Máris dobta a Denuvót a Rage 2

A Rage 2 és a Denuvo esete a szokásosnál is nagyobb port kavart. Megérkezett a játék legújabb frissítése, amely végleg eltüntette a Denuvo védelmi rendszerét a program összes változatából.

Néhány napja számoltunk be róla, hogy az Avalanche és az id Software legújabb üdvöskéje, a Rage 2 véletlenül Denuvo-védelem nélkül jelent meg az azt kiadó Bethesda saját launcherén. Ez pedig azzal járt, hogy a játék tört változata még a megjelenés napján elterjedt a kalózoldalakon, ezzel komolyan keresztbe téve a PC-s eladásoknak.

A történet azonban itt nem ért véget. Minden bizonyára a fejlesztők és a kiadó is foghatták a fejüket a baki miatt, de nem segített a továbbiakban a dolgokon az sem, hogy a játék steames változatát ezután felhasználók tömegei kezdték el leszavazni. A tömegek ezzel álltak "bosszút" azért, amiért az ő verziójuk továbbra is használja a DRM-et.

A készítők reakciója pedig egyszerű volt: a legutóbbi frissítésben végleg eltávolították a Denuvót, hiszen az már nem sokat segíthet, leginkább csak ronthat a továbbiakban. Egyelőre nem lehetünk biztosak benne, hogy a shooter miként teljesített az első napokban a kasszáknál, hiszen még csupán egy néhány napos anyagról van szó. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a jövőheti jelentéseket.

A Rage 2 PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en jelent meg.

37 komment - szólj hozzá!