Újabb kulcsfigura távozott a Valve-tól

A Half-Life 2: Episode One és Two írója, Chet Faliszek 12 év után elhagyta a Valve csapatát - neki köszönhetjük a HTC Vive felfutását is. Még nem tudjuk, hogy hol folytatja az úriember.

Minden dráma és izgalom nélkül mondott fel Chet Faliszek - neki köszönhetjük a Half-Life 2 kiegészítőinek sztoriját, de besegített a Portal-sorozat és a Left 4 Dead szkriptjébe is. Az úriember a GamesIndustry.biznek adott interjújában elárulta, hogy nagyszerű játékokat készített 12 év alatt, és egy csodálatos hardveren dolgozott.

Az utóbbi időben a HTC Vive fejlesztői kapcsolataiért felelt. Mint ismert, a Valve szorosan együttműködött a gyártóval a VR-headset készítése és felfutása során. Még nem tudni, hogy mi lesz a következő lépés Faliszek karrierjében, de megígérte, hogy amint konkrétumok lesznek, el fogja árulni.

Tavaly a Half-Life és a Half-Life 2 fő írója, Marc Laidlaw hagyta ott a stúdiót, majd idén februárban Erik Wolpaw állt fel a székből, aki Faliszekhez hasonló tisztséget töltött be. Most, hogy ilyen sok kulcsfigura távozott a csapattól, egyre reménytelenebbnek érezzük a Half-Life 3-at.

9 komment - szólj hozzá!