Elképesztően népszerű a Steamen a Resident Evil 2

A Capcom második legnépszerűbb PC-s játéka lett a Resident Evil 2 a Valve rendszerében. A mindössze egy napja megjelent címmel egy időben 65 ezren játszottak, többen, mint bármelyik más Resident Evil-játékkal.

A Resident Evil-széria legújabb darabjára kiéhezett oroszlánként vetette rá magát a közönség - nemcsak konzolokon, hanem a Steamen is. A Resident Evil 2 iránt nagy volt az érdeklődés, még a sorozat előző részéhez, a Resident Evil 7-hez képest is. Az egy időben játszók száma tegnap 16:35-kor elérte a 68 ezer főt, míg átlagosan 57 ezer fő játszott a horrorjátékkal - legalábbis a Steamcharts adatai szerint.

Ezzel pedig alaposan rákontrázott a Resi 7-re, hiszen az 18 ezer fővel tetőzött, így a széria legnépszerűbb játéka címet máris elhódította a második rész remake-je. A Capcom legsikeresebb PC-s címe továbbra is a Monster Hunter World, ami majdnem 330 ezer fővel tetőzött a 2018 augusztusi premiert követően. Tény, hogy a japán kiadó játékainak PC-s portjai iránt nagy az érdeklődés, így reméljük, a jövőben is számításba veszik ezt a platformot.

Eközben előzetest kapott a Resident Evil 2 egyik bónuszkaraktere, Hunk is. Az Alpha Team zsoldosára kényes feladat hárul: el kell juttatnia a G-vírust a célhelyre, ám addig rengeteg zombin kell átvágnia magát.

Shifty már javában dolgozik a játék tesztjén, hamarosan megosztja veletek a tapasztalatait.

35 komment - szólj hozzá!