17 millió példánynál jár a Red Dead Redemption 2

Vártuk már nagyon a Rockstar westernjátékának konkrét nyitószámait, és szerencsére a Take-Two legújabb pénzügyi jelentése nem is okozott csalódást. Eddig 17 millió kópiát szórtak szét a boltoknak belőle.

A szeptember 30-án véget ért negyedévben a kiadó 493 millió dolláros bevételt ért el, ami 11 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakában produkált eredménynél. A digitális forgalom 18 százalékkal, 358 millió dollárra nőtt, így az ágazat a teljes nettó árbevétel 73 százalékát adja.

Jól megy a szekér, de a számokba még nem szólt bele a Red Dead Redemption 2, lévén az csak október 26-án jelent meg. A Take-Two azonban mégis elárulta, hogy eddig 17 millió példányt szállítottak le a boltoknak belőle. Ezzel a játék már az első Red Dead Redemption nyolcéves eladásait is túlszárnyalta, és így a vártnál jobb eredményekre számít a kiadó az aktuális üzleti év végéig.

A májusban megerősített 95-ről már 100 millió leszállított kópiára nőtt a Grand Theft Auto V teljesítménye. Megvan hát a hőn áhított mérföldkő!

A legutóbbi negyedévben a legjobban fogyó cím az NBA 2K19 volt. A kosárlabdás címből 10 százalékkal többet passzoltak el, mint tavaly az NBA 2K18-ból. Érdekesség, hogy a sportjátékok eladásainak többségét a digitális verziók tették ki.

29 komment - szólj hozzá!