Hátra még a VR berobbanása?

  • Írta: sirdani
  • 2018. július 6.
  • Hír
Link másolása
A Bethesda vezetője, Todd Howard a barcelonai Gamelab során interjút adott a GamesBeat számára, mely során többek közt arról beszélt, hogy rendkívül izgatott a VR technológia fejlődése és erősödése miatt.

Azt pedig minden valamire való gamer tudja, ha Todd Howard izgatott, akkor nekünk is érdemes izgatottnak lenni!

Ugyan első ránézésre olyan, mintha kihaló félben lenne a VR-piac – gondoljunk csak az idei E3-ra, ahol látványosan a háttérbe szorították idén az új technológiát –, azonban Todd Howard szerint erről szó sincs. „Én magam egy picit inkább VR-os vagyok, mintsem AR-os. A Fallout 4 és a Skyrim játékokat már korábban átültettük VR-ba. Jelenleg még éppen csak elkezdtünk belépni a VR második generációjába. Történelmileg pedig a harmadik generáció szokott csak sikeressé válni.”

Jelenleg a Fallout 76, a The Elder Scrolls: Blades, a Starfield, és a The Elder Scrolls VI címeken dolgozik többek között a Bethesda, melyek mindegyike más és más fejlesztési fázisban tart. A jövőt illetően Howard megjegyezte, hogy játékaik „mostanra kezdenek sikeressé válni mindenhol”.

„Az elv, hogy mindig legyünk ambiciózusak. Biztosra játszani a lehető legrosszabb dolog, amit csinálhatunk. A Morrowind nehéz volt. Az első játékunk volt konzolokon. Ha nem készítettük volna ilyen jóra, akkor a vállalat mostanra már kiesett volna a bizniszből. Az Oblivion igazán nagy kihívás volt. Mindent kihoztunk a technológiából, amit csak lehetett. Olyan egy picit, mint a Szerelmes Shakespeare-ből a sor: Hogy fog ez működni? Nem tudom, eddig még mindig működött.”

A beszélgetés további részleteit az alábbi linken érhetitek el.

11.
11.
FlexSteel
#10: Csak a magad nevében beszélj. Én nagy VR fan vagyok, imádom a technológiát. Rettentően várom, hogy valaki vegye a fáradtságot és észrevegye a benne rejlő lehetőségeket, majd robbantson egy nagyot ezen a fronton.
10.
10.
user101
Vr is dead es koszonjuk szepen nem is kerunk belole. Tessek inkabb jo single jatekokba olni a penzt, mint ilyen szemetbe... Koszi!
9.
9.
crytek
#8: Grafikailag még nagyon gyenge.... de ez érthető is mert rohadt nagy teljesítmény kell hozzá hogy normális sebességgel tudjon futni és szép legyen. Ezért írtam lentebb a 4K 120FPS-t ehhez viszont sok sok év kell mert durva erő kell oda...
A legjobbak szerintem a horror címek azok rohadtul ütnek ha jól megcsinálják őket.
8.
8.
BloodyDeath
Én nagy lelkesedéssel vettem egy ps vr-t. Az nagyon hamar alább hagyott. Nem tudom miért, de én szetnül megvoltam győződve, hogy a lencséket belehet állítani dioptria szerint. De nem lehet. Legyen ez az én hibám. Elismerem. Viszont az ediggi játékok, amiket végig játszottam, vagy 15 db egyáltalán nem győzött meg. Volt egy kettő, amelyik hatlams volt. Viszont a platináig, vagy a 100%-ig már inkább untatott, éy észre vettem minden egyes kis apró hibát. Amit lássunk be! Elég som vérből sebzik. Nem azt mondom, hogy halva született ötlet. De számomra olyan érzést kelt, mintha a mostani generáció melett egy ps2-s platformmal szeretnének pénzt szakítani.
Viszont biztossan állíthatom, ha ki jönn a következő generáció, akkor az elsők között leszek, akik izgatottan visítva rohan a boltba. Csak kápráztasson el.
7.
7.
markoci555
nekem az egyik az ár, ami kb soha nem fog lemenni annyira hogy én elszánjam magam vételre
a másik a játékok hiánya, steamen felfedezést nyomogatva állandóan berak 1-2 vr játékot a 12 közé és röhejesen gagyik, vagy egyszerűek, semmi nagy tartalmú játék, ugyan az az arány mint sima játékoknál, 10ezerre jut mondjuk pár száz igazán jó játék, akkor ha van 100 vr játék, abból pár darab lesz jó

kb annyit tehetnek hogy pár következő nagyobb játékot vr-ra is áttesznek mint a skyrim-et, mert az ilyen pár óra fun-t kínáló játékoknak nincs sok jövőjük szerintem
5.
5.
Heldengeist
Korábbi próbálkozásokat figyelembe véve ez a legutóbbi is már most is bőven megvolt a 3. generáció. A helyzet az, hogy elhalt az egész, ahogy ez várható volt. De persze engem tartottak maradinak, amikor már a Rift tesztüzeme idején, mikor még kereskedelmi termék a láthatáron sem volt, megmondtam, hogy ez így halva született dolog.
4.
4.
Animejetix
Az idei év a VR éve lesz!!! És ezt minden évben el fogom mondani.... :D
Minden háztartásban ott lesz úgy ahogy most is a 3D TV. xD
3.
3.
Ooorky
Legalább akkorát fog robbanni, mint a 3D-s tv, meg a kontroller nélküli játék.... Óhh.
2.
2.
crytek
Robban majd ez,HA 4K 120FPS lesz kb 2-3x kisebb/könnyebb és nem lesz drágább 100k-nál + rengeteg értelmes game lesz rá..... nos ilyen fronton el fog terjedni majd bizony...Visszatérünk rá 3-4 év múlva
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...