Hét hónappal később jön a Star Wars: Episode IX

  • Írta: Shifty
  • 2017. szeptember 13.
  • Cooltúra
Link másolása
A Disney tegnap erősítette meg, hogy az Episode IX rendezői székéből kirúgott Colin Trevorrow helyét az új trilógia első epizódját irányító J.J. Abrams örökölte meg, aki kapott egy kis extra időt, miután májusról decemberre tették át a premiert.

Az ébredő Erő premierje óta mindig akad valami gond a készülő Star Wars-filmekkel. A Zsivány Egyes forgatásai sem mentek zökkenőmentesen, utólagos forgatásokra is szükség volt, nemrég pedig a Han Solo-film, illetve a 2019 májusára tervezett trilógiazáró Episode IX kapcsán derült ki, hogy az egész projektet összefogó Kathleen Kennedy producer és a kiszemelt rendezők elképzelései abszolút nem passzolnak, így végül mindkét film kapcsán szükséges volt a váltás.

A Han Solo-filmnél Ron Howard viszi tovább a projektet, az Episode IX esetében pedig pont tegnap derült ki, hogy vége a kísérletezgetésnek, így egy feltörekvő, tehetséges fiatal helyett a már bizonyított J.J. Abrams örökölte meg a stafétabotot. Az ébredő Erő direktora nemcsak a rendezői széket kapta meg, a forgatókönyvet is újraírja, Chris Terrio közreműködésével.

A jó munkához pedig idő kell, ezlrt a Disney úgy döntött, a 2019 májusára időzített premiert eltolják és 2019. december 20-án mutatják be a trilógia utolsó felvonását, ami valószínűleg azt is jelenti, hogy a Warner Bros. és a DC újrapozicionálja majd a Wonder Woman második részét, hiszen az jelen állás szerint egy héttel előbb kerül majd mozikba.

14.
14.
Hab
#12: Én nem utálom, de azokat a részeket kevésbé szeretem. Számomra ez lenne a sorrend: 5, 6, 4, Rouge One, 7, 3, 2, 1.
13.
13.
Blankenfuere
#12: Igen, Palpatine monológja eléggé megindította a Stih kultúra és a SW univerum régebbi időszakai felé az érdeklődést. Többek között ennek köszönhetjük a fantasztikus Darth Bane trilógiát, ami olyan mélyen és izgalmas módon mutatja be a Sith birodalom bukását, majd a Kettő szabályának megalkotását, hogy a maga nemében páratlan. Nem tudom a hivatalos univerzum mennyire ismeri el Drew Karpyshyn irományait, de szerintem a Disney-nek majd a későbbiekben nagyon melegen ajánlott egy ilyen témájú darkosabb spin-off. Annyi a kérdés ez mennyire fér majd össze Miki egérrel és társaival. Reménykedem, hogy egyszer kicsit elszakadak a filmek a Skywalker érától és kapunk egy grandiózus Sith-Jedi konfliktusról szóló sorozatot.
12.
12.
kastorhun
Az előzmény trilógiát lehet utálni de, az tágította ki az SW világát, rengeteg új helyszínt, és egyebet mutattak be nekünk, amiket egyszerűen képtelen volt a 4,5,6 prezentálni (technológia miatt is).
Az a jelenet tett hozzá talán az egyik legtöbbet a filmes világához amikor Palpatin beszél Anakinnak a régi sith nagyúrról.
11.
11.
sajttaller
Szerintem attól, hogy valaki "fan" még nem kell mindent lenyelnie. Az eredeti trilógiát gyerekkoromban annyit néztük, hogy bizonyos részeken már fekete-fehér volt a felvétel a videókazettán, de rogue one nekem sem a kedvencem. A hype-ot én sem értem ennél a résznél, bár nagyon rossznak se mondanám.
Az 1-2-3 részek nem voltak rosszak, de voltak olyan jelenetek, amik finom szólva nem nekem szóltak. Jar jar idegesítő volta csak a kisebbik hibája az első résznek, ami nálam unalomba fulladt az a fogatverseny volt. Nem adta annyira át az érzést, hogy mekkora nagy pilóta volt Anakin, viszont nagyon sok időt elvesz a filmből... Második részben pedig a hempergés a fűben volt olyan, amit nem éreztem, hogy ennyi időt kellett volna szánni rá, elég lett volna helyette hasonló pillanatok, mint ami Han és Leia között voltak.
Ami nekem nagyon erőltetett volt, az Anakin váltása, Palpatine lényegében nem ígért neki semmit csak egy lehetőséget, hogy talán meg tudja menteni a lányt, ha történne vele valami. Egy ilyenért leölni egy rakat gyereket, hááááát, elég gyengus indok...
VIII és IX részekre nagyon kíváncsi leszek, hogy ezek végre adnak-e valami igazán új sztorit, a VII remake érzése után.
10.
10.
Blankenfuere
#9: Kedves Xanatos! Ezt a butaságot sajnos újra meg kell kérdőjeleznem. Nagyon nagy értelmezési problémákkal küzdesz kedves polgártársam. Én nem "szaroztam" abszolútértékben és nem reklámozom hogy az lenne. Csak felmerült a komment szekcióban a Rouge One és kinyilvánítottam, hogy azóta sem értem miért volt ekkora körülötte a hype és miért estek tőle hanyatt az emberek. Ettől függetlenül tény, hogy nem tetszik. Ezen kívül az is aranyos, hogy George Lucas rendezői képességeit ekézed. Ebben van is egyébként igazság, de tegyük hozzá, hogy azért ezzel együtt is nem keveset köszönhetünk a képzelőerejének, amint azt bölcsen meg is állapítottad. Azt meg mindenki tudja, hogy az előzménytrilógia nem tökéletes. Ja és ha zavarnak a negatív vélemények egy-egy filmről-játékról és szerinted butaság ezt kinyilvánítani (gondolom jót vagy semmit elven élsz) akkor javaslom, hogy 0-24-ben légy aktív a hasonló fórumokon.
9.
9.
xanatos0911
#7: Hat nem tudom, nalam a "Star Wars fan" azt jelenti, hogy minden ami Star Wars az johet, tehat az ember nem alszik el/nem megy ki a terembol egy szimpla indok miatt: mert a Star Wars univerzumaban lehet par orara.

A Phantom Menace legnagyobb erossege, hogy sok uj dolgot tett hozza az univerzumhoz es valoban szines volt, viszont egy dialogust nem tudnek mondani ami ne lett volna felig nevetseges, egy szineszi jatekot nem tudnek felidezni ami emlekezetes lenne es ez a Kolok Haborujaval es a Sithek Bosszujaval csak tovabb haladt a lejton. Lucasnak hatalmas kepzeloereje van es ez meg is latszott a filmeken, de egy epzeklab jelenetet nem tudott osszehozni ezekbol a csudajo gondolatokbol es ez a baj az elozmenytrilogiaval.

Rogue One-hoz visszaterve pedig le kell, hogy szogezzem, hogy nem vedem a filmet mert amennyire tetszett egyes aspektusbol, annyira nagyot csalodtam is benne. Forest Whitaker es karaktere az egyik legnagyobb szomorusagom tobbek kozott. Viszont nyilvan nem is allt erdekukben minden karaktert erdekesse tenni, hiszen tobbseguk meghal a film vegen vagy meg azelott igy nem volt ertelme kibontakoztatni oket, hiszen szukos volt a szavidejuk. Ellenben szerintem nagyon szepen osszekototte a film a veget es az Uj Remeny elejet, remek megoldasokat haszalt a csatajeleneteknel es harom emlitesre melto karakter/szineszi jatek is volt legalabb, Diego Luna, Alan Tudyk es Ben Mendelsohn szemelyeben. Szoval igen, egy Baljos Arnyak valoban jobban "Star Wars" es tobbet tett hozza a sztorihoz, de nevetsegesen volt megirva es kivitelezve ellenben a Zsivany Egysessel, aminek nem is volt/lehetett celja a mertektelen univerzumbovites, hiszen alapvetoen egy "zsakutca" a sztori es mindossze osszekoto kapocs szerepe van. Ha neked ezek a dolgok nem igy jottek le, akkor sajnalom, de persze megertem, kinek a pap, kinek a papne. De ne reklamozzuk mar azt, hogy valami szar es ertektelen. Soha nem ertettem ezeket a kommenteket, es ezert tartom butasagnak. Nem tetszik? Oke, jogod van hozza es lehet is tisztelni a velemenyed, de frocsogni valamirol ami ugyan nem tokeletes, de nem is egy darab "szar", az kerlek szepen butasag. :)
8.
8.
A Fénybenjáró
#7: Én is csíptem a Baljós árnyakat, de hát a divatból fikázás már csak ilyen. Sőt tovább megyek, én a Klónok háborúját és a Sithek bosszúját is imádtam.
7.
7.
Blankenfuere
#5: Miért lenne butaság? Az emberek többsége a legjobban a Phantom Menace-t utálja, amit nem értek, mert egy nagyon szórakoztató film volt és 1999-ben látványosnak is számított. Jar Jar önmagában nem indokolhatja az utálatot. A Rouge One Scarifi csatája valóban jól meg volt komponálva, de mire oda eljutott a cselekmény vagy elaludt az egyszeri Star Wars fan, vagy kiment a teremből. A legérdekesebb szereplő a vak Erő érzékeny Gandhi klónunkat leszámítva egy !droid! volt. Jyn Erso és csapata annyira jellegtelen, hogy Vader két perces szettje tényleg a film csúcsjelenete. Úgyhogy ne haragudj, de kikérem magamnak a butaságnak titulálást. Véleményt ütköztetünk, nem pedig egy feltett kérdésre adtam választ, ami lehet helyes-helytelen, buta, vagy okos.
5.
5.
xanatos0911
#3: TESB-hez valoban folosleges hasonlitani, mert nincsenek egy szinten, de azert a leggyengebbnek nevezni eleg nagy butasag.

Shifty, azt nrm kovettem sajnos, de ho tudni ;) Koszi az infot.
4.
4.
Chase
Pont kapóra jött indoknak, hogy megint nyárról decemberre rakják át a premiert. Milyen kényelmes...
3.
3.
Blankenfuere
#2: Meg is látszott rajta. Felfoghatatlan számomra hogy tudták az emberek az Empire Strikes Back-hez hasonlítani. Messze a leggyengébb Star Wars film szerintem. A Han Solo spin off is valami Rouge One-hoz hasonló nívót fog képviselni úgy gondolom.
2.
2.
Shifty
Ez így van, de a Zsivány Egyes esetében közismert, hogy gondok voltak (ott is voltak személyi cserék stb.) és részben ezért kellett több jelenetet újraforgatni.
1.
1.
xanatos0911
"Zsivány Egyes forgatásai sem mentek zökkenőmentesen, utólagos forgatásokra is szükség volt..."

Azert ez nem egeszen igy megy am, utolagos forgatasra barmikor barmilyen okbol sor kerulhet, attol meg nem azt jelenti, hogy a forgatas "nem volt zomkenomentes es telenvolt problemakkal"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...