Ilyenek lesznek az új Xbox-konzolok?

A francia JeuxVideo értesüléseiből egészen sok infót tudtunk meg az Xbox „Lockhart” és az Xbox „Anaconda” gépekről. Egyelőre persze semmilyen hivatalos megerősítésre nem számíthatunk, szóval érdemes óvatosan kezelni a hírt.

A Microsoft következő generációs koncepciója mindenesetre igazán érdekes. Két gép érkezésére számíthatunk, melyeket a francia értesülések szerint még az idei E3 során fel is villanthatnak.

Az Xbox Lockhart egy belépőszintű konzol lesz, lényegében egy olcsósított, lemezlejátszó nélküli verzió, mely elsősorban streamingre, illetve különböző film- és játéktartalmak letöltésére lesz kihegyezve.

Xbox Lockhart

  • CPU: egyedi 8 magos, 16 szálas (Zen 2)
  • GPU: egyedi Navi, 4+ teraflops
  • RAM: 12 GB GDDR6 memória
  • Tárhely: 1 TB NVMe 1+ GB/s SSD


A drágább, lemez olvasására is képes és jócskán erősebb verzió Xbox Anaconda néven fut egyelőre, melynek GPU-ja a lenyűgözően ható 12 teraflops elméleti számítási teljesítmény átlépésére is képes lehet. Összehasonlítás gyanánt érdemes megemlíteni, hogy a PlayStation 4 Pro 4,8, az Xbox One X 6 teraflops környékére lőhető be, szóval jókora gyorsulásra számíthatunk.

Xbox Anaconda

  • CPU: egyedi 8 magos, 16 szálas (Zen 2)
  • GPU: egyedi Navi, 12+ teraflops
  • RAM: 16 GB GDDR6 memória
  • Tárhely: 1 TB NVMe 1+ GB/s SSD


Mind a két gép villámgyorsan lesz képes betölteni a legújabb játékokat is, mivel tárhelyként egy elavultabb merevlemez helyett már alapfelszereltségként is SSD-t kapnak. Ha összegeznénk a specifikációkat, akkor azt mondhatjuk, hogy a Lockhart legfeljebb 1080p-ben lesz képes megfelelő sebesség mellett futtatni a játékokat, míg az Anaconda számára a natív 4K-s felbontás sem feltétlenül okozhat majd kihívást.

Ami pedig a játékokat illeti; a hírforrás szerint a Halo Infinite lesz az új generáció egyik nyitócíme, mely az új gépek mellett támogatni fogja az Xbox One-termékcsaládot is. A Halo Infinite és az új Xbox-konzolok elrajtolására valamikor 2020 vége felé számíthatunk.

91 komment - szólj hozzá!