Újabb játék lett Denuvo-mentes

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 12.
  • Hír
Link másolása
Míg az év első felében a Denuvo sikersztorijáról cikkeztünk, most a rossz hírek kerülnek előtérbe: rövid időn belül már a harmadik játékról derül ki, hogy eltávolították belőle az osztrák fejlesztésű technológiát.

A jelentések szerint a Crytek sziklamászós VR-játékából, a The Climbból is eltávolították a Denuvót. Ez már rövid időn belül a harmadik ilyen hír, az Inside november végén, a DOOM a múlt héten szabadult meg a technológiától - egyik esetben sem derült ki, hogy miért döntöttek a fejlesztők így.

Habár a DOOM kapcsán felröppentek olyan hírek, miszerint a Denuvo Software Solutions garanciát vállal a Denuvóra, és visszafizeti a fejlesztőknek az árát, ha a védett játékot feltörik, a Cryteknél azonban az sem kizárt, hogy a német cég pénzügyi gondjai kavartak be.

19.
19.
kopic
#17: Miért ? Kötelező vagy mi ?!
17.
17.
Cipo3
#16: Látom te se olvasod el a kommenteket.
16.
16.
Necreon
Aztán ez miért rossz hír? Miért van úgy előadva a GK cikkben? A legjobb dolog ami történhet hogy a megjelenés környékén biztosítja a másolásvédelmet, amikor az eladások messze döntő többsége történik, aminek a marketingjébe a milliók folynak a kiadó részéről, és ami végső soron sikeressé tesz egy játékot, ami jó nekünk, játékosoknak.

Ami nem jó nekünk, az a fölösleges, túlhaladott DRM olyan játékokon, amik messze túlhaladták reális piaci életüket, amikor már a budget kategóriában kaphatóak mint pl. a DOOM a maga 3-4k-s árával, na akkor semmi értelme a DRM-nek, pláne nem a DRM védő DRM-nek, ami csak fölöslegesen dolgoztatja a vasat, lassítja a szoftvert. Ha ezt kiviszik amikor már semmi szükség rá, az nekünk jó, a Denuvo fejlesztői bezsebelték a kért árat, a játékot kiadó cég és a fejlesztők pedig ideális esetben több pénzt hoztak ki a projectből, mint amennyit a denuvo elvitt, de ha nem is, akkor is többet mint védelem nélkül hoznának ki.

Arról nem beszélve, hogy ha én megveszek valamit megjelenéskor, akkor igen is nekem is bassza a csőröm - már elnézést - hogy másnap, de van hogy megjelenés előtt napokkal ott van ncore-on.

Szóval éljen a fair DRM. A Denuvo jelenleg a legjobb dolog ami a steam után történt a PC-s játékiparral.
11.
11.
Heldengeist
#8: Én meg arról, milyen arányban veszik meg később 30-50%-kal leárazva a torrentezők közül, ha már állandó érv a magas indulóár és a próbalehetőség hiánya. Gyanítom ez is közelebb van a 0-hoz, mint a 100-hoz.
10.
10.
user101
#8: Bár konkrét számokat még én sem láttam, de már több helyröl hallotam, hogy nincs kimutatható hatása a vásárlásokra. Ez egy lélektani győzelem, gyakorlati haszna nincs.

Azt kellene felfognia mindenkinek, hogy aki torrentezik az nem vesz teljes áron játékot és az egy letöltés nem egyenlő egy ellopott példánnyal, mert potenciálisan aki letölti úgy sem venné meg, ha nem volna rá lehetősége. Maximum ezerért a tescoból!

Félreértés elkerülése végett: elitélem a torrentet, csak a mögé felvonultatott kiadói-matekot nem tartom jogosnak.
9.
9.
Grabowsky30+
#8: Nem kizárt, hogy kevésbé jól fogyó játéknál akkora bukta, mint a ház a Denuvo!
8.
8.
Juha
Valahogy azt a statisztikát nézném meg, hogy mennyivel adtak el többet egy "törhetetlen" játékból az első 3-4 hónapban,TELJES ÁRON, mintha rögtön warezolható lenne. Tudom, hogy ehhez minimum egy időgép kellene, de lehet koppanna mindenki egyet az 5 milliós védelemmel... SZERINTEM :-)
7.
7.
fojesz
#6: Azzal egyetértek, hogy ez a fejlesztőknek még így is nagyon jó deal, de a Denuvónak ez akkor sem jó hír.
6.
6.
Cipo3
#2: Na de ez egy Denuvo-t elmarasztaló cikk, mert Fojesz nem érti a lényeget. Nem azt mondtam felesleges Denuvoról írni, hanem hogy ezt így előadni hamis.

Denuvo minden szempontból hasznos, lehet, hogy 5 játékból 1-et törnek 3 hónapnál korábban, de

1, négynek máris megérte.
2, nincs is rosszabb mint amikor megjelenés után 1 nappal már le lehet torrentezni. Tehát még az 1-2 hónap nyereség is mesés. Főleg, hogy semmibe nem kerül, mert ott a garancia.

Valamint a játékos nem tudhatja, hogy lesz-e törés. "Majd kivárom" mint ahogy a Total Wart sem tudták feltörni..nem biztos, hogy abból lesz törés amit épp akarsz.

5.
5.
Antihero
#3: A Denovut fejlesztő cég azt vállalta, hogy a kritikusnak nevezett első hónapban a játékot nem törik fel. Ezalatt az idő alatt akinek tényleg kell a játék, megveszi, mert tolni akarja, nem akar lemaradni róla, vagy csak spontán nem akarja megvárni, amíg feltolódik még három cím mellé. A mai világban kevés olyan cím van, aminek a lefutási ideje hosszabb lenne egy-két hónapnál. Az a cél, hogy ebben az időszakban ne törjék fel. A Denuvo ezután már csak egy drága bónusz. Én is visszamondanám a helyükben.
4.
4.
grieves13
#3: Latom szovegertesbol neked is 1-esed volt... ha feltorik, akkor veszik ki... Ha ez 3 honapon belul van a megjelenestol, akkor fizetnek a kiadonak karteritest, ha nem, akkor csak kiveszik, mert mar ugyis mind1... :) Feltoretlen jatekbol nem veszik ki...
3.
3.
Neo1989
Akkor nem értem minek az egész. Te mint kiadó fizetsz egy védelmi technológiáért aztán később puff kiveszik.Akkor a hackereknek elég ha megvárják ezt és ennyi utána törik fel.
De akkor nem értem mire ez a nagy elán h jaj nem lesznek kalóz játékok. Akkor mindegyiknél várnak 3 hónapot és kész.

Ez olyan mint ha a frostbite engine 3-t kivennék a BF 1-böl h hát csak 3 hónapra kapod meg.
2.
2.
Maximo32HUN
#1: Azért attól függetlenül hogy valaki játékokkal kapcsolatos hírfórumot olvas lehet hogy nem igazán érti ezeket a történéseket olyan jól mint te. Azért a programkód és szoftvervédelem mégsem egy olyan könnyű téma.
1.
1.
Cipo3
Denuvora 3 hónap törésgarancia van. Addigra a krém megveszi a játékot azaz nagyot kaszál a kiadó, ez a fontos periódus. Ez a bevétel 80%-a.

1, ha feltörik 3 hónapon belül akkor visszafizetik az 5 millát de a játékgyártó köteles kivenni cserébe a védelmet. Ezért vették ki a játékokból.
2, ha 3 hónap után törik fel a játékot akkor minden estben kiveszik belőle, mert csak lassítja és szopatja azokat akik megvették.

Ha így ha úgy, kiveszik a védelemet, kivéve amit egyáltalán nem törtek fel. (pl.: jelenleg is védett Total War: warhammer)

Szóval egy teljesen normális dologról írtok hitetlenkedő cikket, mintha azon csodálkoznátok, hogy a kupak leesik ha kinyitod a kólát.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...