A Skyrimben támadt fel a Gothic

  • Írta: zoenn
  • 2017. október 30.
  • Letöltés
Link másolása
Sajnos a Piranha Bytes egy jó darabig még biztosan nem csinál új Gothic-játékot (nehéz is lenne, hiszen a jogok nem nála vannak), ezért egy lelkes moddercsapat a Skyrimbe ültette át Myrtana csodálatos világát. Harminckét küldetés vár ránk.

A Gothic első része még 2001-ben látott napvilágot a Piranha Bytes jóvoltából, ezt követte egy évvel később a második rész, amely sokak szerint a sorozat legjobb darabja. A félkészen boltokba küldött Gothic III már korántsem örvendett akkora kritikai sikernek, mint az elődjei, így aztán a Gothic Orpheus nevű Skyrim-mod készítői is a klasszikus epizódokat dolgozták fel.

Lényegében egy total conversionről van szó, ismerős helyeket járhatunk be Myrtana világánban, miközben 32 küldetést vállalhatunk el - a slusszpoén, hogy ezek mindegyike teljes szinkront kapott. A feladatok és a karakterek többsége nem lesz ismeretlen a Gothic-fanok előtt, ahogyan az 52 megszerezhető tárgy sem.

A Skyirm játékmenete pedig lehetővé teszi, hogy egy-egy küldetést többféle módon oldjunk meg.

A Gothic Orpheust innen tölthetitek le, ha az alap Skyrimmel rendelkeztek, vagy innen, ha a Skyrim: Special Editiont birtoklod. Csak csomagoljátok ki a fájlokat a Skyrim\Data könyvtárba, és máris indulhat a nosztalgia!

6.
6.
Ooorky
#5: Mass Effect-et szerepjátéknak nevezni kicsit erős. Agyatlan lövölde és dating sim némi szerepjáték elemmel.

Jobban szeretem a Steam-es review-kat, ott szerepel az is mennyit játszott vele az illető (nagyon nem mindegy, hogy 2 vagy 22 óra után írja oda a dolgokat).
Kivárok vele, mert metacritic-en mind a szaksajtó, mind a játékosok lehúzták, Steam-en/Gog-on megjelenés után meg mindenki azt bizonygatja, hogy de jó vétel volt, nem jártam vele rosszul... Majd 2-3 hónap múlva letisztul.
5.
5.
hedzsooo
#4: Nem tudom hol nézted, viszont pl. a GOG.com oldalán 5 pont (illetve pont helyett csillag) a maximum, abból 4.5-öt kapott eddig összesen, ha az átlagot nézzük. Számomra ez jobban számít mint XY oldal pontozása, ahol sem a kritikusnak, sem pedig a játékosoknak fingja sincsen arról, hogy milyen 1 igazi RPG játék. :-)

Az ELEX egy igazi RPG gyöngyszem, de aki speedrun stílusban kedveli nyomni a szerpjátékokat is, azoknak ez biztosan nem lesz kedvenc, nekik inkább ajánlott pl. a MASS EFFECT játékok...
4.
4.
Ooorky
#3: Valóban igazi Pirahna Bytes játék, 6-7-es értékelések.
3.
3.
hedzsooo
*A Skyrimben támad fel majd a Gothic Szerintem a helyes cím a cikknek inkább ez lenne, hiszen ez egyenlőre inkább csak nesze semmi, fogd meg jól...

Az ötlet viszont jó, remélem a jövő év folyamán tényleg sikerül befejezniük.
Jelenleg viszont 1 sétáló szimulátort letölteni a Skyrimhez tökre felesleges.
Pláne, mivel az ELEX megjelent, + nem csak hogy megjelent de Gothic rajongók számára kötelező vétel, nagyon egyben van, igazi Piranha Bytes játék, szvsz.
2.
2.
Ooorky
Risen hevű hulladékok után jobb is, hogy nem csinál több Gothic-ot a csapat...
1.
1.
crytek
Az a szégyen hogy amig pár modder csinál valamit addig az akinél a jogok vannak csak elkúrja a Gothic nevet :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...