Feltörték az Assassin's Creed: Originst

  • Írta: zoenn
  • 2018. február 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Noha január folyamán már sikerült két vállra fektetni a Denuvo 4.8-as verzióját, ám az Assassin's Creed: Origins azért is különleges, mert a Ubisoft az osztrák technológia mellett a VMProtecttel is védte a játékot. Három hónapig tartott ki.

Január végén számoltunk be róla, hogy a Denuvo 4.8-as verzióját használó Sonic Forcest sikerült feltörnie a CPY nevű crackercsapatnak. Az Assassin's Creed: Origins bukása azért is érdekes, mert a Ubisoft az osztrák anti-tamper mellett a VMProtecttel is megspékelte a védelmet. Ez a kombináció három hónapig tartott ki.

A törés kifejezés esetünkben kicsit sántít, lévén egy bypass-módszerről van szó, azaz a Denuvo továbbra is fut a háttérben, csak sikerült azt kikerülnie a CPY-nek. Ez azt jelenti, hogy nem várható teljesítménynövekedés a tört verzió javára, az extrém processzorhasználat továbbra is fennáll.

Érdemes megjegyezni, hogy az osztrákok azóta léptek, már a Denuvo 5.0 védi a legújabb játékokat - kezdve a Marvel vs Capcom: Infinite-tel, és ugyanezt a verziót találjuk a Far Cry 5 alatt is. Ez egyelőre tartja magát.

Az Assassin's Creed: Origins védelme végül is elérte a célját: három hónapig nem volt kalózverzió, ami kimondottan fontos az eladások szempontjából.

157.
157.
Juha
#156: Csilliárd érvet fel lehet hozni a warez ellen/mellett, de egy élő példa, amit kb. 20-30 ember használ az ismerősök közül: GTA5. Megvan az eredeti, szórakoznak vele. De szeretnék a single-modokat is kipróbálni, anélkül, hogy bannolnák őket. Kérdés nélkül tört verzió.

Vagy anno azt hiszem az AC2 kért mindig online bejelentkezést. Utazásnál, mondjuk a panzióban vagy lesz net vagy nem (saját élmény, jópár éve, a wifi Angliában sem volt még túl elterjedt) laptopon játszanál kicsit, de kopp...
152.
152.
frankdelgado
#148: Na akkor segitek. A két bűncselekmény között az a közös, h un. "eredmény "bűncselekmények. Lopàs esetén a "kàr" az eredmény, ami a vagyonban bekövetkezett értékcsökkenés, tehàt konkrétan elvisznek tőled valamit. Szerzői jogi bűncselekmény esetén "vagyoni hàtràny" következik be, ami pedig az elmaradt haszon. A kiadó szàmít a bevételre, ha hasznàlod a termékét, de nem kapja meg. Azért mert marinénit az artisjus meg tudja félemlíteni a lopós reklàmjàval a moziban, attol még nem kell a hülyeséget szajkózni. A rendőrség pedig nem fog az ajtajàn dörömbölni senkinek, mert a szerzőis eljàràsokban a NAV bir hatàskörrel a rendőrség max közös akciokban vesz részt v ha egyéb köztörvényes bűncselekmény is képbe kerül. Nem elég ügyes vàllalkozónak lenni, olvasgatni is kellene néha.
151.
151.
Firsttime
#140: Najolvan. Tedd csak szépen ki ennek a mesés cégnek a honlapját.
150.
150.
#132: Én komolyan élvezem a srácot. Pont a tudatlansága teszi viccessé, azt se tudja milyen világ van körülötte.
Btw millákat keresnék, pont leszarnám hogy a csóró gk tagok elhiszik vagy sem. xd
148.
148.
ertulo
#147: Miért is? Aki letölti ahelyett hogy megvenné a játékokat az lényegében lopást követ el, magát a kiadót károsítva meg. Lehet itt jönni azzal amit szoktam is olvasni hogy ezt egy kiadó meg sem érzi, csak ezzel a szemlélettel akkor sose vegyünk semmiből eredetit. A kisebb zenekarok is főleg a koncertezésekkel tartják fenn magukat, mert a tisztelt rajongók inkább letöltik a lemezeiket mintsem megvennék.
147.
147.
frankdelgado
#137: Azért nem lehetsz olyan okos ha nem tudsz különbséget tenni egy szerzői jogi bűncselekmény és egy lopàs között....
146.
146.
ertulo
#145: Ha csak eljátszanád nem sokáig maradnál:-)
145.
145.
pkflavio
#140: Netto 150 ért én is eljátszanám hogy csinálok is valamit :D
140.
140.
ertulo
#139: Nálunk nincsenek 8 általánost végzett emberek, azaz egy, aki takarít. Ő kapja természetesen a legalacsonyabb bért, ami nettó 150 ezret jelent. Itt egy olyan vegyesvállalatról van szó amelyik 99% - ban külföldre dolgozik, a piacok sem itthon vannak elsősorban, ezért is tudjuk biztosítani a magas bérezést. Az adózás természetesen itthon történik, tehát nem afféle Tesco jellegre kell gondolni.
139.
139.
pkflavio
#137: Te is kihasználod a 8 általánossal rendelkező embereid?
138.
138.
pkflavio
#137: Mivel foglalkozol?
137.
137.
ertulo
#131: Arra nem gondoltál még hogy azért dolgozol a nagytőkéseknek mert 8 általánosod van? Ki kényszerített arra hogy itt megállj? Ja és ha ők nem lennének neked még munkád sem volna. Lehet szidni a munkaadókat de ti nélkülük éhen halnátok.
135.
135.
Zoli0507
#133: Ezt nem tudom biztosan -holnap egy nèmet kollegàmat megkèrdezem- dee èn ùgy tudom itt nemetben visszaviheted ha nem tetszik a jàtèk. Anno a Saturn-ba (olyan mint otthon a media markt) vettem meg a Witcher 3-at. Egy eladòt megkèrdeztem van-e hozzà magyar fordìtàs. Azt mondta elvileg van. Kèrdeztem ès ha mèg sem, erre azt mondta akkor semki gond hozzam vissza.
133.
133.
Grabowsky30+
#57: Megmondom őszintén én sem vagyok már gyerek 40éves vagyok saját vállalkozásból élek 15éve, de tapasztalatom szerintem képtelenség ma magyar országon okoskodás nélkül vállalkozásból normálisan megélni hacsak nem Mészáros Lőrinc vagy! Ha neked ez megy hát gratulálok! Nehezen tudom elhinni amiket írsz pontosan azért mert leírod, de mindegy én soha nem teregetném ki a dolgaimat főleg nem egy játékos fórumon, mert ettől nagyon hiteltelen az egész!

Fordítsuk már át a dolgokat egy picit, azt minek nevezed mikor egy játékról csak cinematic trailerek jönnek, mert magát a játékot nem merik megmutatni a megjelenés előtt, mert a kutyának nem kellene (pl Alien isolation). A másik problémám, hogy gyakorlatilag bármilyen termékre élhetsz garanciával, magyarul bármikor visszaviheted 3 napig a nadrágot a pulcsit ha nem jó rád vagy ha valamilyen minőség problémád adódik vele, de a játékokat nem viheted vissza, és ezzel a kiadók rohadtul visszaélnek, szerinted ez normális, hogy 60euróért gyakorlatilag sok esetben zsákbamacskát veszel visszalépés lehetősége nélkül? Igen ezzel bizony egyet tudok érteni, hogy a demók megszüntetésével egyenesen nőtt a warezolás is, de szerintem ez teljesen érthető! Sokan köztük én is kíváncsi vagyok egy játékra, de tudom jól, hogy nem fogok vele játszani sokat, de azért megnézném, na most akkor mit csináljak? Nem fogom megvenni 20ezerért, mert tudom jól, hogy nem fogom se végig vinni, de még az is lehet, hogy nem fog tetszeni egyáltalán, mert az előző sem tetszett, de erről most ódákat zengtek. Letorrentezem belenézek kb fél órát aztán törlöm, ha lenne erre egy legális lehetőség élnék vele, van 180 játékom a steamen, origin acces előfizető vagyok és itt is van 30 játékom legalább, és uplayen is van 10 legalább, szóval nem mondható, hogy nem veszek meg semmit, ezen kívül van HBO Go előfizetésem is, de még ez sem tud mindent lefedni! Nem vagyok olyan álszent, hogy nem töltök le semmit, és nem is keresek kifogásokat rá, de jelenleg pl a filmek esetében az adathordozók egyszerűen nevetségesek, dvd ugyan ki a tököm akar dvdről filmeket nézni uhd-s vagy fullhd-s tévén ilyen fos felbontásban, bluray-el pontosan ez a probléma lemezeket dugdosni egy hülye dobozba nagyon nagyon lejárt dolog! Egyszerűen ez egy elbaszott üzleti modell a sorozatok hozzáférhetőségéről nem is beszélve! Szóval ha akarnál sem tudnál egy olyan szolgáltatást használni ahol legálisan tudsz nézni filmeket és nem akarnak levenni filmenként 5-8ezer forinttal, mert nekem 1 estés filmek ennyit nem érnek akkor se ha nem vagyok csóró ráadásul semmi szükségem ezekre a filmekre, hogy utána kerülgessem őket a polcon! Havonta legalább 30 ropi elmegy ilyen olyan előfizetésekre és emellett még mindig torrenteznem kell, mert nem tudok legális forrásból hozzáférni, szóval mielőtt köveket kezdenél ész nélkül dobálni egy picit tájékozódj, ha 50 éves vagy és komoly céget vezetsz akkor bizony ez nem egy ördögtől való dolog a számodra! Szerintem a játékok terén megoldás egy origin acces-hez hasonló havi szolgáltatás lenne, ami nem túl drága. Amúgy ha világ nem ilyen éhes szar lenne mint amilyen manapság, már régen lehetne az internet előfizetés árában egy beépített szerzői díj amit aztán szétosztanának a szerzők között és nem lenne olyan többé hogy illegális letöltött tartalom, de mindenki többet és többet és többet akar állandóan, így meg nagyon nehéz, mert nincs több!
131.
131.
frankdelgado
#93: Nem kéne felvàgni. Nekem is 8 àltalànosom van és gyàrban kulizok a nagytőkéseknek. Úgy gondolom, h kizsàkmànyolnak minket az egymàs seggét nyalva előrejutó pénzemberek. Egyszer elegünk lesz abből, h kevesek a sokak zsirjàn hiznak.
126.
126.
Firsttime
#123: Pedig még annyi de annyi kérdés van a fejemben.
125.
125.
pkflavio
#123: Jajj bocsánat hahotázás közben... *alszik
123.
123.
pkflavio
#122: Szerintem már aszik... semmi reakció :D
120.
120.
Firsttime
#118: :DDD
Begyújtotta ez az ertulo fiú az olimpiai lángot rendesen. Én már csak puszta kíváncsiságból feszegetem, meg forgatom, meg izé. Na. Annyira életszerűtlen a figura, hogy tudnom kell az igazat :D
118.
118.
hadzsime
Mondtam én, hogy jól fogok még szórakozni ezen a cikken :D
115.
115.
Firsttime
#104: Egy egész reddites bejegyzést végig nyálaztam, 4 különböző oldalt néztem meg, és sehol nem találom a cpy-s halálos fenyegetéseket. Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
114.
114.
pkflavio
#111: Beszarok rajtad... XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...