Már félig beérte a Wii U-t a Nintendo Switch

A Nintendo is közreadta legújabb pénzügyi jelentését, amely a szeptember 30-án véget ért negyedévről szólt. A Switch megállíthatatlanul menetel előre, már 7,63 milliót szállítottak le a boltokba világszerte. Ütős karácsony elé néz a cég.

A szeptember 30-án véget ért hat hónapos időszak során a Nintendo 374 milliárd japán jenes bevételt ért el, ami egészen elképesztő, 173 százalékos emelkedést jelent a tavaly év hasonló időszakához képest. Profitja 51,5 milliárd jen lett.

A márciusi premierje óta a Nintendo Switch-ből 7,63 millió egységet szállítottak le a boltoknak. Ezzel a számmal már félig beérte a Wii U-t is, elvégre az előző generációs masinából az ötéves élettartama alatt 13,56 milliót passzoltak el. A gyártó arra számít, hogy az aktuális pénzügyi év végéig, tehát 2018. március 31-ig a Switch beéri az elődjét.

Fontos megjegyezni, hogy több régióban - még a hazai pályán, Japánban is - hiánycikknek számít a Switch, tehát sokkal jobb számokat is fel tudna mutatni, ha nem lennének utánpótlási hiányosságok.

A Nintendo 3DS variánsaiból szeptember végéig 68,96 milliót szállítottak le a boltoknak. Csak az aktuális időszakban 2,86 milliót, ami 5 százalékkal több, mint tavaly.

Ami a játékokat illeti, összesen 27,48 millió szoftver talált gazdára Switch-re, a Splatoon 2-ből a július végi premierje óta 3,61 millió kópia ment. A The Legend of Zelda: Breath of the Wild 4,7 milliónál, a Mario Kart 8 Deluxe 4,42 milliónál jár. A nagy first-party címek mellett az 1-2 Switch és az Arms közel másfél milliója szinte eltörpül.

A vizsgált pénzügyi negyedévben 5,1 millió Amiibo-figura és 2,8 millió kártya ment el.

Bejöttek a Nintendónak a mobilos címek is, a Super Mario Run és Fire Emblem Heroes 17,9 milliárd jent hoztak a konyhára, 429 százalékkal többet, mint tavaly.

29 komment - szólj hozzá!