Saját kriptopénzzel rukkol elő az Atari

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Ráadásul mindjárt kettővel: az egyiket egy blokklánc-alapú médiaplatformon költhetjük majd el, míg a másikat a vállalat nevével fémjelzett online félkarú rablókba dobálhatjuk.

Újabb érdekes bejelentéssel szolgált az Atari: a hányatott sorsú Ataribox és a RollerCoaster Tycoon közösségi befektetőkre áhítozó Switch-változata után ezúttal két kriptovalutát mutatott be a cég. A híreket a részvényesek is jól fogadták, az Atari papírjai 52 százalékot erősödtek a közlemény kiadása után.

Az Atari vezérigazgatója, Frederic Chesnais szerint a blokklánc-technológiának rendkívül fontos szerepe lesz a jövőben, különösen az online fizetés és a videojátékok területén lehet óriási hatása. A cég kriptopénzei két különböző üzletet erősítenek majd: míg az Atari Tokent egy, az Infinity Networks által fejlesztett blokklánc-alapú médiaplatform fogja használni, a Pongot a Pariplay-jel közösen fejlesztett online félkarú rablókba dobálhatjuk majd.

Érdekesség, hogy az Infinity-üzlet részeként az Atari 15 százalékos részesedést szerzett a partnercégben, cserébe pedig hosszútávú hozzáférést biztosított neki a licenceihez. A vállalat azt tervezi, hogy a jövőben több hasonló befektetést is eszközöl majd.

20.
20.
psy123
#19: úgy látom reménytelen, hogy normálisan kifejtsd, hogy miért fog szerinted beomlani...
19.
19.
GAMEROD
#17: Magyarul örülsz annak hogy visszaállt a január közepi állapot, ami már akkor is rohadt nagy esésnek számított. Majd ha hosszabb távban gondolkodsz rájössz hogy valóban egy lépés előre, kettő hátra. Ugyanúgy mint a szerencsejátékokban, ahol ha egyszer nyer az ember, úgysem áll le addig amíg a háromszorosát el nem vesztette. Inkább megyek oszt Puttózok vaze, mert kb. annyi értelme van az egésznek.
18.
18.
psy123
#12: https://blockchain.info/unconfirmed-transactions itt tudod követni real time a tranzakciókat, ha érdekel. az elszaladó sorok között klikkelj bármelyikre és visszanézheted a teljes előzményét, hogy az a cím hova mikor mennyit küldött és hova.
17.
17.
psy123
#14: " de a vége úgyis az lesz hogy egy lépés előre, kettő hátra."

hát egyelőre úgy néz ki, hogy két lépés előre, egy hátra :) 10 éve megy a Bitcoin, van mit elemezni a grafikonokon. volt olyan, hogy 90%-ot esett , de pillanatok alatt összeszedi magát és újra a csúcsra tör. ami most áresés volt, nem is volt olyan vészes, 19ezer dollárról leesett 6000-re. mostmár megint kúszik felfelé szépen, 11500 körül járunk. szerintem inkább a rossz hírek megjelenésével bedöntik az árat a nagyok, hogy olcsón ők is bevásárolhassanak belőle. :) én még 2-3000 dollár környékén vettem bele, úgyhogy egyelőre nem aggódom...
16.
16.
psy123
#12: a bitcoin főkönyvet bárki tudja nézni a blockchain.info oldalon például. minden cimen meg tudod nézni hogy mennyi pénz van, csak azt nem tudod, hogy kié a cím. a címeken lévő pénzeket az tudja elkölteni, akinek az adott címhez megvan a privát kulcsa (természetesen ezt a kulcsot akkor kapod amikor létrehozol egy számlát.) ha egy hardware walleten tárolod a pénzed, akkor a privát kulcs azon van, és a kis kütyün tudod kiadni a parancsot fizikai gombnyomással, hogy küldök pénzt. magyarul a hacker nem tud hozzáférni ha csak nincs a lakásodba hogy megnyomja a gombot. tehát messziről egy ilyen eszközről ellophatatlan. amikor egy utalás elindul, azt a bányászok gépei titkosítják, hitelesítik, időbélyeget raknak rá és 1 blokkba foglalják, ami bekerül a blokkláncba. minimum 6 bányásznak hitelesíteni kell egy tranzakciót és ha mind egyetért benne hogy hiteles, akkor kerül a blockláncba. ez a nagy adag adat(a blocklánc története) minden bányásznál megvan (most kb 30-40giga méretű adat). ha valaki utólag hamisítana valamit akkor az összes bányásznak abban egyet kéne érteni. mivel a bányászok nem ismerik egymást mindannyian, mert a világ minden pontján vannak, igy nem is tudnak összebeszélni. ezért megmásíthatatlan egy már blockba foglalt tranzakció. örökre a láncban marad és a korrupció lehetősége kizárva. minden visszanézhető... egy hiteles pénz, ahol ezzel a módszerrel fenntartva a rendszert nincs csalás. az utalás a világ bármelyik pontjára ahol van net, fillérekbe kerül. nincs szükség bankra aki lehúzzon téged jó kis költségekkel. ne higgy a portfóliós cikkeknek, olvass blogokat. ez az a pénz, ami fel tudná szabadítani az embereket a kényszeres banki lehúzásoktól, kamatoktól, stb. egy igazán demokrata pénz ami feltörhetetlen a techológia jellegéből. a sok lehúzó cikket és tőzsdeguruk megnyilvánulását , hogy ez az egész egy lufi és be fog dőlni, meg veszélyes,stb azért olvashatod, mert féltik a jó kis banki állásukat és mindent meg akarnak tenni, hogy eltüntessék a kriptopénzeket. de már akkora közösség alakult köré, ami visszafordíthatatlan és megállíthatatlan.... legalábbis nagyon remélem :)
14.
14.
GAMEROD
Semmi értelme, már így is annyi kriptoszarság van hogy egy nap alatt nem lehet a tetejétől az aljáig görgetni. Másik probléma az, hogy nem a fantáziát látták meg bennük, hanem a mohóság és a nyerészkedés elvette az egész értelmét. Nem azért léteznek kripto hívők mert majd ebben a formában szeretnék kapni a bérüket, hanem csak azért mert az érték-változás lebeg a szemük előtt, ami ideig óráig lehet hogy működik, de a vége úgyis az lesz hogy egy lépés előre, kettő hátra.
13.
13.
delphijos
#12: Ha eléred hogy az emberek “bízzanak” a “krizsicoin”-ban, akkor megtörténhet. Csak nem elég ha TE mondod hogy ennyit ér, másoknak is “ennyit kell érnie”. Amúgy meg igazából egy gazdasággal az igazi pénz “mögött” se mennél sokra. Ha tartasz otthon 1000000 dollárt, és valamiért bedőlne, és elértéktenedne , hogy max. egy tojást tudnál venni rajta, nem fog a mögötte levő gazdaság “kárpótolni” a veszteségért. Így jártál. Igazából tényleges garancia egyik pénz mögött sincs.
12.
12.
Gykrizsi
#9: De akkor legalább ott van egy gazdaság, kivetett adók, föld-ingatlan stb. tulajdonok, amik meghatároznak egy értéket. Persze ez is gondolom egy viszonyított dolog, de mondom, azért ezt nem úgy mondom, aki aztán marhára ért hozzá, de a dollár, font, forint mögött legalább van "valami". De ez mögött látszólag nincs semmi, ami szerintem elég érdekes. És most lehet, hogy óriási hülyeséget mondok, de van egy valuta, aminek a megszerzéséhez csinálsz egy olyan dolgot, aminek nincs végterméke igazából, ergo a semmiből jön, és semmi is lesz belőle, mert a "bányászat" címszó alatt nem csinálsz elvileg semmit. Persze tudom, meg van határozva egy bizonyos bitcoin mennyiség, amit nem lehet meghaladni (bár kérdezem én, ha senki nem lát rá, mennyi pénzed van, honnan tudni, hogy nem haladták meg?, vagy egyszer jelez a szoftver, hogy itt a vége, kiürült a "bánya"). Most akkor ez igazából miben más, mintha én elkezdenék krizsi coint gyártani és ráfognám, hogy 10 darab ér egy kocsit, és odaadnák nekem a kocsit, mert tegyük fel elhiszik. Habár tök értéktelen, mert egy szétvágdosott A4 papírt, és egy kis tintát fektettem bele összesen, pénzem meg nincs, ami a kocsi árát fedezi, csupán azon alapul az egész, hogy elhiszik nekem, hogy ér valamit. És mondom, aki ért hozzá, annak nagyon szívesen várom a válaszát, mert érdekel a téma, de sok konkrétum szerintem nincs az interneten (vagy mellébeszélés az egész, vagy olyan szakszerűen tálalják a dolgot, amit már nem ért a szimpla ember), embert meg nem ismerek, aki foglalkozna ezzel.
11.
11.
Formula1fanatic
#8: El kéne olvasni, ha én valamit nem értek és érdekel, akkor utána olvasok.
10.
10.
Formula1fanatic
#4: Sokan élnek így olyanok is akiknek látszólag rendes munkája van.
9.
9.
delphijos
#4: “jön a "pénz", ami mögött meg fedezett nincs”

Szokás “aranyfedezet”-ről, meg hasonlóról beszélni, de igazából minden pénz mögött csak a “bizalom” van. És annyit ér, amennyire bíznak benne az emberek, és ez határozza meg a vásárlóértékét. Ha ez a bizalom megszűnik, elkezd elértéktelenedni. És ez a “bizalom” alapulhat egy “rendes” pénznél az azt kibocsátó ország gazdaságán, de egy kriptopénznél másokon is. Ha egy bakfitty-ért tudok venni 1 Ferrari-t, akkor az akkor, abban a pillanatban annyit ér. Totális garancia arra sincs hogy egy “rendes” pénz nem értéktelenedik el. Például a pengő is így járt.
8.
8.
Gykrizsi
#7: Akkor te remélem tudsz válaszolni, mert egy-két dolgot nem értek, és nem is találok rá választ. Amikor a gép "feladatokat" old meg, amiért cserébe pénzt kapsz, mit is csinál a gép? Mik ezek a feladatok. Van ennek haszna, vagy csak látszat cselekvés, hogy dolgozzál a pénzért. Amúgy azt sem értem, de világosits fel ha tévedek, hogy értik azt, hogy nem lehet pl. Nagyon ellopni, sokkal biztonságosabb. Ez is valahol tárolva van, kell valahol rögzíteni, hogy létezik, egy egyenleg, amit használsz. Na teszem azt, ezt miért nem lehet feltörni és ellopni a pénzt róla. És míg egy banknál esetlegesen felelnek érte, addig itt senki nem fog kezesekedni érte szvsz, hogy neked tényleg volt pénzed. Vagy azért van valami szerv, aki ezt figyeli.
7.
7.
psy123
#6: Ha nem fognak bízni benne az emberek, mint pl most a bankokban és magában a fiat pénzekben, akkor nem fog tudni elterjedni soha. Ha mégis elterjed, az pedig azt jelenti, hogy használják az emberek, bíznak a technológiában, stb, akkor pedig csak nyerhetünk.... Ma ha el akarok utalni 5millió forintot mondjuk az USA-ba, az minimum 50ezer forintomba kerül a bankokkal. Ugyanezt ma Bitcoinban(ami az egyik legdrágább pénzküldési lehetőség a kriptopénzek között) már 1000 forintért simán megteszem sokkal nagyobb biztonsággal mint a bankon keresztül. Amikor olyat hallani, hogy meghekkeltek egy tőzsdét és elloptak x Bitcoin-t, olyankor nem a blokklánc technológiát törték fel, hanem a béna tőzsdéket. Én benne vagyok, bányászom, sok kiadásom rendezem vele, a pénzem az enyém, nem pedig mások kezében van(hardware wallet) és még nem is lát rá senki hogy mennyi van. A világon bárhol hozzáférek (ahol van net) és ugyanannyiért fizetek vele mint itthon. Szerintem fantasztikus dolog.
6.
6.
Gykrizsi
#5: Az biztos, de talán jobb lenne, ha álom is maradna. Nem mintha valami spekuláns vagy tőzsdecápa lennék, csak azok lapján amit eddig megtudtam erről az egészről, félő, hogy rossz vége lesz. Addig nem gond, amig páran bohóckodnak vele, vesznek egy-két házat, rendben. De ha ez egyszer szélesebb körben elterjed, szerintem gond lesz, hogy igazából nincs semmi mögötte. Se valami fedezet, se egy szervezett, ami felel érte.
5.
5.
simon 555
#4: Nem ez mindenkinek az álma, hogy a semmivel csináljon pénzt?
4.
4.
Gykrizsi
Így is felháborító az egész. Rendes munka helyett csinálják egyesek a semmit, mert látszatra nincs haszna a dolognak, cserébe jön a "pénz", ami mögött meg fedezett nincs. Az egész egy akkora kamu, de persze még többen szálljanak fel a vonatra.
3.
3.
Mortis
a kiadók mostantól átmennek teljes értékű kaszinóba? a lootbox-kszok meg ez a a félkarú rabló nem sejtet mást.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...