33 millió dollárt bukott a Square Enix

Befutottak a Square Enix féléves pénzügyi adatai, amiből kiderült, hogy a kiadó egyik év elején alapított stúdiója miatt közel 33 millió dollárt bukott. Sajnos a többi számadat sem alakult fényesen.

Az év elején alakult a Square Enix egyik legújabb házon belüli stúdiója, a Luminous Productions, aminek az volt eredetileg a feladata, hogy a nagy költségvetésű játékok mellett filmeket és egyéb szórakoztató tartalmakat is gyártson. A Final Fantasy XV rendezője, Hajime Tabata által vezetett stúdió azonban eddig nem sokat tudott felmutatni, mégis 33 millió dolláros mínuszt okozott a kiadónak, így a Square Enix most újragondolja a leányvállalat stratégiáját.

Közben egyébként az elmúlt félév számai ettől függetlenül sem alakultak jól. Az eladások utáni nettó bevétel 15 százalékkal csökkent, így 1,17 milliárd dollár helyett csak 1,08 milliárd folyt be, miközben a profit a felére esett, 76,4 millió dollárra. Az üzemi nyereség 61 százalékot zuhant, míg a cég jövedelme 43,6 százalékot esve már csak 132,8 millió dollár volt. A Digital Entertainment szegmens sem teljesített jól, a nettó bevétel 18,9 százalékos eséssel mindössze 732,5 millió dollárt ért el, az üzemi nyereség pedig itt is a felére esett vissza.

Arról sajnos nem érkeztek információk, hogyan teljesített az Octopath Traveler és a Shadow of the Tomb Raider.

A mostani számok ellenére egyébként bizakodó a Square Enix, mert előrejelzésük szerint a teljes évre vonatkozó pénzügyeik rendben lesznek, és 7,8 százalékos emelkedésre számítanak.

12 komment - szólj hozzá!