Ne vezess pokémonozás közben!

  • Írta: fojesz
  • 2017. december 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Új aspektusból vizsgálták a Purdue University kutatói a Pokémon Go sikerét, arra voltak kíváncsiak, hogy hány autóbalesetet okoztak a játék rajongói. Ha jól számoltak, meglepően sokat.

A Pokémon Go volt az egyik első AR-játék, ami óriási rajongótábort tudott felmutatni, és mint ilyen, az elsők között mutatta meg, hogy milyen hatással lehet a hétköznapokra a kiterjesztett valóság. Biztosan emlékeztek még a parkokban tömegével pokémonozó játékosokra, és talán ez a kép is ismerős:

A Purdue University kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy hány balesetet okoztak a vezetés közben pokémonozó játékosok, így készítettek egy tanulmányt, amiben megpróbálták feltérképezni a helyzetet.

Az indianai Tippecanoe megye rendőrségi nyilvántartásaiból indultak ki, innen tudták meg, hogy itt 500 ezer dollárnyi kárért, 37 sérülésért és 2 halálesetért felelősek a Pokémon Go-játékosok. Ezek alapján arra jutottak, hogy az egész USA-t tekintve 2-7 milliárd dollár kárnál, 140 ezer balesetnél és 250 halálesetnél járhatnak.

2.
2.
Őrnagy
Mondjuk egy átlag amerikai semmit nem tud,amiről nem kap külön nagybetűs felhívást.
1.
1.
Blueberry
Milyen jó,hogy ezt mondani kell
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...