Problémásan rajtolt a Dishonored 2 PC-n

Link másolása
Az előrendelők már mától játszhatnak a Dishonored 2-vel, a PC-s játékosok egy része azonban problémákba ütközött. A steames értékelések alapján úgy tűnik, hogy a nincs jól optimalizálva a játék.

Bár a Dishonored 2 csak holnap jelenik meg, az előrendelők már ma elkezdhették karnacai kalandjukat. PC-n azonban sokan problémákba ütköztek, úgy tűnik, nem sikerült valami jól az optimalizáció.

A steames értékelések alapján a Dishonored 2 megítélése egyelőre vegyes és rengeteg a negatív hozzászólás. Legtöbben a játék optimalizációjára panaszkodnak és azt ajánlják, hogy érdemes megvárni az első javításokat, mielőtt megvesszük a címet. A tapasztalatok alapján csak rendkívül erős gépekkel lehet elérni a 60 fps-t 1080p-s felbontáson, és nyílt terepeken még így is akadhatnak problémák. Szomorú, hiszen az első értékelések szerint a Dishonored folytatása közel olyan jó lett, mint az elődje.

A fejlesztők a Twitteren reagáltak a játékosok kommentjeire és állítólag már dolgoznak a javításon.

60.
60.
Formula1fanatic
#57: Azt kihagytam, hogy nyilván proci cseréhez a konfigot is cserélni kellett, a vga-t később cseréltem, néhány hónapra rá. A tes5-höz elég volt a jobb proci.
59.
59.
Formula1fanatic
#57: Meg is őrülnék ha 22 fps-en kéne egy shootert tolnom :D Nekem azért régi gépen le volt tolva grafika mediumra, úgy olyan 35-40 körül szaladgálhatott rázósabb helyeken, de az sem volt tökéletes, volt ahol sokkal jobban futott. Emlékszem TES5 futott olyan 30-35 körül magasabb beállításokkal, mikor kicseréltem csak a procit(E8400-at i5 2500K-ra) felugrott 55-60-ra és folyamatosan hozta, csak néztem nagyokat milyen tükör folyékony lett, még a grafika is szebbnek tűnt a folyamatossága miatt. Azóta törekszem a magas frame rate-re fps-eknél.
58.
58.
leviske
#47: nem a doom motorját akartam bántani, csak nem értem, hogy azt az optimalizáltságot miképp nem sikerült átültetni. ennyire hamar nem válhatott szét a void és az idtech fejlesztése.

amennyiben meg ekkora különbséget jelent az eltérő stúdió, lehet, hogy jobb lenne, ha létrehozna a Bethesda is egy teamet csak az engine fejlesztésére.
57.
57.
crytek
#56: Sokáig volt ótvar gépem és akkor is sok game-et toltam max grafikán pl a Crysis 1 21-22 fps-el tök fasza volt.
56.
56.
Formula1fanatic
#54: A 970 messze nem csúcskártya manapság, az 1080 a csúcskártya az 1070 is csak utána jön, a 970 meg egy mai középkategóriás 1060-nak felel meg, sőt még annál is gyengébb sok esetben kb 10-20%-al. Azt se mondtam, hogy mindenki rohanjon 1070-et venni, miféle agy mosott hozzáállásról beszélsz? Tényeket írtam, amiket el kéne tudni fogadni.

crytek: Nem gondolom, hogy felesleges lenne a magas frame rate, mikor összeraktam egy jobb konfigot akkor döbbentem rá mennyivel jobb így játszani(főként fps-ben) hiszen megszünt az akadás, könnyebb irányítani a játékot, a szemnek is folyékonyabb az egész. Lehet 25-30 fps-el is tolni ha valakit nem zavar az akadás, de sokszor adódnak olyan helyzetek, mikor eláraszt az enemy, amiket pillanatok alatt le kell szedni, különben ők szednek le minket(pl killing floor 2), abban a helyzetben kiemelten fontos a magas frame rate. Egy battlefieldben is zavaró ha 50 alá zuhan a frame rate, ami azonnali grafikai hangolást igényel. A motorban van némi igazság, de az még önmagában kevés. 21 fps-t egy körökre osztott stratégiai játékban esetleg nem veszel észre:D
55.
55.
crytek
#54: Hagyd rájuk. Vannak ilyen fétisű emberek akiknek mindene a stabil meg a 60 meg a 120 meg a végtelen fps.

Amúgy rohadt modon engine függő az egész. Van ahol a 21 fps még lazán játszható észre se veszed mivel akadni kéne ,van ahol meg szaggat mint a rohadás tényleg játszhatatlan.
54.
54.
Stranger
#50: Jaj hagyjuk már ezt... Konzolon egy rakat lövölde 30FPS-el fut aminél a "drámai megzuhanás" már ~25FPS-t jelent. De képzeld, több 10 millióan szarnak bele és játszanak vele vígan. Persze jobb a magas FPS, de ne játszd már el, hogy ami 60 alatt van az játszhatatlan vagy a saját igényeid ne húzd rá másra. 970 meg elavult úristen ezt az agymosott fogyasztói hozzáállást. Egy 4 éves GTX660Ti-re már azt mondanám, hogy kezd elavulni, de egy mai csúcskártya...
53.
53.
Formula1fanatic
#51: 40 alatt meg már egyenesen rossz :D
52.
52.
Formula1fanatic
#51: Oké, de ez tartós és min fps-be mint jelent számszerűsítve, játék közben? 50 alatt már nem az igazi egy fps játékban.
51.
51.
Macifasz
#50: A simán, a folyamatos akadás elakadását is jelenti. Se a BF1, se a Titanfall 2, se az új CoD alatt nem tapasztaltam ilyet, sőt. 1 óra játék után a Dishonored 2-nél se tapasztaltam. A legelső átkötő videó szerűségnél éreztem egy kis fps dropot, de magában a játékmenetben semmi zavarót eddig.
50.
50.
Formula1fanatic
#48: Ez a simán visz mindent megint olyan, hogy játszol egy játékkal x napig hétig látszólag elég a teljesítmény, aztán egy olyan helyzetbe kerülsz ahol drámain megzuhan az fps, aztán egyre gyakrabban és rájössz nem elég a kártya. Mit jelent egyáltalán a simán? Egy fps-nél 50fps alatt már nagyon ratyi az élmény, rettentően megnehezíti a játékot a célzást, a folyamatos akadás.
49.
49.
Harrison_Wells
jókor szólnak ! most mivel nyomuljak ????? :(((((((((
48.
48.
Macifasz
#45: Nekem is az van, és ahhoz képest hogy öreg, elég simán visz nekem mindent VERY HIGH/ULTRA keverékkel, 1920*1080-as felbontással, és akadásentesen (BF1, Titanfall 2, új CoD stb). Én mé egyszer nem éreztem, hogy öreg lenne.
47.
47.
Formula1fanatic
#46: A doom támogatja a vulkan api-t az alatt gyorsabban fut mint dx-el.
46.
46.
leviske
A Void engine nyomott egy gyönyörű bemutatkozást akkor. Fura, hogy elméletben a Doom alatt futó idTech tesója, amit meg agyondicsérnek.
45.
45.
Formula1fanatic
#44: Dehogy kéne, 970-es már egy öreg kártya, egy középkategóriás 6gb-os 1060-as hozza simán sok helyen, sőt kicsit jobb is. Egy éve még bőven jónak számított. Nekem is 970 van, de el kell fogadni a játékok sem maradnak ugyanolyanok hiába full hd a felbontás. Mondjuk engem nem érint, mivel többnyire mostani middleground meg indie címekkel tolom, azok még letudnak kötni, azokhoz meg még pont elég a 970.
44.
44.
Firsttime
#40: Akkor én mit csináljak majd a 970-el? Ez tenyleg faszsag.... Pedig egy 970-nek azért manapság szerintem simán vinnie kellene ha nem is ultran de közel hozzá fhd 60 fps el...
43.
43.
Formula1fanatic
#20: Gondolom ti teljesen tökéletes alkalmazást adtok ki a kezetekből, soha semmilyen hiba visszajelzést nem kaptok igaz? Ne haragudj, de ezt nehezen hiszem el, mivel én is a szakmában dolgozom. Nyilván egyértelmű hibákat, amik kijönnek tesztelés alatt illik javítani, de nem minden derül ki, ezer féle futtatói környezet meg amúgy sem lehet tökéletesen szimulálni. A helyzetet nehezíti, hogy ez egy komplexebb szgépes játék.

o==3: "Amit játékfejlesztés címszó alatt sok fejlesztő leművel, az nem programozás, hanem gányolás." Attól, hogy maradtak hibák, még nem feltétlen jelenti azt, hogy gányolt a kód.
41.
41.
Formula1fanatic
#17: Annak idején a TES5 is hemzsegett a hibáktól mikor kijött, rögtön az első napokat követően jött is egy javító patch, aztán sorban a többi, szóval semmiféle extra lecsúszás nincs itt.
"Tényleg lassan igazuk van azoknak akik letöltik, megnézik milyen, és ha király megveszik. nem értelmesebb?" Mindig is igazuk volt, mivel normális demo-k nem nagyon vannak, kénytelen előbb letölteni, és megnézni ha nem akar ráfaragni, hogy aztán itt cincoghasson a fórumon :)
35.
35.
crytek
#29: Batman pontosan ezért volt fércmunka...
Valami csak volt vele ha 765 milliárd ember írta hogy jó a másik ugyanannyi meg hogy játszani se tudott vele olyan szinten szar. Randomfos. Van akinél a mai napig nem tud értelmese produkálni a game.... De ami nálad jó az világszinten hibátlan ÉRTJÜK , köszönjük ezt az átfogó információt.
34.
34.
Batman
#31: De, tudom. Annak is szántam. De a steam értékeléseinél minden dolgot felfújnak és ez már a 100. alkalom, hogy ez történik.
33.
33.
Macifasz
#19: Ha ismered a Thief sorozatot, akkor van kiindulási pontod. Legjobban ahhoz lehet hasonlítani. Csak sztem annál egy sokkal több lehetőségeket rejtő játék.
32.
32.
Macifasz
#26: Azért mostanában három ellenpélda is volt, úgy mint BF1, Titanfall 2 és az új CoD. Mindegyik remek PC-s porttal rendelkezik. Mondjuk ettől még sajnos van igazság is abban, amit mondasz. :-(
31.
31.
Firsttime
#29: Ez igy azért elég erős megfogalmazás nem gondolod??
29.
29.
Batman
Kis vérpistik hisztiznek miután anyuci megvette a szaros fizetéséből a játékot, hogy nem fut 60 fps-sel a játék. Az Arkham Knightot is elmondták mindennek, de érdekes a munkahelyi dell gépemen simán futott 30 fps-sel. Arra a plussz 30-ra meg nincs igényem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...