Elérhető az Age of Empires: Definitive Edition

  • Írta: zoenn
  • 2018. február 21.
  • Videó
Link másolása
Egy igazi klasszikus RTS költözött a modern rendszerekre, teljes 4K-támogatással. Az Age of Empires: Definitive Edition már elérhető a Windows Store-ban, de később érkezhet a steames változat is.

Az ókorban játszódó első Age of Empires még 1997-ben jelent meg, s noha a felújított változat nem készült el a huszadik születésnapra, mindenképpen megérte a csúszás. A Definitive Edition átdolgozott grafikával, 4K-támogatással, újrakevert hangzással és némileg finomított játékmenettel vár a nosztalgiázókra.

Persze kapunk új funkciókat is. Ilyen az Attack Move, a 250-300-as populációs limit, a rally pointok kiválasztásának lehetősége és a seregünk alakzatba rendezése a jobb egérgombbal. A kampányszerkesztő sem hiányzik a csomagból.

A korai változatot már mi is kipróbáltuk és meg voltunk elégedve vele. Az online játék az Xbox Live rendszerében fut, de valamikor a jövőben Steamre is átköltözhet.

22.
22.
mestermagyar
#21: Most egy csipetnyi sóval vegyed amit mondok, de ha a címeket modokkal együtt néznék, akkor sok cím tizedannyi élvezetet és tartalmat sem tudna felfingani ha összehasonlításba kéne rakni más címekkel az értékeléskor. Ezért érzem hogy valamennyire tabu modokkal együtt nézni valamit.
21.
21.
mestermagyar
#20: A moddolás zöme viszont általában nem a feljavításról hanem a bővülésről szól. Engem rengeteg új világba kalauzoltak el eddig modok segítségével a Mount and Bladetől kezdve a Paradox stratégiákban mindenhol. Teljes játékok jöttek létre modok leválásából és bizony a mai világ legnagyobb címei is részesei ennek a folyamatnak. Mind a PUBG, mind a CS.

Szerintem felesleges a fejlesztőket okolni mert nem gondoltak mindenre. Nem fogják mindenkinek a játékra projektált vízióját megvalósítani. A nyílt forráskódú világ is így működik. Ha valamit szeretnél és pont úgy ahogy szeretnéd, akkor rajtad a sor hogy változtass.

Én azt vettem észre veled ellentétben hogy a legtöbb címet pont hogy nem figyelik meg modok szempontjából. Nem láttam még minecraft tesztet ami bemutatta volna a csodálatos online világokat amiket bejártam, nem volt szó arról hogy egy CK2-ben teljes játékok világát helyezik be Európa helyett. Pedig a legtöbb mod minimum ingyenes, sok viszont nyílt is.
20.
20.
kastorhun
#19: Nem akartam megemlíteni, de a Skyrimre gondoltam, a szememben szánalmas amikor 1 játékot LUSTÁK (khm, skyrim) rendesen megcsinálni és mindent a rajongókra bíznak.
Én csak 1,2 esetben sweetfxet használok, pl: a Fable 3 ronda pasztell színei nélkül sokkal élvezetesebb a játék.
19.
19.
Stranger
#18: A Skyrim pedig pont olyan volt nekem. Pl. Az "Interesting NPCs" mod ahogy kitölti a játékot az kb. az alap elvárás sztem. Én azzal kezdtem a játékot, aztán rendesen fura volt hogy milyen üres a gém nélküle.
#16 Witcher 2, 3-hoz is van olyan mod amit a játék egyik fejlesztője csinált. De egyébként mindenki úgy moddol ahogy neki tetszik, ez a szép benne. Ha más nem, egy grafikai mod sohasem árt.
18.
18.
kastorhun
#16: +1
Az szerintem pedig kifejezetten nevetséges ha egy játékot csak modolva szoktak dicsérni.
17.
17.
Ooorky
#16: 400 órám van AoE2-ben, de nem tudnék alap grafikával játszani, mindenféle "enhanced" mod-ok vannak felrakva, pl Perzsa elefánt se magától sétálgat fel-alá hanem van rajta hajcsár meg egy másik fickó aki hosszú lándzsával bökdös lefele.
16.
16.
Gykrizsi
#12: Mondjuk ez számomra teljesen mindegy, soha nem érdekelt, én mindent úgy jatszok ahogy van. Pl. Egy Witchernél sem modolnék, mert engem az érdekel, ahogy van, mások cuccai hidegen hagynak.
15.
15.
Ooorky
#10: Ugyanaz a csapat csinálta ezt is (sőt az Age of Mythology-t is ők újították fel, az is bukás lett).
14.
14.
PaprikaJancsi
#8: A Definitive és a HD edition nem ugyanaz. Úgy látszik te nem tudod a jelentését.
13.
13.
PaprikaJancsi
#11: +Pár plusz funkció = kiherélés

Következtetés mesterével van dolgunk :D
12.
12.
mestermagyar
#11: Nekem már a nem moddolhatóság megalapozná hogy ezzel a jellemzővel illessem.
11.
11.
Gykrizsi
#8: de miért herélték ki? pont ugyan azt kapod, csak szebben.
10.
10.
mestermagyar
#8: Mert az AoE2 HD edition egy spontán dolog volt. Készült egy nem hivatalos expansion az eredeti játékhoz (the forgotten) ami tulajdonképpen később az AoE2 HD-vé cseperedett. Szerintem csak volt valami jó üzletember a moddercsapatban aki meg tudott állapodni hogy a Microsofttal együttműködve monetizáljanak a dolgon.
9.
9.
kastorhun
#8: Akkor most mi a gond?
Az hogy most ők imádnak szinte mindent újra és újra, és újra, és újra, és újra, és újra, és újra kiadni.
8.
8.
Ooorky
#7: De tudják a jelentését, csak készült az AoE2-ből is egy HD edition amit nem heréltek ki az eredetihez képest.
Sony-t meg nem tudom miért kell belekeverni egy PC-s hírbe (kisebbségi komplexus?)...
7.
7.
kastorhun
#6: Lehet hogy nem tudják az emberek a definitive edition jelentését, de tényleg vicces hogy a Sony játékok miatt az emberek sose panaszkodnak.
Lehet hogy egy remakere gondoltak mint a Rachet and Clank esetén.
6.
6.
Gykrizsi
#4: Mégis mit kellet volna csinálni, ez egy definitiv edition. Ha újraírják a játékot, akkor az már nem jubileumi kiadás, az aminek szánták. Nem is értem sokan mit vártak tőle. Annak ott a negyedik rész majd. Ha megveszed az egyet, akkor szerintem azt is akarod kapni.
5.
5.
kastorhun
#4: Mit vártál tőle?
Még a vak is láthatta hogy ez csak egy grafikai tuning. (bezzeg ha a sony csinálná.....)
4.
4.
Ooorky
Eléggé lehúzták, grafikai felújítás, semmi több. Mod-olni lehetetlen (legfőbb oka, hogy az AoE2-vel mai napig játszanak...).
20€-t nem ér, max 5.
3.
3.
delphijos
#2: Volt egy cikk hogy "lehet" hogy jön. De még megerősítve nem lett amenyire tudom. Ha jön, jöhetne az egér billentyűzet támogatással, utálom az RTS-t kontorllerrel. Pedig amúgy a Halo Wars is tetszene....
2.
2.
Anti4730
Vajon ez kijön xboxra is? Néztem a storeban de nincs fent.
1.
1.
mestermagyar
"Attack Move" "a rally pointok kiválasztásának lehetősége és a seregünk alakzatba rendezése a jobb egérgombbal"

Azért dolgoztak az agytrösztök az évtizedek alatt rendesen.

"a 250-300-as populációs limit"

Legalább 100x erősebb hardveren 100 katonával több tudd majd randalírozni! NA azért! (mondjuk valszeg moddolhatatlan játékkal lesz dolgunk és egy idő után inkább csapás lesz mint hangyányi pozitívum)


Rám se rántsatok. Only an AoE III fan passing by... (Csak én vagyok egyedül aki kb szarráunta magát a korábbi részeken miután a harmadikat tolta?)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...