a YouTube-ra "A visszatérés" címmel, amely erősen emlékeztet minket a Star Wars: Az ébredő Erő egyik jelentére.

A kedvcsinálóban az id Software társalapítója, Adrian Carmack odalép Romeróhoz és egy billentyűzetet ad át neki.

A videó végén kiderül, hogy a bejelentésre április 25-én kerül sor. A játékot Romero új csapata, a Night Work Games készíti. A stúdió honlapjáról annyit hámozhatunk ki, hogy egy sci-fi FPS-t fejlesztenek az írországi Galwayben.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

39.
39.
br1Koo
#30: Látszik, hogy cseppet sem figyeltél a filmre.. Amikor Rey megfogja a kardot képek ugranak be neki, amiket csak Luke élhetett át. Én ezt annak tudtam be, hogy valami úton módon az erőt használva a tapasztalatait egy eszközhöz tudta kapcsolni, amit csak egy bizonyos személy élhet át, azt megérintve. A filmben emellett rengeteg kicsi képi utalás van a sztori előzményére, de az nem fontos ugye bár, de az nem érdekes, csak amit megszoktunk hogy a pofánkba tolnak a jó öreg klisé módon. Tessék itt egy érv arról miért beszélsz f*szságokat, ha már úgy is az érveket hangoztatod.
38.
38.
Seggeszkexkluzív
https://www.kickstarter.com/projects/nightworkgames/blackroom-a-new-fps-from-romero-and-carmack?token=07458251
30.
30.
Lorem Ipsum
#27: Senki nem is állítja, hogy 100% ugyanaz a sztori. Viszont az kétségtelen, hogy sok a hasonlóság. Ami NEM baj! Nem is állítom sehol, hogy ezért szar film az episode 7. Sőt, nekem fel sem tűntek nagyon a párhuzamok a film közben, egyedül talán a még nagyobb és még erősebb halálcsillagnál néztem -_- tekintettel.
De ha már felhoztad, hogy Rey hogyan tudott megtanulni olyan gyorsan vívni, akkor tényleg. Hogyan? Fél órája még azt sem tudta, hogy a jedik valóban léteztek-e. És én nem is várom el, hogy UGYAN AZON menjen végig, mint Luke. De az egész franchise arra épít, hogy senkiből nem lesz jedi 5 perc alatt. Legyen az Luke, Anakin, Ashoka vagy bármelyik random jedi a klónok háborújából. Az én elméletem ezzel kapcsolatban az, hogy a Disney mindenképp akart egy fénykardos jelenetet, mert hát ha Star Wars, akkor fénykard az kell bármi áron. És így gyorsan bevágtak egy 3 perces blokkot a film végére, amin a sok fan ujjongani tud a moziban.
Persze hogy hülyeségeken akadtam meg, mert tele van velük a film. Sajnos ezekre emlékeztem, mert ennyi maradt meg a filmből. Konkrétan Imdb-n kellett utánanéznem az új szereplők nevére, mert 1 órával a film után nem emlékeztem rájuk :D Egy dolog biztos, nem ez lesz az a rész, amiről 20 év múlva is beszélni fognak az emberek. A Disney egy egész estés családi mozit csinált. Könnyed szórakozásnak jó, kikapcsolt aggyal kell nézni, mert ha gondolkodik a néző, akkor garantáltan nem fog tetszeni neki. Ilyen történet mellett nem érdemli meg az imdb pontszámot, pláne ha megnézzük, milyen klasszikusok mellé furakodott be.

#28: Tőled nem is számítottam másra :) Ha vitaképtelen vagy, ne vitázz.
27.
27.
Stranger
#19: Ami szánalmas volt a filmben az a halálbolygó és a megsemmisítésével járó 100%-os copy-paste. Aki azt mondja, hogy mindent másoltak azok nem bírnak saját gondolatokkal előállni, csak meghallották a remake jelzőt valakitől és rögtön elkezdték ezt az okoskodást, mint a linkelt képen. Ha kicsit is gondolkodsz akkor talán érzed hogy a 80%-a erőltetett belemagyarázás.

A kedvencem amikor a remake hőbörgök három kommentel arrébb arról sírnak, hogy Kylo Ren miért labilis, gyenge és miért nem OLYAN mint Darth Vader. Vagy amikor arról beszélnek, hogy Rey hogyan tudott olyan gyorsan megtanulni mindent. Miért nem kell UGYAN AZON végig mennie mint pl. Luke-nak. Lehetne még sorolni.

A filmet sokkal inkább lehet kritizálni ezer más okból, de nem azért mert mindent lemásoltak.
De nálad már azt sem értem, hogy hogyan állsz egy filmnézéshez. Miért kellett volna tudnod, hogy Kylo kiknek a gyerekei? Miért kellett ezen meglepődni? Miért majd hogy csak így mellékesen megtudtad? A többi pontod is... Hülyeségeken akadtál meg... Az Első rend és társai már sokkal jobb kérdések, nagy hiba hogy ezekről nem magyaráztak el semmit a filmben. Majd a lázadást megtudod a következő részben, ennek nem arról kellett szólnia.
23.
23.
Lorem Ipsum
#22: Amire a 7. rész jó volt, hogy megtanítsa értékelni az előzménytrilógiát. Felvezetésnek pedig pocsék volt, leírtam miért.
22.
22.
br1Koo
A film nem volt összelopkodva, én például Star Wars imádóként ezeket tiszteletadásnak tudtam be, de mindegy is. Felfogás kérdése az egész. Szerintem nagyon jól oldották meg a lezuhant csatahajókkal, új renddel, és régi történetvezetéssel. Ugyanis ez kellett, az új (most már középső) trilógia az első rész kivételével egy pocsék erőlködés volt. A hetedik rész bizony ütött, a rendező pedig nagyon jól oldotta meg a feladatát egy ilyen óriási cím nyomása alatt. Arra meg már tényleg nem tudok mit mondani, hogy egy szimpla felvezetést is fikázni kell. Szerezz életet srác.
20.
20.
A Pulyka
18.
18.
Heldengeist
#17: Úgy érted a Machine Games-től. Az új Wolfenstein tényleg jó volt, csak éppen az eredeti fejlesztő csapatnak ehhez nem sok köze volt. Az utóbbi 10 évben régi id IP-ből jó játékot pont az id nem csinált.
17.
17.
hedzsooo
#5: Sajnos tényleg az a trendi, bár az új Wolfenstein hihetetlen kellemes meglepi volt a közlemúltban a Bethesdától, talán itt is még számíthatunk vmi hasonló jóra... A bejelentésig én is bizakodom picit.
15.
15.
Lorem Ipsum
#14: Szerintem ezt a részét hagyjuk is ennyiben, mert már kezdjük az egész SW univerzum és a fantasy műfaj sajátosságait feszegetni :D Még a végén megtalál valami sw fan.
14.
14.
mdr88
#13: Jó persze, de mi jártunk iskolába :D
13.
13.
Lorem Ipsum
#11: Ez most kb olyan, mintha én megkérdezném, hogy tényleg léteztek-e a nácik. Pedig az már 70 éve volt.
12.
12.
mdr88
#11: kis szerk.:
szóval Rey majd 50 évvel a Jedik bukása után jár éppen :)
11.
11.
mdr88
#10: A 6. és 7. rész között 30 év telt el... de már a 4. részben (pedig ott ennél jóval kevesebb, kb. 18 év telt el a 3. rész óta) is úgy beszél Han Solo a Jedikről és az Erőről, mintha csak valami régi legenda/babona lenne. Szóval Rey, aki majd 50 évvel jár a Birodalom bukása után joggal kérdezheti szerintem, hogy léteztek-e Jedik korábban.
De ez most nem az a poszt ahol meg kellene vitatni, hogy jó film volt-e vagy sem... sokakat megosztott az biztos.
10.
10.
Lorem Ipsum
#8: Persze, egészen addig egész jó a film, amíg nem kezd el gondolkodni a néző és tesz fel olyan keresztkérdéseket, hogy "hogyan?" vagy "miért?". Mert ezekre nincsenek válaszok. Az ég világon semmi nem derül ki a filmből, csak szalad a történet előre. Például a film fele táján árulták el a legnagyobb nyugalomban, hogy Kylo Ren Solo és Leia fia. Én meg ülök a képernyő előtt, hogy wtf? Ez ennyire egyértelmű kellett volna hogy legyen? Mert én azt aláírom, hogy nem vagyok egy SW fan, nem olvastam oda-vissza képregényeket, de csak nem vagyok annyira hülye, hogy ez egyedül engem lepett meg. És egészen addig a pontig kb semmit nem tudtam, hogy most ki a rák az a Kylo... Mondjuk utána sem. És akkor itt feltehetném a cseles kérdéseket, hogy "miért?", csak ugye nem kapok rájuk választ. A néger srác egyik pillanatról a másikra miért árulja el az Első Rendet? Kylo Ren miért lázad fel Luke ellen? Egyáltalán mi az az Első Rend azon túl, hogy a Birodalom jogutódja? Honnan van hadserege? Miért hasonlítanak a rohamosztagosok a birodalmiakra? Alig telt el pár év a Birodalom legyőzése óta, akkor miért kérdezi Rey bután, hogy a Jedik tényleg léteztek-e? Lehet én néztem valami csonka változatot, de hogy ez jó film nem volt, az biztos.
9.
9.
kastorhun
#7: Engem inkább az zavart hogy szinte teljesen ugyanaz volt a 4.rész.
8.
8.
#7: Hát az biztos hogy nem hozzád fogok fordulni filmtippekért, ha neked az Ultron kora (úristen baze...) ugyanolyan, mint az új Star Wars!!! De a VOX-ba meg hasonló magazinokba tuti felvennének, szóval hajrá :)
7.
7.
Lorem Ipsum
#2: Hát szerintem az új SW film kifejezetten rossz volt, ha átlagos filmként értékelem. Ha SW folytatásként, akkor meg pláne. A félmondatos párbeszédek színvonala egy B kategóriás szuperhősfilmét közelítették, az új színészek közül Ridley munkája volt egyedül értékelhető. Talán pont itt a GK-n generált jó pár hozzászólást (de máshol is) a néger szereplő. Amivel továbbra sem az a baj hogy néger, de végül az elégedetlenkedőknek lett igaza: valóban csak azért tették be, hogy legyen egy idegesítő, vicces néger a filmben. A régi trilógiákban is voltak poénkodások, de míg Solonál, Anakinnál, vagy épp Obi-wannál ezek működtek, a 7. részben ezek fárasztóak és agyatlanok, nem egyszer fogtam a fejem. A régi színészek visszahozása inkább csak nosztalgia-értékű, valódi jelentőségük ebben a formában nincs. A zenei aláfestés sem tudta megugrani a lécet, a klasszikus dallamok továbbra is jók, de ezeken kívül semmi nem maradt meg a fülemben az OST-ből. Mint ahogy a sztoriból sem, és ez a legnagyobb bajom :\ Alig egy hete láttam a filmet, de nem tudom megmondani, hogy miről szólt. A trailereken kívül nem tudnék felidézni egy jelenetet sem hirtelen. És igen, a trailerek is teljesen elrontották az élményt nekem. Konkrétan lelőtték bennük a teljes film történetét, hiába mutattak rövid képkockákat, nem kell nagy ész ahhoz, hogy összekössem őket és előre tudjam, mi fog történni. Összességében egy 6/10-es film nálam, semmivel sem több, mint egy Ultron kora. Még szerencse, hogy nem vagyok SW fan.
A megfelelési kényszer a rajongók felé egyáltalán nem érződött, az annál inkább, hogy széles körnek szóljon a film és bevételi rekordokat döntsön.
6.
6.
mdr88
Tudo tudom... ne is mondjátok, de akkor is leírom :)
Ha már egy "Star Wars-os" teaser-t láthatunk akkor megcsinálhatnák a SW 1313-at.
Bár az nem FPS de legalább biztos jó lenne :D
Vagy mondjuk egy Jedi Knight folytatást... az Quake motort használt... így köthető Romero-hoz... :D

És most tegyünk úgy mintha ezeket le sem írtam volna :D :D :D
5.
5.
A Pulyka
#1: Arra ne számíts. Multira kihegyezett lovolde lesz, single nélkul.
4.
4.
br1Koo
#3: A minap néztem egy videót, ahol Romero egy Ign-es fazonnal játszotta végig a Doom első részének első epizódját, miközben mesélt a játékról, és többek között arról is hogy ő milyen játékot készítene manapság. Fps játékról beszélt, nagy térképpel ami az egyes részek közti áthaladást biztosítaná. Valószínű, hogy hasonló cuccon dolgozik épp a csapatával.
3.
3.
Futu-Retro
Kifejezetten örülnék neki, ha egy DOOM 1 szintű FPS lenne brutál térképekkel, Romero-hoz hű kegyetlen látványvilággal, ötletes fegyverarzenállal, csapdákkal és rémálmokat hozó ellenfelekkel. Kell egy játék, melyben a rosszfiúk végre olyan durvák, mint a DOOM 1 és Quake 1 rosszfiúi.
Mindemellett most még csak kételkedni tudok Romero művében, mert a DOOM sikerei anno teljesen megbolondították és folyamatosan csak a száját jártatta.
2.
2.
br1Koo
Az új SW film úgy ütött nagyot, hogy a gyökerekhez nyúlt, de mégis új formában, friss elemekkel. Amennyiben ez a videó mint hasonlat beszél hozzánk, reménykedem benne, hogy a mellényen kívül a produktum is hatalmas lesz. GL HF
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...