Frissítve: Már a héten leállíthatják a Wii U gyártását

Az Eurogamer értesülései szerint pénteken leállítják a Wii U gyártását, ezzel a konzol pályafutása lényegében véget ér. A Wii U hivatalosan is a Nintendo leggyengébben teljesítő asztali masinája.

Az Eurogamer több forrásból is úgy értesült, hogy az utolsó rendelések teljesítése után, pénteken leállítják a Nintendo Wii U gyártását.

A konzol négy évvel ezelőtt mutatkozott be, és alig 13,36 millió példány talált belőle gazdára; ha a raktáron lévő készleteket sikerül is elpasszolni, akkor is biztos, hogy ez volt a Nintendo legnagyobb buktája az asztali konzolok piacán. Az eddigi negatív csúcstartó a GameCube volt, de még az is 21 millió darabra volt jó a játékosoknál.

Mivel a Wii U teljesítménye látványosan akadozott az elmúlt években, és elég sokat pletykáltak a Switch-ről, sejthettük, hogy nem sok jó vár a tabletes masinára, az viszont mindenképpen meglepő, hogy a Nintendo ennyire hamar elengedte a gép a kezét. A konzolgyártók szeretik piacon tartani egy darabig az előző generációs gépeiket, azonban úgy tűnik, a Wii U-t már a kiotóiak szerint sem érdemes erőltetni.

Update! A Nintendo cáfolta a híreket, a vállalat képviselője szerint a Switch érkezése ellenére is folytatódik a Wii U gyártása.

46 komment - szólj hozzá!