Íme, a Pokémon Press Conference 2019 bejelentései

  • Írta: sirdani
  • 2019. május 29.
  • Bejelentés
Link másolása
Az este során rengeteg érdekességet tudhattunk meg arról, hogy mire számíthatunk a franchise jövőjét illetően; az új mobilos és switches játék mellett még egy speciális felhőszolgáltatást és egy alvásfigyelő applikációt is várhatunk.

A Tokióban rendezett sajtótájékoztató során Tsunekazu Ishihara, a The Pokémon Company ügyvezető igazgatója ismertette azt az irányvonalat, melyen szélsebesen halad a franchise játékokért felelős részlege. Az est során leleplezett újdonságoknak hála a játékosok minden eddiginél közelebb kerülhetnek a pokémonok világához.

A Pokémon-játékok az utóbbi években egyre több platformon váltak elérhetővé, legyen szó akár a Nintendo 3DS-ről, Nintendo Switchről, vagy a mobilos platformokról, így a játékosok számára egyre nehezebb feladattá vált minden egyes zsebszörnyükről külön-külön gondoskodni. Ez a probléma azonban a múlté, mert itt a Pokémon HOME!

A Pokémon HOME lényegében nem más, mint egy olyan felhőalapú szolgáltatás, melynek segítségével az egyes Pokémon-játékokban megszerzett pokémonjainkat egy összevont felületen tárolhatunk majd. Az alkalmazás összeköthető lesz a Pokémon Bank, a Pokémon: Let’s Go, Pikachu! és Pokémon: Let’s Go, Eevee! címekkel is, akárcsak a Pokémon GO-val, és a hamarosan érkező Pokémon Sword & Shield játékokkal. A Pokémon HOME a jelenlegi tervek szerint a 2020-as év elejére várható az iOS-t és Androidot futtató eszközökre, valamint Nintendo Switchre.

A zsebszörnyek összegyűjtéséért vívott csata azonban még egy ilyen innovatív felület segítségével is kimerítő lehet, így mielőtt belevágnánk kihívások teljesítésébe, érdemes alaposan kipihenni magunkat. És itt jön képbe a Pokémon Sleep!

A Pokémon Sleep egy olyan alvásfigyelő alkalmazás lesz, melynek a The Pokémon Company fejese szerint a legfontosabb célja, hogy szórakoztató élménnyé varázsolja az alvást. Ezt egyébként úgy próbálják meg elérni, hogy az ágyban alvással töltött percek után különböző jutalmakat zsebelhetünk majd be, melyek képesek lesznek izgalmassá varázsolni az ébredés pillanatát. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen ajándékokra számíthatunk, de a koncepció szerint ezek jelentős mértékben befolyásoljak majd a játékmenetet a legtöbb Pokémon-játékban.

Az alvásfigyelő alkalmazáshoz egyébként szükségünk lesz majd az új Pokémon GO Plus+ elnevezésű kütyüre is, mely érzékeny szenzoraival képes lesz részletes elemzést készíteni az alvással töltött órákról, melyet Bluetooth segítségével továbbít majd az okostelefonjainkra. A jelenlegi állás szerint a Pokémon Sleep 2020 során válik majd letölthetővé az iOS-t és Androidot futtató mobilokra.

Azoknak sincs okuk az aggodalomra, akik új játékokra vágytak, ugyanis érkezik majd a Pokémon Masters is! A The Pokémon Company és a DeNA által fejlesztett játékban a küzdelmek egy teljesen új típusát élhetjük majd át a franchise történelméből már régóta ismert edzőkkel és pokémonokkal. A játék első sorban a casual rajongókat fogja célozni, és kizárólag iOS-es és androidos okoseszközökön lesz elérhető, a játékmenetet illetően bővebb információkra pedig a jövő hónapban számíthatunk.

A sajtótájékoztató zárásához közeledve azt is megerősítették, hogy a Creatures Inc. tervei szerint folytatást kap az eredeti, Nintendo 3DS-re kiadott Detective Pikachu is. Utóbbiról érdemes tudni, hogy egy izgalmas cliffhangerrel végződött, így feltehetőleg az új cím a már megkezdett történetet fogja folytatni, igaz, ezúttal Nintendo Switchen. A megjelenési dátumra és bővebb részletekre pedig ez esetben is júniusban számíthatunk.

Akinek pedig még ennyi pokémonos hír sem lenne elég, annak figyelmébe ajánljuk a június 5-én, helyi idő szerint délután 3-ra várható Nintendo Direct bemutatót, mely során a főszerepet a Pokémon: Sword & Shield játékpáros kapja majd, de érdemes lesz odafigyelni az idei E3-ra időzített Nintendo-prezentációra is, ahol szintén felbukkanhatnak majd kedvenc zsebszörnyeink.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...