Minden, amit a Battlefield 1-ről tudni lehet

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 7.
  • Hír
Link másolása
Tegnap este bejelentették a legújabb Battlefieldet, amely a pletykáknak megfelelően az első világháború idején játszódik majd. Az előzetest nem sokkal később infóáradat követte, összeszedtünk hát mindent, amit tudni lehet a játékról.

Ha még nem láttad a Battlefield 1 első előzetesét, mindenképpen nézd meg, ha meg már megvolt, ess neki újra: az első világháborúban játszódó játék ambiciózus projektnek tűnik, ez már az első infómorzsákból is kiderül.

Bármennyi pénzt ráköltenék a játékra, mit ígér nekem a DICE?

A DICE PC-re, PS4-re és Xbox One-ra készíti el a Battlefield-sorozat legújabb felvonását, melynek megjelenése október 21-én várható világszerte. Érdekesség viszont, hogy már a premier előtt lehetőségünk lesz játszani a kicsikével, a borítékolható bétateszt mellett EA Access- vagy Origin Access-előfizetőként hamarabb nekiugorhatunk a játéknak, és a 80 dollárba kerülő Early Enlister Deluxe Edition is magába foglalja a korai hozzáférés lehetőségét - ez esetben már PS4-en is. Az early access-időszak minden esetben október 18-án kezdődik.

Az Early Enlister Deluxe Edition emellett egyéb extrákat is tartalmaz, extra járműveket, fegyvereket és emblémákat kapunk (a Red Baron Pack és a Lawrence of Arabia Pack elnevezés is beszédes), három nagyobb járműnek pedig alternatív kinézetet kölcsönözhetünk majd, ezek a kiegészítők a Frontline Camouflage Train, a Night Raid Airship és a Dazzle Camouflage Dreadnought fantázianevet kapták.

A legdurvább gyűjtői kiadás meglepő módon Collector's Edition néven kerül forgalomba, ezért mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlnunk, hiszen 220 dollárba fog kerülni. Ha bevállaljuk, a játék acéldobozos Deluxe Editionje mellé kapunk egy 14 hüvelykes szobrot a dobozfotón is látható úriemberről, emellett egy posztert, egy pakli kártyát, egy postagalambokra erősíthető csövet ajándék DLC-vel, valamint egy felvarrót is bezsebelhetünk. Képünk is van a különleges kiadásról, ezt fent láthatjátok.

Természetesen előrendelői ajándékok is lesznek: ha idő előtt bizalmat szavazol a DICE-nak, ajándékba kapod a Harlem Hellfighters Packet és egy héttel hamarabb lecsaphatsz a játék egy ingyenes pályájára, amely még idén megjelenik. Harlem Hellfighters-témában ajánljuk az alábbi videót:

Oké, de beszéljünk inkább a játékról!

Rendben. Nos, az előzetes infók alapján minden esély megvan arra, hogy az egyik legváltozatosabb Battlefieldet tisztelhessük a Battlefield 1 személyében, maguk a fejlesztők is az FPS-történelem legdinamikusabb csatáit ígérik, amelyek egyszerre játszódhatnak majd a földön, a vízen és a levegőben. A helyszínek között Franciaország, Olaszország és az Arab-félsziget biztosan szerepel majd.

A 64 főt támogató multiplayer módban négyfős osztagokba tömörülhetünk, és számos fegyver és jármű fog a rendelkezésünkre állni. Habár a DICE szerint sokakban úgy maradt meg, hogy az első világháború hadviselése kimerült a puskákkal való lövöldözésben, valójában egy sor később használt harci eszközt itt tökéletesítettek vagy vetettek be először.

Ennek megfelelően harckocsizunk majd, használhatunk ágyúkat, géppuskákat, irányíthatunk különböző típusú két- és háromfedelű repülőgépeket, léghajókat és csatahajókat is, miközben előkerül a mustárgáz  és az így elengedhetetlen kellékké váló gázmaszk is. Lovagolni is tudunk, akár arra is lehetőséget kapunk, hogy lovakkal vágtassunk a harckocsik közé.

Természetesen a lövészárkok kiemelt szerephez jutnak harc közben, a fejlesztők pedig nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a közelharcra: tüskés tonfákkal, ásókkal, kardokkal, tőrökkel és bajonettekkel is megvédhetjük magunkat a test-test elleni harcban, miközben maga a harcrendszer is sokkal finomabb lesz, mint korábban.

A kampány sem marad ki

Egy ideje már a Battlefieldekhez is hozzátartozik az egyjátékos kampány, részletkérdés, hogy eddig nemigen sikerült maradandót alkotniuk a svéd srácoknak. Ez talán most megváltozhat.

A single-ről nem sokat tudunk, de az biztos, hogy több szereplője is lesz a történetnek, amely arra próbál majd rávilágítani, hogy ezek a hősök hogyan élték meg a háborút. A kampány küldetései jóval több változatosságot és választási lehetőséget ígérnek, mint korábban, a DICE célja pedig az, hogy az egyjátékos rész pariban legyen a multi "sandbox-élményével".

Végül, de nem utolsósorban következzen néhány kép a játékról, amelyről minden bizonnyal többet is hallhatunk majd a jövő hónapban esedékes E3-on:

58.
58.
Seggeszkexkluzív
#56: Miért is? legalább azt a History chaneles videót nézd meg ami be van linkelve. Meg ez csak egy videójáték (borítója). Nekem erről mindig a Re5 bejelentése jut eszembe ott senkit nem zavart hogy halomra gyilkolják a négereket.
57.
57.
Norbiii
Rasszista meg nem rasszista témakör helyett, tessék a játékhoz, témához hozzászólni! Köszönöm!
56.
56.
vOLt
Semmi bajom a négerekkel, de egy első világháborús játék borítóján nincs semmi keresnivalójuk.
55.
55.
Gykrizsi
#53: Jól van, meg volt a tipikus én vagyok az okosabb komment is. Nem mondtam semmit, csak javítottam azokat, amiket félre mondtál, volt mit, elárulom. Egyébként én meg sem szólaltam a rasszizmusról, te kezdtél kötözködni azzal a hülye boritóval kapcsolatban. Mindenesetre jót nevettem a hozzászólásaidon, szereztél egy vidám estét nekem, és ezt köszönöm.
54.
54.
sloth
kimoderált üzenet
53.
53.
Wyatt
#52: Nem értem mit akarsz itt az amerikai rabszolgasággal meg a magyar jobbágyfelszabadításal az amúgy sem egy kategória, de mindegy. Amúgy pedig, ha már itt tartunk Magyarország még a Horthy-korszakban is avitt feudalizmus volt. De mindegy nem vitatkozok veled csak mondjad a magadét a történelemről, biztosan attól neked jobb a szívednek. Én így sem értem ennek mi köze a magyarok mai hozzáálásához vagy így mitől lesz elfogadhatóbb egy rasszista komment.
52.
52.
Gykrizsi
#50: 1 még jó hogy nem vagy 2. a rasszizmus és az antiszemitizmus a zsidók tekintetében mindegy, de egyébiránt is összecseng igen sokszor. A feketék ellen rasszizmus van, mivel nincs más vallásuk/filozófiájuk, de a zsidoknál ez meg van, így vallási és feji szempontból is lehetséges. Egyébként szemita nép a zsidó, iszlám, stb., így az ellenük irányuló támadás mindkettő lehet. Vagyis majdnem jól visszamondtál valamit a törikönyvből, grat. 3. szerinted a rabszolgatartás az 1600 években véget ért? Komolyan, eddig te vagy a leghülyébb ezen az oldalon, akit láttam. Csak egy kis segítség, 1865-ben tiltották be a rabszolgatartást az USA-ban, nálunk ekkor már megtörtént egy jobbágyfelszabadítás. És mi van a négerekkel, ezt nem is vágom? De jó, legyen fekete, vagy afroamerikai, mintha nem lenne mindegy. Nem hiszem, hogy már a négerezés is rasszizmus. A komment második felét nem is értem kinek írtad, szerintem elszámoztad.
51.
51.
PaprikaJancsi
#47: Legalább a wikipédiát nyisd ki:
,,intézményesített rasszizmus, azaz egyenlőtlen bánásmód egy intézmény vagy szervezet részéről egy személlyel vagy csoporttal szemben annak állítólagos rasszjegyei miatt. Esetenként kormányok (például: a náci Németország)."
50.
50.
Wyatt
#49: kimoderált üzenet
49.
49.
Gykrizsi
#47: kimoderált üzenet
47.
47.
Wyatt
#46: kimoderált üzenet
46.
46.
Gykrizsi
#42: kimoderált üzenet
43.
43.
PrimYaz00
#42: OFF: "Rasszizmusunk miatt" :) hmm mond ezt a németeknek is, akik a migránsokkal vannak elfoglalva.
Szeretem, amikor az emberek csukott szemmel járnak, de nyitott szemmel kommentelnek.
42.
42.
Wyatt
41.
41.
Necreon
#27: Nem, sajnos rengeteg ostoba rasszista bukó paraszt van még a világban akik valószínűleg egyetértenek veled.
40.
40.
NECROSMOKE
#27: Ezeke szerint csak tegedet zavar, hogy egy fekete van a borítón.
Talán bajod van velük?
Tôlem aztán lehet ázsiai is, csak jó legyen gém :)
39.
39.
Beniciodeltoro
#38: A COD-ban 7-es strakenél már küldenék is rád az 5 lovat :P
38.
38.
Stranger
#36: Nyilván nem csak egy ásó lesz nálad... Az csak egy opcionális dolog, mint a kés vagy a kard. Lovaknak nyilván meg lesz az előnye, nem is tankoknak kell neki menni ha lovagolsz.
36.
36.
Oke, tenyleg szep hogy foldon, vizen levegoben, loval, de azert remelem mindenkinek leesett, hogy ez nem kis feladat! Vagy olyan lesz a multi, hogy a lo uti a tankot? Vagy hogy a szarnyakra pakolt geppuskak tuzeben keresztulfutsz egy asoval es agyoncsapod az ellent akinel mondjuk puska van? Mert nekem ez eleg hihetetlenul hangzik. Pont ez a baj ezekkel a jatekokkal, hogy neha 3 mp-ig repul vagy gurul valami, mert rogton ott terem harom robbanoszeres, mintha teleport lenne, es ez az 1. VH-ban kicsit gagyi lesz...
34.
34.
ollie92
#27: Kopic, most nagy divat a "fekaság". 100 éve még külön WC-re kellett járniuk, ma már olyannyira szupersztárok, ha lesz Ku-Klux-Klán feldolgozás, a szellemruhás fickókat is négerek játszák :D
De most viccet félre téve, szerintem szép megemlékezés. Olyan emberek áldozták fel magukat a hazájukért, akikre állatként tekintettek akkor, hiába voltak jogaik. Konkrétan nemtudom a rasszizmus mérsékét az 1.VH alatt, de még a 2.VH alatt sem vot rózsás a helyzet.
33.
33.
ollie92
"Lovagolni is tudunk, akár arra is lehetőséget kapunk, hogy lovakkal vágtassunk a harckocsik közé." Na de akkor fel lehet pakolni dinamittal és úgy felrobbantani a tankot ????????????????????????
32.
32.
Vidofone
Akit esetleg édekel a Viasat History-n pont a VH előzményeit bemutató film megy . . .
30.
30.
SLi
#27: El kellene a cikket is olvasni...
28.
28.
Stranger
#27: Miért zavarna? Honnan tudod hogy miről fog szólni a single? Nézd meg a beágyazott youtube videot.
27.
27.
kopic
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...