HWSW: Fontos frissítés érkezett az UWP-játékokhoz

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 11.
  • Letöltés
Link másolása
Némi felháborodás övezte az első UWP-s PC-s játékok megjelenését az elmúlt hónapokban, a címek ugyanis egyértelműen korlátozottak voltak a "hagyományos" PC-s társaikhoz képest. A Microsoft elkezdte a korlátok lebontását - írja a HWSW.

A két fontos változás tehát: egyrészt az UWP-s játékok számára megnyílt a lehetőség az AMD Freesync és az NVIDIA G-Sync szabványú monitorok támogatására. Ezzel elérhető az adaptív képfrissítés, vagyis ahogy a grafikus egység elkészül a kép renderelésével, a monitor képes azt azonnal megjeleníteni.

A másik újdonság is a képfrissítéshez kapcsolódik, immár nem fix az UWP-s alkalmazások és játékok képfrissítési rátája, vagyis amennyiben a fejlesztő szeretné, a játék más képfrissítést is használhat, mint a Windows. Sőt, a V-sync immár teljesen ki is kapcsolható lett, vagyis teljesen kötetlen ráta is használható. Ezek egyébként mind olyan funkciók, amelyek nagyon rég elérhetőek a hagyományos PC-s (értsd: Win32-es) platformon, és a Rise of the Tomb Raider Win32-es kiadása támogatta is ezeket, az UWP limitációja miatt azonban a Windows Store-ból vásárolt szoftverből ezek eddig kimaradtak.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a HWSW teljes cikkét!

5.
5.
#4: Nem igazán érdekel, a kommenteket/ismerős véleményeket végignyálazva messze van ez egy szimtől, inkább a PC GOTY érdekelne. Viszont ennek a játéknak nagyon vad grafikája van.
4.
4.
crytek
#3: Szedd le nagyon jó cucc. Steam-en ennél klaszisokkal szarabb (minden tekintetben) hulladékokat árulnak pénzért.
3.
3.
Közvetlenül elérhető, valamiért mégsem mertem letölteni innen a Forza-t. A GfWL is szar volt és úgy látszik, nem tanulnak a saját hibáikból.
2.
2.
mestermagyar
#1: Ameddig nem fajul el a helyzet kifejezett tüntetésig, nem fogják meglépni ezt.
1.
1.
crytek
Na akkor már csak a moddolást, a külső overlay progi támogatást tegyék bele ebbe a store borzadályba.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...