Brit toplista: Kratos továbbra is megállíthatatlan

  • Írta: szlav
  • 2018. május 14.
  • Toplista
Link másolása
Már négy hete vezeti a God of War az Egyesült Királyság best-seller listáját. Második helyen ismét a Donkey Kong Country: Tropical Freeze végzett, ami nem rossz teljesítmény, hiszen egy 2014-es játék újrakiadásáról van szó.

Egész biztos, hogy a Sony nem csalódott a God of Warban, hiszen Kratos már egy teljes hónapja uralja a brit toplistát. Harminc százalékos esés ide vagy oda, még mindig nem érkezett olyan játék, amely letaszíthatná a trónról a háború istenét. Különösen szép teljesítmény ez, hiszen egy PlayStation 4-exkluzív címről van szó. Ezelőtt csupán a The Last of Us: Remastered volt képes három héten keresztül az élen maradni úgy, hogy kizárólag PS4-re jelent meg, így a God of War ebből a szempontból is rekordernek mondható.

Erősen tartja magát a második helyen a Donkey Kong Country: Tropical Freeze is. Ezen a héten 32 százalékkal kevesebb példány fogyott belőle, mint az előző héten, de ez nem tekinthető hatalmas zuhanásnak a második héten. A játék eredetileg 2014-ben jelent meg Wii U-ra, de az utóbbi két hét alatt Switch-re eladott példányok máris a teljes eladások egynegyedét teszik ki.

A Nintendo tehát a Tropical Freeze-nek örülhet leginkább mostanában, hiszen már most több fogyott belőle, mint az összes Nintendo Labo-készletből együttvéve. A kartondobozos építőszettek nem startoltak valami jól, így legfeljebb csak a hosszútávú sikerben reménykedhet a japán cég. A Labo Robot Kitje a top 40-es listát sem érte el, a Variety Pack pedig már csak a 27. ezen a héten. 

Harmadik helyen a Far Cry 5 végzett, Hope County továbbra is erősen vonzza az arra tévedőket. Persze nem is lehetne igazi a toplista a FIFA 18 nélkül sem, s előkelő helyen áll még mindig a LEGO Marvel Super Heroes 2 is, amit részben valószínűleg a Bosszúállók: Végtelen háborúnak köszönhet.

Múlt héten csak a 12. helyen végzett a GTA V (amely egy 2013-as játék számára így is több, mint meggyőző), de most ismét sikerült felkapaszkodnia a top 10-es listára, egész pontosan a kilencedik helyre. Előtte végzett az Assassin's Creed: Origins, melynek eladásai 75 százalékkal nőttek az előző héthez képest. A tízes sort pedig ezúttal a Destiny 2 zárja - 36 százalékkal több kópia fogyott belőle, mint múlt héten. 

  1. God of War
  2. Donkey Kong Country: Tropical Freeze
  3. Far Cry 5
  4. FIFA 18
  5. Fallout 4
  6. Mario Kart 8: Deluxe
  7. LEGO Marvel Super Heroes 2
  8. Assassin's Creed: Origins
  9. Grand Theft Auto V
  10. Destiny 2
  11. Super Mario Odyssey
  12. PlayerUnknown's Battlegrounds
  13. Conan Exiles
  14. Star Wars: Battlefront II
  15. Shadow of the Colossus
  16. Call of Duty: WWII
  17. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
  18. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  19. Forza Horizon 3
  20. Sea of Thieves
27.
27.
Megmondókapitány
#26: Én pedig szeretném élvezni a full-os Kratos nyújtotta pörgősebb gameplay élményét egy teljes playthrough alatt. Azért azzal a cooldown stat mennyiséggel ill. a teljes fegyverzettel kicsit jobb a gameplay. Nem is lenne nagy valami, csak minden mobot egy fix szintre kéne belőni tekintve hogy a legjobb cuccok már megvannak, ahol kevés lenne az enemyk száma ott berakni még egy párat stb.
26.
26.
Zoli0507
#25: Màsok meg azt nem èrtik mi a francnak kell. Ez ilyen dolog. Aki mondjuk pont a GoW-ot, -God of war-t szeretnèk- mòdban is vègigtolja ès ezutàn mèg N+ szeretne az màr...SZERINTEM nagyon elvetemült, fanatikus kell hogy legyen
19.
19.
Zoli0507
#18: Katasztròfa vagy! XDXD (Viccelek csak nehogy fèlre èrtsd). Mire megjelenik a PS6 addigra vègzel is a PS4-es ex cìmekkel XD. Viccet fèlre, kitartàst ès sok szerencsèt.

(U.I; Vèrszivàskènt; gőzöd sincs milyen cìmekről maradsz le ;)- XD. Hajrà hogy minnèl előbb rendezd a dolgaidat)
18.
18.
Yanez
#17: Bele sem kezdtem. XD Majd a GoW után, ami eddig szintén nincs meg. Most jelentős változásokon megyek keresztül a nyamvadt életben, s emiatt sem kedvem, sem időm nincs rendesen. Majd akkor, amikor már élvezni is fogom tudni ezeket a játékokat, nem pedig máshol fog járni a fejem.
17.
17.
Zoli0507
#16: Tènyleg Yanez!!! Horizonnal hogy haladsz? Tetszik? ;)-
16.
16.
Yanez
#10, 14:

Nem külön kell figyelembe venni a zsét, hanem mindennel együtt amit leírtam. Maga a pénz gyakran azt sem garantálja, hogy büdös lesz a szar.
14.
14.
Zoli0507
#7: Az anyagi tàmogatàst càfolom. Pèldàul Ninja theory kontra warhorse. :D
11.
11.
cyberstaker
3.
3.
guba800
Szerintem is megérdemli!
1.
1.
Yanez
Hatalmas teljesítmény ez egy olyan játéktól... jajj inkább hallgatok, mert megint megugatnak! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...