Diablo: Immortal - a Blizzard jobb reakciót várt

Veszélyes lépés egy évtizedekre nyúló, hardcore fanokkal rendelkező franchise-ot mobilképernyőre vinni. A Blizzard számított némi negatív visszajelzésre, de arra a felháborodottságra nem, amit végül kaptak.

A hétvégén lefutott az idei BlizzCon, ahol a nagymúltú fejlesztőstúdió bemutatta a Diablo-széria legfrissebb darabját, a Diablo: Immortalt. A korábbi részekkel ellentétben azonban az új cím kizárólag mobilkészülékekre érkezik, ez pedig nem aratott osztatlan sikereket a játékosok körében. Habár a fejlesztők több utalást is tettek arra, hogy már készülőben van egy teljes értékű folytatás is, valamint egyszerre több csapat dolgozik eltérő Diablo-projekteken, a hardcore játékosok mégis jogosan érezhették azt, hogy a Blizzard magára hagyta a Diablo III-at, vele együtt pedig a játék kitartó keménymagját.

A GameSpot szerencsére még a helyszínen elkapta az Immortal fejlesztőit, így jobb belátást nyerhetünk abba, hogy mi a Blizzard álláspontja a rajongók visszajelzéseivel kapcsolatban. Wyatt Cheng, a játék vezető dizájnere elárulta, hogy a Diablo: Immortal elsősorban azért érkezik mobilra, mert a franchise már így is széles körben elérhető PC-n, illetve konzolokon.

"A Blizzardnál mindannyian gamerek vagyunk. Rengeteg játékot játszunk, gyakorlatilag minden platformon. Konzolon, számítógépen, de imádjuk a kártyajátékokat és a társasokat is. Sokat játszunk mobilon is, így kapva-kaptunk az alkalmon, hogy készíthessünk egy nagyszerű játékot erre a platformra is." Cheng emellett a kitért a játék történetére is: "Van egy 20 éves szakasz a Diablo II és III közt, ezt a terepet pedig mindenképp ki akartuk aknázni. A Diablo: Immortal olyasmi, mint a Star Wars: Rogue One. Egy szélesebb univerzum része, de mégis tökéletesen élvezhető önmagában is."

Joe Hsu, a játék producere kitért a bejelentést követő negatív visszajelzésekre is. "Hiszünk benne, hogy ha a játékosok kipróbálják az Immortalt, akkor látják majd, hogy egy remek játékról van szó. Reméljük, hogy hamarosan mindenki kipróbálhatja majd a játékot, hogy utána saját, őszinte véleményt formálhassanak." Cheng hozzátette, hogy teljesen érthető a mobilos cím körüli szkepticizmus, de arra kéri a játékosokat, hogy maradjanak nyitottak az ötletre: "A mai világban teljesen érthető, ha az ember egy kicsit szkeptikus. Reméljük azonban, hogy azok a játékosok, akik kipróbálják az Immortalt, később elmondhatják az ismerőseiknek: 'Hé, srácok, én ott voltam a BlizzConon, játszottam a demóval és baromi jó volt!' Bízunk benne, hogy így elterjednek a pozitívumok is."

A Blizzard egyik alapítója, Allen Adham elárulta, hogy a vállalat teljesen tisztában volt azzal, hogy a rajongók kezdetben felháborodnak majd a Diablo: Immortal miatt, a negatív visszajelzések mértéke azonban még őket is komolyan meglepte. Hasonló volt a közönség reakciója a Diablo III konzolos portjai esetében is, a Hearthstone bejelentése pedig szintén komoly aggályokat keltett a Blizzard-fanok körében. A rajongók kezdeti hezitálása tehát nem újdonság a vállalat számára, mégis ez volt az első alkalom, hogy az irvine-i fejlesztőket kifütyülték a saját eseményükön.

19 komment - szólj hozzá!