Leválasztanák a Vive-ot a HTC-ről

  • Írta: fojesz
  • 2017. augusztus 26.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint kiszállna a VR-bizniszből a HTC, a tajvani gyártó több forgatókönyvet is lehetségesnek tart ennek megvalósítására. Lehetséges, hogy külön cégként fut tovább a Vive, de az eladás sem kizárt.

A Bloomberg értesülései szerint így vagy úgy, de megválna a Vive-tól a HTC. A lap szerint a vállalat stratégiai tanácsadót igazolt le ahhoz, hogy végiggondolja, mely forgatókönyvek mentén szállhatna ki a VR-szemüvegek piacáról.

Az egyik lehetséges opció, hogy a HTC külön cégbe szervezi a Vive-ot, így az lényegében tőle függetlenül működhetne tovább, saját befektetői körrel. Elképzelhető még, hogy eladja a VR-divíziót, azt azonban már a pletykák is megjegyzik, hogy ez kevésbé valószínű, lévén nem biztos, hogy akadna olyan vevő, aki egyben vinné a részleget. A harmadik szcenárió pedig az, hogy minden maradna a régiben, csak éppen a HTC megpróbál plusz befektetők után nézni.

Habár a cég korábban azt nyilatkozta, hogy elégedett a HTC Vive eladásaival (a hardcore hármas közül a Vive az ezüstérmes), az árulkodó mindenesetre, hogy a korábbi állításaival ellentétben mégis árcsökkentésbe kezdett. Ebben persze az is közrejátszik, hogy a HTC szekere sem halad döccenőmentesen, az elmúlt üzleti évben például 513 millió dolláros vesztesége volt a cégnek.

16.
16.
user101
A VR lufi kipukkadt ( nem először ) és aki ezt nem látja be vagy nem hiszi el az súlyos álomvilágban vagy önámításban él...

A Viceot meg vegye meg a Valve és adják ki exkluzívan arra a Half Life 3-at és megveszem ! :DDD
15.
15.
zozo76hun
#13: most a 2 komment mar nalam sem latszik, meg mobilrol sem. de ha jol emlekszem valami olyan volt hogy kurva sok game van vr ala meg mintha ajnarozta volna hogy ez a jovo, de lehet hogy a ps vr-t nyalizta hogy milyen jo. mar nem emlekszem ki irta.
14.
14.
Geribácsi
Tök mind1, gyorsan leírom milyen kommenteket látnál.
1. a VR halott
2. a VR über, már akkora hogy külön iparág lett aminek saját divizió kell.
13.
13.
#11: Igazad van, habár a második kommentet én ennek ellenére sem látom. Nem a szokásos ps gyerek jött pofázni és törölték gyorsan?
12.
12.
zozo76hun
11.
11.
zozo76hun
aha, mobil oldalrol latjatok, most az almarol nezem innen hianyzik a 2-3-4-es komment!
10.
10.
zozo76hun
8.
8.
Kalácsképű
#7: En most sem latom. A 2., 3., 4. sehol sincs.
7.
7.
zozo76hun
itt vannak, de az elobb az almarol en sem lattam oket...
6.
6.
Kalácsképű
5.
5.
zozo76hun
nem megy. eddig is latszott, a nagy durranas mar elmaradt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...